Pagina 89 van 254
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 21 jan 2010, 21:10
door priscilla
hmprff schreef:heeft er iemand ervaring met hete bliksem? of een goed recept ervan? is het lekker?
ik ga morgen nl koken, en ik vind t wel leuk klinken en niet al te veel werk. maar het moet natuurlijk wel eetbaar zijn

Ik heb het twee weken terug voor het eerst gemaakt met een recept van internet. Appels, aardappels, kaneel en een speklapje.
Ik vond het wel lekker, een keer wat anders. Ik hou wel van afwisseling, maar het hoort niet bij m'n lievelingseten.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 21 jan 2010, 22:31
door Oosterling
-
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 21 jan 2010, 22:37
door hmprff
twordt toch iets anders

waarschijnlijk pasta (van die staafjes of strikjes of iets dergelijks), met tomaat en mozarella en basilicum enz. en dan in de oven. kheb t pas ergens op en t was erg lekker!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jan 2010, 08:49
door Orchidee
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jan 2010, 10:27
door Hendrikus
Ik denk dat wij vanavond aan de tapas gaan

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jan 2010, 10:52
door madelief1983
aardappels met doperwten denk ik
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jan 2010, 11:26
door priscilla
Oosterling schreef:priscilla schreef:hmprff schreef:heeft er iemand ervaring met hete bliksem? of een goed recept ervan? is het lekker?
ik ga morgen nl koken, en ik vind t wel leuk klinken en niet al te veel werk. maar het moet natuurlijk wel eetbaar zijn

Ik heb het twee weken terug voor het eerst gemaakt met een recept van internet. Appels, aardappels, kaneel en een speklapje.
Ik vond het wel lekker, een keer wat anders. Ik hou wel van afwisseling, maar het hoort niet bij m'n lievelingseten.
Je zou ook blauwe bliksem kunnen maken door de appels te vervangen door stoofperen en naast spek nog saucijsjes toe te voegen.
Als het niet al te veel werk moet zijn en toch oud-Hollands zou je ook "naakte kindertjes in het gras" kunnen maken. Twee grote blikken witte bonen met 1-1,5 dl water warm maken, 750 gr gesneden snijbonen erop leggen, beetje suiker en zout erbij en leg er een rookworst bovenop. Twintig minuten koken, afgieten, klont boter er door en naar smaak citroensap, peper en zout erdoor.
Grappig, ik heb net gezouten snijbonen gekocht. Naakte kindertjes maak je toch met snijbonen uit het zout? Ik heb het nog nooit op. Volgende week gaan we het proberen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jan 2010, 12:06
door Oosterling
-
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jan 2010, 13:16
door Orchidee
priscilla schreef: Naakte kindertjes maak je toch met snijbonen uit het zout?
Is dat een streek naam?
Wij noemen dat hier "blote billetjes in het gras"

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jan 2010, 16:12
door helma
Orchidee schreef:priscilla schreef: Naakte kindertjes maak je toch met snijbonen uit het zout?
Is dat een streek naam?
Wij noemen dat hier "blote billetjes in het gras"

ja zo noemen wij het ook.
wij eten vanavond gebakken krieltjes, sla en gebakken vis
voor de kleintjes sperzieboontjes uit blik i.p.v. sla
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jan 2010, 16:14
door Lassie
gekookte aardappelen
lekker stuk gestoofd rundvlees
sla
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jan 2010, 16:19
door vogeltje
vierkante aardappeltjes, prei met suasje, vis.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jan 2010, 17:24
door priscilla
Oosterling schreef:Oosterling schreef:hmprff schreef:
ik ga morgen nl koken, en ik vind t wel leuk klinken en niet al te veel werk. maar het moet natuurlijk wel eetbaar zijn

Je zou ook blauwe bliksem kunnen maken door de appels te vervangen door stoofperen en naast spek nog saucijsjes toe te voegen.
Als het niet al te veel werk moet zijn en toch oud-Hollands zou je ook "naakte kindertjes in het gras" kunnen maken. Twee grote blikken witte bonen met 1-1,5 dl water warm maken, 750 gr gesneden snijbonen erop leggen, beetje suiker en zout erbij en leg er een rookworst bovenop. Twintig minuten koken, afgieten, klont boter er door en naar smaak citroensap, peper en zout erdoor.
Grappig, ik heb net gezouten snijbonen gekocht. Naakte kindertjes maak je toch met snijbonen uit het zout? Ik heb het nog nooit op. Volgende week gaan we het proberen.[/quote
]Oorspronkelijk is het inderdaad met gezouten snijbonen. Als ze erg zout zijn kun je beter eerst spoelen. Van origine is het met gedroogde witte bonen die eerst een nacht moeten weken en en een uurtje langer moeten koken. Succes en eet smakelijk.
Op de verpakking staat dat ze een nacht in koud water moeten, dat zal inderdaad wel zijn om teveel zout eraf te spoelen
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jan 2010, 17:31
door MarthaMartha
aardappelen, prei, cordon blue (dat schrijf je vast anders...)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jan 2010, 17:52
door Katharina van Bora
MarthaMartha schreef:aardappelen, prei, cordon blue (dat schrijf je vast anders...)
Volgens mij: schrijf je bleu ?!?