Jantje schreef:Dodo schreef:refo schreef:Nou, geef me dan maar gewone kipfilet. Van droogte heb ik nooit iets gemerkt. Volgens mij is dat een keukenlegende.
Of je hebt een goede kok in huis, of je bent geen fijnproever. Maar kipfilet is echt snel droog, omdat het zulk mager vlees is.
Het is nog zelden gebeurd dat ik het zo eens geweest met @refo. Als je kipfilet in stukjes snijdt is er niets droogs aan.
Dan heb jij nog nooit een stoofschotel kip gemaakt. Als je dat met filetstukjes doet, kun je de stukjes kip als projectieltjes gebruiken.
De filet komt uit het borstgedeelte, de dijfilet uit de pootjes, de naam zegt het.
Het is met elk stuk vlees zo dat ieder gedeelte een eigen bereidingswijze en smaak heeft.
Als je een biefstuk 3 uur laat sudderen, kun je die onder je schoen spijkeren.
Een sukadelapje bereiden als een biefstukje, gaat ook niet.
Kipfilet is prima als je het kort bakt en het in een gerecht verwerkt, zoals nasi of heel fijn geplukt in de kippensoep.
Jantje schreef:Een goede kok en een goede bereiding zorgt dat er veel mogelijk is.
Een goede kok gebruikt alleen de juiste etenswaren voor een gerecht EN uitstekend keukengereedschap.
Dodo schreef:Wat ik bij de Jumbo koop, heeft meestal meer vetranden dan dit.
Ja er zit echt verschil in he?
Ik had het een keer bij de Hoogvliet gekocht en daar zaten nog botjes in. Eigenlijk moet het dan braadsticks heten, maar er stond echt op dat het filet was.