Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Kerstbuffet bik IKEA. Voor 10€
helemaal gevuld.
helemaal gevuld.
--------------
Voorts ben ik van mening dat portretten van oudvaders, reformatoren en andere theologen niet zouden moeten worden toegestaan als avatar.
Voorts ben ik van mening dat portretten van oudvaders, reformatoren en andere theologen niet zouden moeten worden toegestaan als avatar.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
De lunch was pompoensoep.
Hak een pompoen in stukken, verwijder pitten, draden en schil en snij 'm in kleinere stukjes. Fruit een gesnipperde ui. Voeg de pompoenstukjes toe en bak die mee. Voeg 2 bouillontabletten en een litertje kokend water toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken. Voeg 200 gr gegrilde paprika toe en bewaar de rest van het potje. Zet de staafmixer erin tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg 200 ml kookroom toe. Peper en zout naar smaak toevoegen. Snij de overgebleven paprika in dunne reepjes en serveer die op de soep, evt met wat geraspte kaas.
Heerlijk!
En ik ga zo gehaktballen braden, een potje rode bieten opentrekken en aardappels koken. Zelfgekookte rode bieten zijn lekkerder, maar ik vind het zo'n klus voor een eenpersoonsmaaltijd dat ik daar niet aan ga beginnen.
Hak een pompoen in stukken, verwijder pitten, draden en schil en snij 'm in kleinere stukjes. Fruit een gesnipperde ui. Voeg de pompoenstukjes toe en bak die mee. Voeg 2 bouillontabletten en een litertje kokend water toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken. Voeg 200 gr gegrilde paprika toe en bewaar de rest van het potje. Zet de staafmixer erin tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg 200 ml kookroom toe. Peper en zout naar smaak toevoegen. Snij de overgebleven paprika in dunne reepjes en serveer die op de soep, evt met wat geraspte kaas.
Heerlijk!
En ik ga zo gehaktballen braden, een potje rode bieten opentrekken en aardappels koken. Zelfgekookte rode bieten zijn lekkerder, maar ik vind het zo'n klus voor een eenpersoonsmaaltijd dat ik daar niet aan ga beginnen.
-
- Berichten: 691
- Lid geworden op: 30 sep 2014, 13:27
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mmmm ... goed recept! Pompoensoep behoort tot mijn favoriete soepen. Zo'n fijne zachte smaak.Zita schreef:De lunch was pompoensoep.
Hak een pompoen in stukken, verwijder pitten, draden en schil en snij 'm in kleinere stukjes. Fruit een gesnipperde ui. Voeg de pompoenstukjes toe en bak die mee. Voeg 2 bouillontabletten en een litertje kokend water toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken. Voeg 200 gr gegrilde paprika toe en bewaar de rest van het potje. Zet de staafmixer erin tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg 200 ml kookroom toe. Peper en zout naar smaak toevoegen. Snij de overgebleven paprika in dunne reepjes en serveer die op de soep, evt met wat geraspte kaas.
Heerlijk!
En ik ga zo gehaktballen braden, een potje rode bieten opentrekken en aardappels koken. Zelfgekookte rode bieten zijn lekkerder, maar ik vind het zo'n klus voor een eenpersoonsmaaltijd dat ik daar niet aan ga beginnen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Klinkt lekker Zita, toch maar eens een pompoen halen, welke heb jij hiervoor gebruikt, want je hebt verschillende soorten begrijp ik, smaken die ook verschillend?Zita schreef:De lunch was pompoensoep.
Hak een pompoen in stukken, verwijder pitten, draden en schil en snij 'm in kleinere stukjes. Fruit een gesnipperde ui. Voeg de pompoenstukjes toe en bak die mee. Voeg 2 bouillontabletten en een litertje kokend water toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken. Voeg 200 gr gegrilde paprika toe en bewaar de rest van het potje. Zet de staafmixer erin tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg 200 ml kookroom toe. Peper en zout naar smaak toevoegen. Snij de overgebleven paprika in dunne reepjes en serveer die op de soep, evt met wat geraspte kaas.
Heerlijk!
Maar hoeveel gehaktballen draai je dan, want dat vind ik voor 1 persoon ook een "probleem". Door 2 ons gehakt kun je geen heel ei mengen, dat wordt plakzooi.Zita schreef:En ik ga zo gehaktballen braden, een potje rode bieten opentrekken en aardappels koken. Zelfgekookte rode bieten zijn lekkerder, maar ik vind het zo'n klus voor een eenpersoonsmaaltijd dat ik daar niet aan ga beginnen.
Laastst met Orchidee hier over gehad, over pot en blikgroente. Ik had een pot rode kool in een boodschappendoos gekregen en dat bleek heel lekker te zijn. En wat een supergemakkelijk te openen dop

En volgens de deskundigen is blikgroente net zo gezond als verse.
Over smaak valt echter niet te twisten.
Ik vind die voorverpakte gare bietjes echter absoluut niet lekker, die zijn veel te ver doorgekookt. Ze zijn niet te raspen.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij eten vanavond boerenkool met runderworst.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb een gewone kleine oranje pompoen van de Lidl gebruikt. 1,99 zijn ze op het moment, geloof ik. Alleen dat schillen heeft me drie vingertoppen gekost. Die schil is echt hardMara schreef:Klinkt lekker Zita, toch maar eens een pompoen halen, welke heb jij hiervoor gebruikt, want je hebt verschillende soorten begrijp ik, smaken die ook verschillend?Zita schreef:De lunch was pompoensoep.
Hak een pompoen in stukken, verwijder pitten, draden en schil en snij 'm in kleinere stukjes. Fruit een gesnipperde ui. Voeg de pompoenstukjes toe en bak die mee. Voeg 2 bouillontabletten en een litertje kokend water toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken. Voeg 200 gr gegrilde paprika toe en bewaar de rest van het potje. Zet de staafmixer erin tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg 200 ml kookroom toe. Peper en zout naar smaak toevoegen. Snij de overgebleven paprika in dunne reepjes en serveer die op de soep, evt met wat geraspte kaas.
Heerlijk!Maar hoeveel gehaktballen draai je dan, want dat vind ik voor 1 persoon ook een "probleem". Door 2 ons gehakt kun je geen heel ei mengen, dat wordt plakzooi.Zita schreef:En ik ga zo gehaktballen braden, een potje rode bieten opentrekken en aardappels koken. Zelfgekookte rode bieten zijn lekkerder, maar ik vind het zo'n klus voor een eenpersoonsmaaltijd dat ik daar niet aan ga beginnen.
Laastst met Orchidee hier over gehad, over pot en blikgroente. Ik had een pot rode kool in een boodschappendoos gekregen en dat bleek heel lekker te zijn. En wat een supergemakkelijk te openen dop![]()
En volgens de deskundigen is blikgroente net zo gezond als verse.
Over smaak valt echter niet te twisten.
Ik vind die voorverpakte gare bietjes echter absoluut niet lekker, die zijn veel te ver doorgekookt. Ze zijn niet te raspen.

Gehaktballen heb ik meteen een pond gedaan. De helft gaat in de vriezer, de andere helft combineer ik deze week een keer met de rode bieten, met bami en satésaus en met spaghetti en tomatensaus denk ik. Ik doe ook weleens minder, en dan met een scheutje melk in plaats van een ei erdoor. Gaat ook prima, en scheutjes melk heb je in alle soorten en maten.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Oef.
Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van pompoen?
Was de pompoen. Halveer de pompoen en snij de pompoen in schijven. Verwijder de draden en de pitten met een lepel of mesje. Snij het vruchtvlees in blokje. Schillen is niet nodig. De schil kan meegegeten worden en wordt goed zacht bij verhitting.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dankje voor de tip! Ik maakte de soep nog een keer, nu met schil. Stukken makkelijker, even lekker.refo schreef:Oef.Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van pompoen?
Was de pompoen. Halveer de pompoen en snij de pompoen in schijven. Verwijder de draden en de pitten met een lepel of mesje. Snij het vruchtvlees in blokje. Schillen is niet nodig. De schil kan meegegeten worden en wordt goed zacht bij verhitting.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bospaddenstoelensoep van AH Excellent! De smaak en kwaliteit is werkelijk excellent!
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nou DIA, met 3% paddenstoel, 2% champignon, 0.1% cantharel, vind ik die naam een klein beetje overdreven.-DIA- schreef:Bospaddenstoelensoep van AH Excellent! De smaak en kwaliteit is werkelijk excellent!

De smaak komt van de smaakversterkers (champignonconcentraat, eekhoorntjesbroodconcentraat, maltodextrine, aroma), citroensap, champignonextract, maltodextrine, specerijen, paddenstoelenpoeder, aroma (gluten).
http://www.ah.nl/producten/product/wi17 ... oep-in-zak
Ik wist het ook niet, heb even gekeken.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Maar het smaakt echt excellent hoor!Mara schreef:Nou DIA, met 3% paddenstoel, 2% champignon, 0.1% cantharel, vind ik die naam een klein beetje overdreven.-DIA- schreef:Bospaddenstoelensoep van AH Excellent! De smaak en kwaliteit is werkelijk excellent!![]()
De smaak komt van de smaakversterkers (champignonconcentraat, eekhoorntjesbroodconcentraat, maltodextrine, aroma), citroensap, champignonextract, maltodextrine, specerijen, paddenstoelenpoeder, aroma (gluten).
http://www.ah.nl/producten/product/wi17 ... oep-in-zak
Ik wist het ook niet, heb even gekeken.

© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja dat begrijp ik, want al die extraatjes krijg ik er niet in.-DIA- schreef:Maar het smaakt echt excellent hoor!Mara schreef:Nou DIA, met 3% paddenstoel, 2% champignon, 0.1% cantharel, vind ik die naam een klein beetje overdreven.-DIA- schreef:Bospaddenstoelensoep van AH Excellent! De smaak en kwaliteit is werkelijk excellent!![]()
De smaak komt van de smaakversterkers (champignonconcentraat, eekhoorntjesbroodconcentraat, maltodextrine, aroma), citroensap, champignonextract, maltodextrine, specerijen, paddenstoelenpoeder, aroma (gluten).
http://www.ah.nl/producten/product/wi17 ... oep-in-zak
Ik wist het ook niet, heb even gekeken.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Daarom is het ook fijn als AH je een handje wil helpen...Mara schreef:Ja dat begrijp ik, want al die extraatjes krijg ik er niet in.-DIA- schreef:Maar het smaakt echt excellent hoor!Mara schreef:Nou DIA, met 3% paddenstoel, 2% champignon, 0.1% cantharel, vind ik die naam een klein beetje overdreven.-DIA- schreef:Bospaddenstoelensoep van AH Excellent! De smaak en kwaliteit is werkelijk excellent!![]()
De smaak komt van de smaakversterkers (champignonconcentraat, eekhoorntjesbroodconcentraat, maltodextrine, aroma), citroensap, champignonextract, maltodextrine, specerijen, paddenstoelenpoeder, aroma (gluten).
http://www.ah.nl/producten/product/wi17 ... oep-in-zak
Ik wist het ook niet, heb even gekeken.Ik heb geen concentraten in het keukenkastje staan.
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«