Pagina 101 van 458
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 03 mar 2015, 17:14
door Mara
Dit is echt zo'n recept waarvan ik in eerste instantie denk, nou, nee, toch nog een keer lees, in gedachten de smaken combineer en dan voorzichtig enthousiast word.
Al zou ik zelf de gehakt niet rul bakken, maar in balletjes draaien denk ik.
Maar waarom die kippenbouillon en geen vleesbouillon Helma?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 03 mar 2015, 18:49
door helma
Mara schreef:Dit is echt zo'n recept waarvan ik in eerste instantie denk, nou, nee, toch nog een keer lees, in gedachten de smaken combineer en dan voorzichtig enthousiast word.
Al zou ik zelf de gehakt niet rul bakken, maar in balletjes draaien denk ik.
Maar waarom die kippenbouillon en geen vleesbouillon Helma?
Geen idee; zo heb ik het recept gekregen. De pan was leeg op 1 schaaltje na (dat gaat m&m nu proeven). Iedereen was erg enthousiast. Het is echt erg lekker. Als bijgerecht aten we spekpannenkoeken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 16:54
door Mara
helma schreef:Mara schreef:Dit is echt zo'n recept waarvan ik in eerste instantie denk, nou, nee, toch nog een keer lees, in gedachten de smaken combineer en dan voorzichtig enthousiast word.
Al zou ik zelf de gehakt niet rul bakken, maar in balletjes draaien denk ik.
Maar waarom die kippenbouillon en geen vleesbouillon Helma?
Geen idee; zo heb ik het recept gekregen. De pan was leeg op 1 schaaltje na (dat gaat m&m nu proeven). Iedereen was erg enthousiast. Het is echt erg lekker. Als bijgerecht aten we spekpannenkoeken.
Ow, is het geen machtig gerecht dan?
Met een paar aanpassingen ga ik het zeker een keer klaarmaken.
Vanavond staan er krootjes op het menu, met een gegrild speklapje.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 17:03
door Orchidee
Wij eten vandaag erg simpel: spruitjes, aardappels en een rundervink

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 17:04
door Mara
Orchidee schreef:Wij eten vandaag erg simpel: spruitjes, aardappels en een rundervink

Vind ik niet simpel hoor, voor veel mensen is dat al teveel gedoe.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 17:16
door Dodo
Ik heb een leuk recept, met een tomatensalsa. Alleen staat in het recept dat je de kerstomaatjes leeg moet lepelen, en de inhoud weggooien.
Ik sta nog in dubio of er een tikfout in zit, of dat ze dit echt bedoelen. Kan toch niet? Bovendien ga ik geen dure tomaatjes kopen en de inhoud dan weggooien.
Straks nog eens goed lezen, en dan maar het gezond verstand gebruiken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 17:26
door Vorst
Orchidee schreef:Wij eten vandaag erg simpel: spruitjes, aardappels en een rundervink

Hoe bereid je de spruitjes? Gewoon koken? Als ik spruitjes maak, is dat eigenlijk altijd roerbakken. Heerlijk.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 18:13
door Vorst
Ik eet vanavond een keertje erg makkelijk.
Het is een kant-en-klaar-gerecht van een biologische traƮteur: Cassoulet (stoofpot met gemengde bonen, ui, witte wijn, knolselderij, wortel en diverse kruiden).
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 19:47
door Lassie
Wij aten vanavond nasi.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 20:02
door Orchidee
Ik kook spruitjes "beetgaar", 4/5 min.
Mijn moeder vroeger 3 kwartier ongev.
We hadden de hele avond maagpijn

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 20:15
door Vorst
Orchidee schreef:Ik kook spruitjes "beetgaar", 4/5 min.
Mijn moeder vroeger 3 kwartier ongev.
We hadden de hele avond maagpijn

Na drie kwartier heb je soep

.
Vroeger waren spruitjes overigens wel (veel) bitterder dan tegenwoordig. Ze worden nu een stuk milder gekweekt voor ons.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 20:28
door Orchidee
Precies
Vroeger kookten ze toch alle groenten zo lang? sperziebonen "moesten" ook minstens 1,5 uur koken volgens m'n moeder

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 20:52
door Mara
Orchidee schreef:Precies
Vroeger kookten ze toch alle groenten zo lang? sperziebonen "moesten" ook minstens 1,5 uur koken volgens m'n moeder

Mijn moeder vertelde, als ze bij iemand op de koffie ging, om 10 uur, stond de groente alvast op.
Het koffieuurtje was dus omgeven met kookgeuren.
Maar ja, niet leuk om al die mensen hier zo te bekritiseren, men wist niet beter.
Het ging van oma op moeder op dochter en het stond ook zo in de kookboeken.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 20:56
door Orchidee
Stond dat echt zo in de kookboeken?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2015, 21:22
door MarthaMartha
helma schreef:Mara schreef:Dit is echt zo'n recept waarvan ik in eerste instantie denk, nou, nee, toch nog een keer lees, in gedachten de smaken combineer en dan voorzichtig enthousiast word.
Al zou ik zelf de gehakt niet rul bakken, maar in balletjes draaien denk ik.
Maar waarom die kippenbouillon en geen vleesbouillon Helma?
Geen idee; zo heb ik het recept gekregen. De pan was leeg op 1 schaaltje na (dat gaat m&m nu proeven). Iedereen was erg enthousiast. Het is echt erg lekker. Als bijgerecht aten we spekpannenkoeken.
Het was heerlijk! Niks aan veranderen mara!
(Het ziet er alleen niet uit)