Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10424
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

merel schreef:Op smakelijk.nl is dat ook het kerstrecept. Wij eten dat op eerste kerstdag.
Vanavond spruitjes, gekookte aardappeltjes met worstjes en volle yoghurt na.

@ orchidee waar haal jij de kippen dijen? Ik heb ze nog nooit schoongemaakt.
Ik koop geen kippendijen maar alleen de filet van de dij.
Ik kocht ze vroeger bij een poelier, tegenwoordig gewoon de scharrel of biologische versie van Appie.
Koop je een kg, dan snij je toch wel gauw 2 ons weg aan vetrandjes ed.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
merel
Berichten: 9678
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door merel »

Dat jij filet koopt, is mij inmiddels wel duidelijk ;).
Ik begrijp alleen niet wat jij dan weg moet snijden, zo zonde van het best wel dure vlees. Ik haal de dijenfilet ook bij de Appie, prima vlees.
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5643
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Afbeelding
Wat ik bij de Jumbo koop, heeft meestal meer vetranden dan dit.
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10424
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Het zal best zonde zijn maar er zitten soms echt dikke vette stukken/randen aan en dat vind ik gewoon vies (sorry)
Ik hou ook niet van speklapjes of vette spekblokjes
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Gebruikersavatar
samanthi
Berichten: 7880
Lid geworden op: 16 jul 2009, 10:30
Locatie: rotterdam

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door samanthi »

Orchidee schreef:Het zal best zonde zijn maar er zitten soms echt dikke vette stukken/randen aan en dat vind ik gewoon vies (sorry)
Ik hou ook niet van speklapjes of vette spekblokjesAfbeelding
He ik wilde net een stamppotje bij je brengen met spekkies en het spekvet er overheen. :haha
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 23812
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

Nou, geef me dan maar gewone kipfilet. Van droogte heb ik nooit iets gemerkt. Volgens mij is dat een keukenlegende.
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5643
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

refo schreef:Nou, geef me dan maar gewone kipfilet. Van droogte heb ik nooit iets gemerkt. Volgens mij is dat een keukenlegende.
Of je hebt een goede kok in huis, of je bent geen fijnproever. Maar kipfilet is echt snel droog, omdat het zulk mager vlees is.
merel
Berichten: 9678
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door merel »

refo schreef:Nou, geef me dan maar gewone kipfilet. Van droogte heb ik nooit iets gemerkt. Volgens mij is dat een keukenlegende.
Ik zou toch echt eens kippendijenfilet proberen ( en dan de vettere randjes niet wegsnijden). Echt zo lekker!
-DIA-
Berichten: 32705
Lid geworden op: 03 okt 2008, 00:10

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door -DIA- »

Een voorbeeld van een eenvoudig,
doch voedzame maaltijd met kerst
en alle dagen des jaars…

Bijvoorbeeld:

Hoofdmaaltijd:
Soep
Aardappels
Groente
Vlees
Yoghurt.

Ontbijt en lunch:
2 boterhammen met beleg.
Kopje thee

Tussendoor:
Sultanaatje
of
Cup-a-Soup
of iets dergelijks


Of is dat misschien wat karig?
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
Jantje
Berichten: 16185
Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Jantje »

Dodo schreef:
refo schreef:Nou, geef me dan maar gewone kipfilet. Van droogte heb ik nooit iets gemerkt. Volgens mij is dat een keukenlegende.
Of je hebt een goede kok in huis, of je bent geen fijnproever. Maar kipfilet is echt snel droog, omdat het zulk mager vlees is.
Het is nog zelden gebeurd dat ik het zo eens geweest met @refo. Als je kipfilet in stukjes snijdt is er niets droogs aan.

Een goede kok en een goede bereiding zorgt dat er veel mogelijk is.

Dus: een grote keukenlegende!
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5643
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Waarschijnlijk geen fijnproevers dan.

En dat menu van @Jantje is zo saai, zo zou ik op een gewone zondag nog niet eten. En ook niet op veel doordeweekse dagen.

Gisteren heb ik stoofpeertjes gemaakt in de slowcooker. Ze zijn heerlijk!
Mara
Berichten: 23141
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Jantje schreef:
Dodo schreef:
refo schreef:Nou, geef me dan maar gewone kipfilet. Van droogte heb ik nooit iets gemerkt. Volgens mij is dat een keukenlegende.
Of je hebt een goede kok in huis, of je bent geen fijnproever. Maar kipfilet is echt snel droog, omdat het zulk mager vlees is.
Het is nog zelden gebeurd dat ik het zo eens geweest met @refo. Als je kipfilet in stukjes snijdt is er niets droogs aan.
Dan heb jij nog nooit een stoofschotel kip gemaakt. Als je dat met filetstukjes doet, kun je de stukjes kip als projectieltjes gebruiken.
De filet komt uit het borstgedeelte, de dijfilet uit de pootjes, de naam zegt het.
Het is met elk stuk vlees zo dat ieder gedeelte een eigen bereidingswijze en smaak heeft.
Als je een biefstuk 3 uur laat sudderen, kun je die onder je schoen spijkeren.
Een sukadelapje bereiden als een biefstukje, gaat ook niet.
Kipfilet is prima als je het kort bakt en het in een gerecht verwerkt, zoals nasi of heel fijn geplukt in de kippensoep.
Jantje schreef:Een goede kok en een goede bereiding zorgt dat er veel mogelijk is.
Een goede kok gebruikt alleen de juiste etenswaren voor een gerecht EN uitstekend keukengereedschap.
Dodo schreef:Wat ik bij de Jumbo koop, heeft meestal meer vetranden dan dit.
Ja er zit echt verschil in he?
Ik had het een keer bij de Hoogvliet gekocht en daar zaten nog botjes in. Eigenlijk moet het dan braadsticks heten, maar er stond echt op dat het filet was.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
merel
Berichten: 9678
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door merel »

Dodo schreef:Waarschijnlijk geen fijnproevers dan.

En dat menu van @Jantje is zo saai, zo zou ik op een gewone zondag nog niet eten. En ook niet op veel doordeweekse dagen.

Gisteren heb ik stoofpeertjes gemaakt in de slowcooker. Ze zijn heerlijk!
Ik heb vannacht de wekker gezet voor de stoofperen. Ze waren nog maar lichtrose toen ik naar bed wilde en hadden nog wel twee uur nodig.

Het menu van @ Jantje is m.i. ook erg saai. Als ik alleen stoofperen op het menu zet, zou ik geheid opmerkingen krijgen.
Gebruikersavatar
Hollander
Berichten: 2804
Lid geworden op: 26 aug 2019, 11:54
Locatie: Afwezig

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Hollander »

merel schreef:Als ik alleen stoofperen op het menu zet, zou ik geheid opmerkingen krijgen.
Heerlijk juist. :)
Dit account wordt niet meer gebruikt.
merel
Berichten: 9678
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door merel »

Is ook heerlijk, als bijgerecht.
Plaats reactie