Dodo schreef:Wat een
leuke vraag bij refoweb. Ik denk dat we daar allemaal wel wat van herkennen. Vrouwen nog wat meer dan mannen, misschien.
Ik zie eigenlijk twee delen in de vraag. Moet je dingen zo blijven doen zoals je ze geleerd hebt? En moet je gasten het zo presenteren zoals ze het graag hebben, of mag je daarin je eigen gang gaan?
Die koffie met gekookte melk is wel een leuk voorbeeld. Ik vind dat ook erg lekker, maar het is ook een hoop gedoe. Melk koken en niet laten overkoken, een zeefje gebruiken tegen de vellen, je hebt een aangekookt pannetje, er op letten dat de kat geen warme melk gaat drinken als je weer binnen zit, ik doe het eigenlijk nooit meer. Maar als ik zou weten dat een gast het zo erg graag zou hebben... hmmm, kwenie.
Ik vind dat wel verbazend. Ik ben zo totaal niet opgevoed. Wel met enige beleefdheidsregels, maar echt niet met hoe je de was moet opvouwen.
Ik zou zeggen: als je weet dat iemand graag koffie met oopgeschuimde melk drinkt, dan is het wel zo gastvrij om daar rekening mee te houden. DE heeft prachtige melkopschuimers waarvan de beker in de magnetron kan. Om maar een voorbeeld te noemen.
Maar ik vind het werkelijk verbijsterend dat er mensen zijn die zich druk maken om de lusjes van de handdoeken. Ik zal er eens op letten hoe die bij mij gevouwen worden. Ik geloof dat ze zelfs worden gestreken, al vind ik dat onzin.
Ik vind het dan weer lastig om daar paal en perk aan te stellen. Als iemand iedere week de hele aanrecht leegruimt om te poetsen, terwijl er in een week twee keer gekookt is, dan vind ik het lastig om te zeggen dat ik dat niet wil hebben.