Wat heb ik daarmee te maken? Ik houd me niet meer aan de spijswetten hoor.refo schreef:Mosselen en oesters hebben geen schubben, dus het zijn onreine dieren.Jantje schreef:Ik lust bijna alle vis. Maar mosselen, kabeljauw en oesters zijn niet aan mij besteed. Geef mij maar een tongetje of een vers mals stukje zalm.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
-
- Berichten: 268
- Lid geworden op: 11 jun 2019, 09:52
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik eet ze nooit. Vlees en vis ook niet. Heel soms stukje kipfilet.refo schreef:Mosselen en oesters hebben geen schubben, dus het zijn onreine dieren.Jantje schreef:Ik lust bijna alle vis. Maar mosselen, kabeljauw en oesters zijn niet aan mij besteed. Geef mij maar een tongetje of een vers mals stukje zalm.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Een zonnebloem is dan ook geen vleesetende plant.Zonnebloem schreef:Ik eet ze nooit. Vlees en vis ook niet. Heel soms stukje kipfilet.refo schreef:Mosselen en oesters hebben geen schubben, dus het zijn onreine dieren.Jantje schreef:Ik lust bijna alle vis. Maar mosselen, kabeljauw en oesters zijn niet aan mij besteed. Geef mij maar een tongetje of een vers mals stukje zalm.
-
- Berichten: 268
- Lid geworden op: 11 jun 2019, 09:52
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wat een bloemrijke reactie, dat had ik niet verwacht van jou, Stof. Leuk gevonden.Stof schreef:Een zonnebloem is dan ook geen vleesetende plant.Zonnebloem schreef:Ik eet ze nooit. Vlees en vis ook niet. Heel soms stukje kipfilet.refo schreef:Mosselen en oesters hebben geen schubben, dus het zijn onreine dieren.Jantje schreef:Ik lust bijna alle vis. Maar mosselen, kabeljauw en oesters zijn niet aan mij besteed. Geef mij maar een tongetje of een vers mals stukje zalm.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Maar wist u dat u een composiet bent? COMPOSITAEZonnebloem schreef:Wat een bloemrijke reactie, dat had ik niet verwacht van jou, Stof. Leuk gevonden.Stof schreef: Een zonnebloem is dan ook geen vleesetende plant.
ofwel ASTERACEAE,
ofwel op z'n goed Nederlands: een Samengesteldbloemige.
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
-
- Berichten: 268
- Lid geworden op: 11 jun 2019, 09:52
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja, composiet. Allemaal kleine bloemen die dicht tegen elkaar aan staan waardoor het één grote bloem lijkt.-DIA- schreef:Maar wist u dat u een composiet bent? COMPOSITAEZonnebloem schreef:Wat een bloemrijke reactie, dat had ik niet verwacht van jou, Stof. Leuk gevonden.Stof schreef: Een zonnebloem is dan ook geen vleesetende plant.
ofwel ASTERACEAE,
ofwel op z'n goed Nederlands: een Samengesteldbloemige.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja precies, ik merk soms dat veel mensen dit niet weten. Nu is dat ook helemaal niet erg, want ik ontwaar ook een echt veel grotere onkunde, namelijk op geestelijk gebied.Zonnebloem schreef:Ja, composiet. Allemaal kleine bloemen die dicht tegen elkaar aan staan waardoor het één grote bloem lijkt.-DIA- schreef:Maar wist u dat u een composiet bent? COMPOSITAEZonnebloem schreef:Wat een bloemrijke reactie, dat had ik niet verwacht van jou, Stof. Leuk gevonden.Stof schreef: Een zonnebloem is dan ook geen vleesetende plant.
ofwel ASTERACEAE,
ofwel op z'n goed Nederlands: een Samengesteldbloemige.
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteren Gieser Wildemannen gekookt in bosbessensap, met alleen een snuifje kaneel.
Ze smaken iets anders, maar weet niet wat precies, klopt dat? vroegen de kinderen.
Wel lekker?
Ja heel lekker.
Ik heb er geen suiker in gedaan.
Toen dacht ik, waarom heb ik dit niet eerder geprobeerd?
Ik weet niet of het met de Saint Remy ook lukt, die hebben meer een zuurtje.
Zwartebes is van zichzelf ook wat zoeter dan de rode bessap.
Maar een volgende keer voeg ik niet automatisch meer suiker toe.
Appelmoes maak ik tegenwoordig ook zonder suiker, ik gebruik dan wel een scheutje troebel appelsap om de appels in te koken.
Ze smaken iets anders, maar weet niet wat precies, klopt dat? vroegen de kinderen.
Wel lekker?
Ja heel lekker.
Ik heb er geen suiker in gedaan.
Toen dacht ik, waarom heb ik dit niet eerder geprobeerd?
Ik weet niet of het met de Saint Remy ook lukt, die hebben meer een zuurtje.
Zwartebes is van zichzelf ook wat zoeter dan de rode bessap.
Maar een volgende keer voeg ik niet automatisch meer suiker toe.
Appelmoes maak ik tegenwoordig ook zonder suiker, ik gebruik dan wel een scheutje troebel appelsap om de appels in te koken.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Kookte je dan Gieser Wildeman-peertjes in suiker? Dat heb ik nog nooit gedaan. Beetje water en een kaneelstokje en lekker lang laten pruttelen. Resultaat: heerlijke rode peertjes! Inderdaad zoet genoeg van zichzelf.Mara schreef:Gisteren Gieser Wildemannen gekookt in bosbessensap, met alleen een snuifje kaneel.
Ze smaken iets anders, maar weet niet wat precies, klopt dat? vroegen de kinderen.
Wel lekker?
Ja heel lekker.
Ik heb er geen suiker in gedaan.
Toen dacht ik, waarom heb ik dit niet eerder geprobeerd?
Ik weet niet of het met de Saint Remy ook lukt, die hebben meer een zuurtje.
Zwartebes is van zichzelf ook wat zoeter dan de rode bessap.
Maar een volgende keer voeg ik niet automatisch meer suiker toe.
Appelmoes maak ik tegenwoordig ook zonder suiker, ik gebruik dan wel een scheutje troebel appelsap om de appels in te koken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee ik kook ze niet in suiker, altijd een fles bessensap, aangevuld met water, snuifje kaneel en aan het einde van de kooktijdwindorgel schreef:
Kookte je dan Gieser Wildeman-peertjes in suiker? Dat heb ik nog nooit gedaan. Beetje water en een kaneelstokje en lekker lang laten pruttelen. Resultaat: heerlijke rode peertjes! Inderdaad zoet genoeg van zichzelf.
voegde ik een paar lepeltjes suiker toe.
Suiker is nl. net als zout een "smaakversterker". Citroensap trouwens ook.
Mijn vader liet op elke peer een klein stukje schil zitten, dat was weer een tip van zijn moeder.
Dat is ook voor de smaak en bevordering van roodkleuring.
Ik zag het trouwens ook in een oud kookboek staan.
In de supermarkt staan deze potjes
Een keer geprobeerd maar was veel te zoet.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zo bedoelde ik dat ook natuurlijk, maar ik heb nog nooit bedacht om suiker toe te voegen aan peertjes. Ook geen bessensap trouwens. Alleen klein beetje water en een kaneelstokje.Mara schreef:Nee ik kook ze niet in suiker, altijd een fles bessensap, aangevuld met water, snuifje kaneel en aan het einde van de kooktijdwindorgel schreef:
Kookte je dan Gieser Wildeman-peertjes in suiker? Dat heb ik nog nooit gedaan. Beetje water en een kaneelstokje en lekker lang laten pruttelen. Resultaat: heerlijke rode peertjes! Inderdaad zoet genoeg van zichzelf.
voegde ik een paar lepeltjes suiker toe.
Altijd wel grappig om andere gewoontes te lezen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wat een gedoe. Doe als iedereen en volg Windorgels raad op: peren in een beetje water en kaneel erbij. Klaar.
Zijn de peertjes niet rood dan eet je ze roze.
Zijn de peertjes niet rood dan eet je ze roze.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
De smaak wordt wel degelijk anders met bessenjenever. Heerlijk.
De kleur interesseert me ook niet.
De kleur interesseert me ook niet.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
BessenjeneverHerman schreef:De smaak wordt wel degelijk anders met bessenjenever. Heerlijk.
Ik kook ze ook weleens in rode wijn. Maar niet vaak.
Eten doe je ook met je ogen Herman.Herman schreef:De kleur interesseert me ook niet.
Probeer het maar eens. Je kunt ook de rode bessensap nemen hoor (van Flipje) het staat meestal bij de bakprodukten. Ligt niet voor de hand, je zou denken bij het blikfruit of zo.windorgel schreef:Zo bedoelde ik dat ook natuurlijk, maar ik heb nog nooit bedacht om suiker toe te voegen aan peertjes. Ook geen bessensap trouwens. Alleen klein beetje water en een kaneelstokje.
Op een kilo tot anderhalf een heel flesje nemen, water erbij doen totdat peertjes onder staan.
Echt zoveel lekkerder.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik krijg ook wel eens peertjes met een 'bite' die dan paars zijn als gevolg van dat lepeltje gekleurde suiker.Mara schreef: Eten doe je ook met je ogen Herman.
Mijn ogen bedriegen mij dan.