Pagina 102 van 458

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 mar 2015, 09:23
door Dodo
MarthaMartha schreef:
helma schreef:
Mara schreef:Dit is echt zo'n recept waarvan ik in eerste instantie denk, nou, nee, toch nog een keer lees, in gedachten de smaken combineer en dan voorzichtig enthousiast word.
Al zou ik zelf de gehakt niet rul bakken, maar in balletjes draaien denk ik.
Maar waarom die kippenbouillon en geen vleesbouillon Helma?
Geen idee; zo heb ik het recept gekregen. De pan was leeg op 1 schaaltje na (dat gaat m&m nu proeven). Iedereen was erg enthousiast. Het is echt erg lekker. Als bijgerecht aten we spekpannenkoeken.
Het was heerlijk! Niks aan veranderen mara!
(Het ziet er alleen niet uit)
Ik ga het vanavond eens proberen. Ik vind er alleen erg weinig groente in zitten voor acht mensen, dus daar ga ik iets aan doen. En voor die cheddar ga ik ook iets anders zoeken, cheddar is best duur en heeft weinig smaak (maar het smelt goed).

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 mar 2015, 11:07
door Orchidee

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 mar 2015, 11:23
door Dodo
Smeltkaas met cheddar is iets anders dan cheddar!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 mar 2015, 11:32
door Orchidee
Sorry! :blush

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 mar 2015, 11:34
door -DIA-
Deze cheddarkaas heb ik ooit voor het eerst tijdens een vakantie in Duitsland ontdekt.
Verrassend lekker vond ik!
En o ja, nog bedank voor de reclame voor AH ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 mar 2015, 12:07
door helma
Dodo schreef:
Smeltkaas met cheddar is iets anders dan cheddar!
Oh ik bedoelde ook gewoon de AH basic plakjes cheddar (die heb ik tenminste gebruikt) :huhu

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 mar 2015, 12:30
door Mara
helma schreef:
Dodo schreef:
Smeltkaas met cheddar is iets anders dan cheddar!
Oh ik bedoelde ook gewoon de AH basic plakjes cheddar (die heb ik tenminste gebruikt) :huhu
Zou het echt veel uitmaken in het grote geheel?
MarthaMartha schreef:Het was heerlijk! Niks aan veranderen mara!
(Het ziet er alleen niet uit)
Ik twijfel toch aan dat rul gebakken gehakt, dat lijkt mij niet lekker in soep.
En als het er niet uit ziet. ;( Je ogen doen toch ook mee?
Orchidee schreef:Stond dat echt zo in de kookboeken?
Na 2 uur kijk je of de rode kool gaar is. uit: kokendeoma
Op een site waar de spruitjes gepromoot worden, lees ik dat ze vroeger urenlang moesten koken, wat de spruiten extra bitter maakte en zwaar op de maag kwamen te liggen.
En in boeren gebieden werd de hooikist veel gebruikt, dus dachten de stadsers zeker dat ze diezelfde tijden aan moesten houden. ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 mar 2015, 12:59
door helma
In champignonnesoep doe ik ook altijd het gehakt rul gebakken.
Heb je er tenminste geen last van dat ze elkaars gehaktballetjes tellen :huhu
(of is dat alleen bij grote gezinnen een euvel...)

En ach...hoe het eruit ziet...het is ook omdat je het nooit eerder gezien hebt.
het is een beetje geel door de kaas.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 mar 2015, 13:13
door Mara
helma schreef:In champignonnesoep doe ik ook altijd het gehakt rul gebakken.
Heb je er tenminste geen last van dat ze elkaars gehaktballetjes tellen :huhu
(of is dat alleen bij grote gezinnen een euvel...)

En ach...hoe het eruit ziet...het is ook omdat je het nooit eerder gezien hebt.
het is een beetje geel door de kaas.
O ging het om de kleur, ik dacht om de gehele substantie als zodanig. :haha
En gehaktballetjes tellen werd hier wel gedaan en dan als laatste opgegeten. ;)
Gebruikte ik vroeger 400 gram gehakt, tegenwoordig heb ik voor zo'n zelfde hoeveelheid nog maar 200 gram.
Ik doe ook niet in elke soep gehaktballetjes (meer).
Ik wissel het wel eens af met sliertjes kipfilet (broodbeleg) blokjes ham (broccolisoep) of uitgebakken blokjes spek (peulvruchten).

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 mar 2015, 20:58
door Dodo
Dodo schreef:
Ik ga het vanavond eens proberen. Ik vind er alleen erg weinig groente in zitten voor acht mensen, dus daar ga ik iets aan doen. En voor die cheddar ga ik ook iets anders zoeken, cheddar is best duur en heeft weinig smaak (maar het smelt goed).
Wij hebben lekker gegeten vanavond! Het was een raar soepje, maar het smaakte goed. Ik heb er wel extra groente ingedaan, en in plaats van cheddar een stuk belegen kaas. En een schaal tomaten ernaast.
En iedereen was tevreden (maar ik ga het niet nog eens maken, uiteindelijk is het groentesoep met kaas).

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 07 mar 2015, 14:50
door Mara
Net als uit eten maar dan thuis:
Afbeelding

Kip parmigiana. :slurp
Erbij: aardappelpuree en little gem sla.
Verkrijgbaar bij de keurslager.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 07 mar 2015, 17:16
door helma
patat, sla en kippenpoten :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 mar 2015, 10:31
door Mara
Ik wil morgen Paccheri (volgens mij ook cannelloni genoemd) maken.
Ik heb al een recept voor een saus om de pijpjes mee te vullen, maar moet je die pijpjes nu eerst voorkoken of niet?
Ik heb een paar recepten bekeken, de één zegt niet voorkoken en de ander 4 minuten, maar dan wordt het toch lastiger om ze te vullen?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 mar 2015, 19:44
door Lassie
tizza, aldus onze zoon. :love

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 mar 2015, 20:08
door Zita
Mara schreef:Ik wil morgen Paccheri (volgens mij ook cannelloni genoemd) maken.
Ik heb al een recept voor een saus om de pijpjes mee te vullen, maar moet je die pijpjes nu eerst voorkoken of niet?
Ik heb een paar recepten bekeken, de één zegt niet voorkoken en de ander 4 minuten, maar dan wordt het toch lastiger om ze te vullen?
Gaan al die recepten uit van gedroogde pasta? Verse pasta zou ik niet voorkoken, gedroogde pasta wel.