Pagina 93 van 458

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 19 dec 2014, 23:39
door refo
Kerstbuffet bik IKEA. Voor 10€
helemaal gevuld.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 dec 2014, 18:41
door Lassie
Pizza.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 dec 2014, 17:25
door Zita
De lunch was pompoensoep.
Hak een pompoen in stukken, verwijder pitten, draden en schil en snij 'm in kleinere stukjes. Fruit een gesnipperde ui. Voeg de pompoenstukjes toe en bak die mee. Voeg 2 bouillontabletten en een litertje kokend water toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken. Voeg 200 gr gegrilde paprika toe en bewaar de rest van het potje. Zet de staafmixer erin tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg 200 ml kookroom toe. Peper en zout naar smaak toevoegen. Snij de overgebleven paprika in dunne reepjes en serveer die op de soep, evt met wat geraspte kaas.
Heerlijk!

En ik ga zo gehaktballen braden, een potje rode bieten opentrekken en aardappels koken. Zelfgekookte rode bieten zijn lekkerder, maar ik vind het zo'n klus voor een eenpersoonsmaaltijd dat ik daar niet aan ga beginnen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 dec 2014, 18:42
door Pimpelmees
Zita schreef:De lunch was pompoensoep.
Hak een pompoen in stukken, verwijder pitten, draden en schil en snij 'm in kleinere stukjes. Fruit een gesnipperde ui. Voeg de pompoenstukjes toe en bak die mee. Voeg 2 bouillontabletten en een litertje kokend water toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken. Voeg 200 gr gegrilde paprika toe en bewaar de rest van het potje. Zet de staafmixer erin tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg 200 ml kookroom toe. Peper en zout naar smaak toevoegen. Snij de overgebleven paprika in dunne reepjes en serveer die op de soep, evt met wat geraspte kaas.
Heerlijk!

En ik ga zo gehaktballen braden, een potje rode bieten opentrekken en aardappels koken. Zelfgekookte rode bieten zijn lekkerder, maar ik vind het zo'n klus voor een eenpersoonsmaaltijd dat ik daar niet aan ga beginnen.
Mmmm ... goed recept! Pompoensoep behoort tot mijn favoriete soepen. Zo'n fijne zachte smaak.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 24 dec 2014, 09:48
door Mara
Zita schreef:De lunch was pompoensoep.
Hak een pompoen in stukken, verwijder pitten, draden en schil en snij 'm in kleinere stukjes. Fruit een gesnipperde ui. Voeg de pompoenstukjes toe en bak die mee. Voeg 2 bouillontabletten en een litertje kokend water toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken. Voeg 200 gr gegrilde paprika toe en bewaar de rest van het potje. Zet de staafmixer erin tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg 200 ml kookroom toe. Peper en zout naar smaak toevoegen. Snij de overgebleven paprika in dunne reepjes en serveer die op de soep, evt met wat geraspte kaas.
Heerlijk!
Klinkt lekker Zita, toch maar eens een pompoen halen, welke heb jij hiervoor gebruikt, want je hebt verschillende soorten begrijp ik, smaken die ook verschillend?
Zita schreef:En ik ga zo gehaktballen braden, een potje rode bieten opentrekken en aardappels koken. Zelfgekookte rode bieten zijn lekkerder, maar ik vind het zo'n klus voor een eenpersoonsmaaltijd dat ik daar niet aan ga beginnen.
Maar hoeveel gehaktballen draai je dan, want dat vind ik voor 1 persoon ook een "probleem". Door 2 ons gehakt kun je geen heel ei mengen, dat wordt plakzooi.

Laastst met Orchidee hier over gehad, over pot en blikgroente. Ik had een pot rode kool in een boodschappendoos gekregen en dat bleek heel lekker te zijn. En wat een supergemakkelijk te openen dop :super
En volgens de deskundigen is blikgroente net zo gezond als verse.
Over smaak valt echter niet te twisten.

Ik vind die voorverpakte gare bietjes echter absoluut niet lekker, die zijn veel te ver doorgekookt. Ze zijn niet te raspen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 24 dec 2014, 10:48
door Lassie
Wij eten vanavond boerenkool met runderworst.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 24 dec 2014, 11:13
door Zita
Mara schreef:
Zita schreef:De lunch was pompoensoep.
Hak een pompoen in stukken, verwijder pitten, draden en schil en snij 'm in kleinere stukjes. Fruit een gesnipperde ui. Voeg de pompoenstukjes toe en bak die mee. Voeg 2 bouillontabletten en een litertje kokend water toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken. Voeg 200 gr gegrilde paprika toe en bewaar de rest van het potje. Zet de staafmixer erin tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg 200 ml kookroom toe. Peper en zout naar smaak toevoegen. Snij de overgebleven paprika in dunne reepjes en serveer die op de soep, evt met wat geraspte kaas.
Heerlijk!
Klinkt lekker Zita, toch maar eens een pompoen halen, welke heb jij hiervoor gebruikt, want je hebt verschillende soorten begrijp ik, smaken die ook verschillend?
Zita schreef:En ik ga zo gehaktballen braden, een potje rode bieten opentrekken en aardappels koken. Zelfgekookte rode bieten zijn lekkerder, maar ik vind het zo'n klus voor een eenpersoonsmaaltijd dat ik daar niet aan ga beginnen.
Maar hoeveel gehaktballen draai je dan, want dat vind ik voor 1 persoon ook een "probleem". Door 2 ons gehakt kun je geen heel ei mengen, dat wordt plakzooi.

Laastst met Orchidee hier over gehad, over pot en blikgroente. Ik had een pot rode kool in een boodschappendoos gekregen en dat bleek heel lekker te zijn. En wat een supergemakkelijk te openen dop :super
En volgens de deskundigen is blikgroente net zo gezond als verse.
Over smaak valt echter niet te twisten.

Ik vind die voorverpakte gare bietjes echter absoluut niet lekker, die zijn veel te ver doorgekookt. Ze zijn niet te raspen.
Ik heb een gewone kleine oranje pompoen van de Lidl gebruikt. 1,99 zijn ze op het moment, geloof ik. Alleen dat schillen heeft me drie vingertoppen gekost. Die schil is echt hard :(
Gehaktballen heb ik meteen een pond gedaan. De helft gaat in de vriezer, de andere helft combineer ik deze week een keer met de rode bieten, met bami en satésaus en met spaghetti en tomatensaus denk ik. Ik doe ook weleens minder, en dan met een scheutje melk in plaats van een ei erdoor. Gaat ook prima, en scheutjes melk heb je in alle soorten en maten.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 24 dec 2014, 11:27
door refo
Oef.
Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van pompoen?

Was de pompoen. Halveer de pompoen en snij de pompoen in schijven. Verwijder de draden en de pitten met een lepel of mesje. Snij het vruchtvlees in blokje. Schillen is niet nodig. De schil kan meegegeten worden en wordt goed zacht bij verhitting.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 26 dec 2014, 18:00
door Lassie
Pannenkoeken.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 26 dec 2014, 21:48
door Zita
refo schreef:Oef.
Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van pompoen?

Was de pompoen. Halveer de pompoen en snij de pompoen in schijven. Verwijder de draden en de pitten met een lepel of mesje. Snij het vruchtvlees in blokje. Schillen is niet nodig. De schil kan meegegeten worden en wordt goed zacht bij verhitting.
Dankje voor de tip! Ik maakte de soep nog een keer, nu met schil. Stukken makkelijker, even lekker.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 26 dec 2014, 23:51
door -DIA-
Bospaddenstoelensoep van AH Excellent! De smaak en kwaliteit is werkelijk excellent!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 27 dec 2014, 10:24
door Mara
-DIA- schreef:Bospaddenstoelensoep van AH Excellent! De smaak en kwaliteit is werkelijk excellent!
Nou DIA, met 3% paddenstoel, 2% champignon, 0.1% cantharel, vind ik die naam een klein beetje overdreven. ;)

De smaak komt van de smaakversterkers (cham­pig­nonconcentraat, eek­hoorn­tjes­brood­con­cen­traat, mal­todex­tri­ne, aro­ma), ci­troen­sap, cham­pig­nonextract, mal­todex­tri­ne, spe­ce­rij­en, pad­den­stoelenpoeder, aro­ma (glu­ten).
http://www.ah.nl/producten/product/wi17 ... oep-in-zak

Ik wist het ook niet, heb even gekeken. :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 27 dec 2014, 10:26
door -DIA-
Mara schreef:
-DIA- schreef:Bospaddenstoelensoep van AH Excellent! De smaak en kwaliteit is werkelijk excellent!
Nou DIA, met 3% paddenstoel, 2% champignon, 0.1% cantharel, vind ik die naam een klein beetje overdreven. ;)

De smaak komt van de smaakversterkers (cham­pig­nonconcentraat, eek­hoorn­tjes­brood­con­cen­traat, mal­todex­tri­ne, aro­ma), ci­troen­sap, cham­pig­nonextract, mal­todex­tri­ne, spe­ce­rij­en, pad­den­stoelenpoeder, aro­ma (glu­ten).
http://www.ah.nl/producten/product/wi17 ... oep-in-zak

Ik wist het ook niet, heb even gekeken. :)
Maar het smaakt echt excellent hoor! :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 27 dec 2014, 10:30
door Mara
-DIA- schreef:
Mara schreef:
-DIA- schreef:Bospaddenstoelensoep van AH Excellent! De smaak en kwaliteit is werkelijk excellent!
Nou DIA, met 3% paddenstoel, 2% champignon, 0.1% cantharel, vind ik die naam een klein beetje overdreven. ;)

De smaak komt van de smaakversterkers (cham­pig­nonconcentraat, eek­hoorn­tjes­brood­con­cen­traat, mal­todex­tri­ne, aro­ma), ci­troen­sap, cham­pig­nonextract, mal­todex­tri­ne, spe­ce­rij­en, pad­den­stoelenpoeder, aro­ma (glu­ten).
http://www.ah.nl/producten/product/wi17 ... oep-in-zak

Ik wist het ook niet, heb even gekeken. :)
Maar het smaakt echt excellent hoor! :)
Ja dat begrijp ik, want al die extraatjes krijg ik er niet in. :) Ik heb geen concentraten in het keukenkastje staan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 27 dec 2014, 11:03
door -DIA-
Mara schreef:
-DIA- schreef:
Mara schreef:
-DIA- schreef:Bospaddenstoelensoep van AH Excellent! De smaak en kwaliteit is werkelijk excellent!
Nou DIA, met 3% paddenstoel, 2% champignon, 0.1% cantharel, vind ik die naam een klein beetje overdreven. ;)

De smaak komt van de smaakversterkers (cham­pig­nonconcentraat, eek­hoorn­tjes­brood­con­cen­traat, mal­todex­tri­ne, aro­ma), ci­troen­sap, cham­pig­nonextract, mal­todex­tri­ne, spe­ce­rij­en, pad­den­stoelenpoeder, aro­ma (glu­ten).
http://www.ah.nl/producten/product/wi17 ... oep-in-zak

Ik wist het ook niet, heb even gekeken. :)
Maar het smaakt echt excellent hoor! :)
Ja dat begrijp ik, want al die extraatjes krijg ik er niet in. :) Ik heb geen concentraten in het keukenkastje staan.
Daarom is het ook fijn als AH je een handje wil helpen...