Heel kort voorkoken. Te lang dan krijg je de pijpjes niet meer goed vol. Te kort, dan zijn ze koud en hard en barsten ze door de warme vulling.Mara schreef:Ik wil morgen Paccheri (volgens mij ook cannelloni genoemd) maken.
Ik heb al een recept voor een saus om de pijpjes mee te vullen, maar moet je die pijpjes nu eerst voorkoken of niet?
Ik heb een paar recepten bekeken, de één zegt niet voorkoken en de ander 4 minuten, maar dan wordt het toch lastiger om ze te vullen?
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Paccheri is korter dan canneloni.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vanavond bucatini met ratatouille.
400g tomaten
1 ui
400g aubergine
400g courgette
500g paprika
4 braadworsten
2 el olijfolie
2 teentje knoflook (fijngehakt)
1 el tomatenpuree
zout. peper
provencaalse kruiden
400g bucatini (lange macaroniachtige stangen)
2 el boter
basiclicum
Erg veel, maar pas op het laatste moment weten we of er 5 mensen, 6,7 of 8 meeëten en hoeveel trek deze hebben.
Dit is flexibel en goed bewaarbaar tot begin volgende week.
400g tomaten
1 ui
400g aubergine
400g courgette
500g paprika
4 braadworsten
2 el olijfolie
2 teentje knoflook (fijngehakt)
1 el tomatenpuree
zout. peper
provencaalse kruiden
400g bucatini (lange macaroniachtige stangen)
2 el boter
basiclicum
Erg veel, maar pas op het laatste moment weten we of er 5 mensen, 6,7 of 8 meeëten en hoeveel trek deze hebben.
Dit is flexibel en goed bewaarbaar tot begin volgende week.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vanwege plots opkomende plannen van kinderen die vanavond niet thuis eten, heb ik het gisteren maar gemaakt, ik had tenslotte alles ervoor al in huis.Mister schreef:Heel kort voorkoken. Te lang dan krijg je de pijpjes niet meer goed vol. Te kort, dan zijn ze koud en hard en barsten ze door de warme vulling.Mara schreef:Ik wil morgen Paccheri (volgens mij ook cannelloni genoemd) maken.
Ik heb al een recept voor een saus om de pijpjes mee te vullen, maar moet je die pijpjes nu eerst voorkoken of niet?
Ik heb een paar recepten bekeken, de één zegt niet voorkoken en de ander 4 minuten, maar dan wordt het toch lastiger om ze te vullen?
Ik heb ze toch maar voorgekookt, ca. 4 minuten, toen onder koud stromend water afgekoeld, anders garen ze door en los laten drogen.
Een dikke saus gemaakt, iets af laten koelen, de pijpjes gevuld met een saus d.m.v. een spuitzak.
Maar als je het pijpje dan neerlegt, komt het er toch een beetje uit.
Dus wat saus op de bodem van de schaal geschept, de pijpjes rechtop gezet, tegen elkaar aan en toen gevuld.
Het was lekker, maar het smaakte in feite hetzelfde als lasagne en dat is wel gemakkelijker en sneller te maken.
Ik zag later op de kassabon dat zo'n zak van een pond ook best duur was, 2.89.
Het viel mij trouwens op dat er zoveel soorten pasta zijn, zoveel merken, zoveel vormen, eigenlijk te gek voor woorden.
Er lagen al 8 soorten lasagne!
En bij AH heb je dan ook nog een vitrine met verse pasta.
Vanavond aardappelpartjes uit de oven, lekker besprenkeld met olijfolie en verse takjes rozemarijn ertussen.
Daarbij een broodje met een Angusburger van de Keurslager en een salade met waterkers en cherrytomaatjes.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Er zijn wel een miljoen soorten paste.
Klein detail anders: nieuwe naam.
Klein detail anders: nieuwe naam.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Een opgewarmde bal des gehakts uit 1979.
Logisch-reformatorisch meubelconsulent -- bij 500 berichten houd ik het hier echt helemaal voor gezien, en dan kom ik de dag daarop weer terug op het forum
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]



Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hmm, de uiterste houdbaarheidsdatum lijkt wat overschreden?.....modesto schreef:Een opgewarmde bal des gehakts uit 1979.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik dacht dat die uit 1992 dateerdemodesto schreef:Een opgewarmde bal des gehakts uit 1979.

~~Soli Deo Gloria~~
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Moet de titel niet hoognodig hertaald worden. Dit snapt immers geen jongere meer!Hendrikus schreef:Ik dacht dat die uit 1992 dateerdemodesto schreef:Een opgewarmde bal des gehakts uit 1979.

© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zo noemen we dat hier ook al jaren (ooit heb ik dat boekje gelezen; de schrijver komt uit mijn geboortedorp)
Wat gaan we vandaag eten...ik weet het nog niet.
Wat gaan we vandaag eten...ik weet het nog niet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteravond op verzoek van de kinderen een powerburger met zalm, avocado en spinaziepesto gemaakt.
Het zag er veelbelovend uit: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1 ... naziepesto
ook de smaken kwamen "in mijn hoofd" goed bij elkaar, maar wat viel het tegen.
Spinazie overheerste, we proefden nauwelijks zalm.
Alhoewel je maar één broodje eet, is het door de hoeveelheid groenten, dus vezels en vet, vanwege de avocado, zo voedzaam, dat je de hele avond een gevulde
maag houdt.
Maar de kinderen vonden het een eenmalige gebeurtenis en ik eigenlijk ook wel, jammer.
Vanavond sinds lange tijd maar weer eens Franse frietjes met kroketjes uit het paarse zakje (ovenkroketjes)
Het zag er veelbelovend uit: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1 ... naziepesto
ook de smaken kwamen "in mijn hoofd" goed bij elkaar, maar wat viel het tegen.
Spinazie overheerste, we proefden nauwelijks zalm.
Alhoewel je maar één broodje eet, is het door de hoeveelheid groenten, dus vezels en vet, vanwege de avocado, zo voedzaam, dat je de hele avond een gevulde
maag houdt.
Maar de kinderen vonden het een eenmalige gebeurtenis en ik eigenlijk ook wel, jammer.
Vanavond sinds lange tijd maar weer eens Franse frietjes met kroketjes uit het paarse zakje (ovenkroketjes)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij eten pasta met spinazie; kipfilet en kruidenroomkaas met knoflook.
geroosterde amandelen, champignons en zongedroogde tomaatjes.
Alles door elkaar. Mmmmmm.....
geroosterde amandelen, champignons en zongedroogde tomaatjes.
Alles door elkaar. Mmmmmm.....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik at pizza, zoonlief wilde niet en die pakte fruit. Prima voor een keer.
En de baas die kwam pas om 7 uur thuis en at onder weg ergens.
En de baas die kwam pas om 7 uur thuis en at onder weg ergens.