Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Mara
Berichten: 23141
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Herman schreef:
Mara schreef: Eten doe je ook met je ogen Herman. ;)
Ik krijg ook wel eens peertjes met een 'bite' die dan paars zijn als gevolg van dat lepeltje gekleurde suiker.

Mijn ogen bedriegen mij dan.
"Wat we zien bepaalt hoe iets smaakt. Witte wijn die rood is gekleurd, vindt een vinoloog heel fruitig, zwaar en rood smaken. Kleur plakjes cake blauw en deel ze uit op kantoor. Kleur dan meteen wat Fanta zwart en vraag of iemand er een glaasje cola bij wil. Wilt u minder M&M’s eten? Haal er een paar kleurtjes uit. Hoe minder kleuren M&M’s in de schaal, hoe minder je ervan eet. En dat gaat allemaal onbewust. Proeven doe je met je tong, aroma’s neem je waar met je neus. Maar bepalen wat we eigenlijk van het voedsel vinden, doen we dus al vooraf met de ogen. Wat kun je jezelf toch heerlijk voor de gek houden."
https://www.hpdetijd.nl/2013-10-01/proeven-ogen
:)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Jantje
Berichten: 16185
Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Jantje »

Het klopt niet helemaal, want als ik M&M's in één kleur zie liggen, eet ik des te meer.

Overigens is stoofpeertjes zonder suiker hetzelfde als brood zonder boter. En voor de kleur gebruik je wat rode wijn. :slurp
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
Mara
Berichten: 23141
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Jantje schreef: Overigens is stoofpeertjes zonder suiker hetzelfde als brood zonder boter.
Dat dacht ik dus ook.
Maar brood eet ik trouwens ook soms zonder boter, als ik er bijv. pindakaas of smeerkaas op doe. Dan gaat er geen boter onder.
Jantje schreef:En voor de kleur gebruik je wat rode wijn.
Dat kan niet als er kinderen van eten.
Bovendien geeft dat een heel andere smaak aan de peertjes.
En als er goedkope slubberwijn wordt gebruikt, zijn de peertjes alsnog verknoeid.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-DIA-
Berichten: 32701
Lid geworden op: 03 okt 2008, 00:10

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door -DIA- »

Ik denk ineens dat we vroeger (toen alles beter was, je weet wel), cacaoboter op brood smeerden, en dan zonder boter of margarine....
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5643
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Kent iemand nog de weiboter van vroeger? Vrienden van mijn ouders maakten (boeren)kaas, en van hen kregen we soms weiboter. Die vond ik heerlijk. Later heb ik het nooit meer gezien.
-DIA-
Berichten: 32701
Lid geworden op: 03 okt 2008, 00:10

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door -DIA- »

Dodo schreef:Kent iemand nog de weiboter van vroeger? Vrienden van mijn ouders maakten (boeren)kaas, en van hen kregen we soms weiboter. Die vond ik heerlijk. Later heb ik het nooit meer gezien.
We hadden vroeger een soort weijus. Ik weet er weinig meer van, lang geleden, en ik denk dat het ook meer een een boerenrecept was.
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
Gebruikersavatar
Lilian1975
Berichten: 3023
Lid geworden op: 21 jun 2018, 20:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Lilian1975 »

Mara schreef:
Jantje schreef: Overigens is stoofpeertjes zonder suiker hetzelfde als brood zonder boter.
Dat dacht ik dus ook.
Maar brood eet ik trouwens ook soms zonder boter, als ik er bijv. pindakaas of smeerkaas op doe. Dan gaat er geen boter onder.
Jantje schreef:En voor de kleur gebruik je wat rode wijn.
Dat kan niet als er kinderen van eten.
Bovendien geeft dat een heel andere smaak aan de peertjes.
En als er goedkope slubberwijn wordt gebruikt, zijn de peertjes alsnog verknoeid.
Als je peren in een beetje wijn of port kookt verdwijnt de alcohol. Dus ook de typische alcoholsmaak. Dus geen probleem met kleine kinderen. En wij gebruiken goedkope wijn of goedkoopste port en het smaakt heerlijk. Ook toen de kinderen klein waren ;)
Jantje
Berichten: 16185
Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Jantje »

Mara schreef:
Jantje schreef: Overigens is stoofpeertjes zonder suiker hetzelfde als brood zonder boter.
Dat dacht ik dus ook.
Maar brood eet ik trouwens ook soms zonder boter, als ik er bijv. pindakaas of smeerkaas op doe. Dan gaat er geen boter onder.
Jantje schreef:En voor de kleur gebruik je wat rode wijn.
Dat kan niet als er kinderen van eten.
Bovendien geeft dat een heel andere smaak aan de peertjes.
En als er goedkope slubberwijn wordt gebruikt, zijn de peertjes alsnog verknoeid.
Ik eet altijd boter op mijn brood. Anders is het veel te droog.

En wat betreft die wijn: als je dat goed inkookt, kan dat wel degelijk. De alcohol is dan allang verdampt.
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 23811
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

Alcohol verdampt al bij 80 graden.
albion
Berichten: 7514
Lid geworden op: 27 dec 2007, 18:23
Locatie: ergens in nederland

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door albion »

Ik heb vorige week en deze week stoofpeertjes gegeten, zonder suiker en zonder wijn. Ze waren heerlijk zoet, en mooi rood.

Vandaag een heerlijke ovenschotel met spruitjes gegeten. Degenen die niet van spruitjes houden, kunnen deze echt proberen, want de smaak van de spruitjes valt weg tegen de smaak van de spekjes, creme fraiche en jonge geraspte kaas. Google even naar spruitjes als ovenschotel, of spruitjes uit de oven dan heb je het recept. Voor herhalng vatbaar.
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
merel
Berichten: 9678
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door merel »

Vanavond eten wij de curry van @ parel. Blijft erg lekker!
albion
Berichten: 7514
Lid geworden op: 27 dec 2007, 18:23
Locatie: ergens in nederland

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door albion »

gisteren hebben we een pittige gehaktschotel gegeten afgedekt met aardappelpuree met worteltjes erdoor gestampt. Vandaag weer een ovenschotel, maar dan met kipfilet, ontbijtspek, broccoli, champignons, uien en stukjes aardappel. Is ook heel lekker.
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
merel
Berichten: 9678
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door merel »

Vanavond gaan wij uit eten, ik denk tapas. Kinderen eten thuis en vermoedelijk zet ik de frituur aan, hebben zij ook een feestje :)
Bertiel
Berichten: 4556
Lid geworden op: 14 sep 2018, 08:49
Locatie: bertiel1306@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Bertiel »

Erwtensoep met dikke rijst achteraan
Wien heb ik nevens U in den hemel? Nevens U lust mij ook niets op de aarde!
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
windorgel
Berichten: 1385
Lid geworden op: 18 jan 2013, 23:40

Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door windorgel »

Bertiel schreef:Erwtensoep met dikke rijst achteraan
Zat je nog niet vol na de erwtensoep??
Plaats reactie