Het goedkope vlees in de supermarkt is volgens mij inderdaad debet aan ons carnivorisme. Wij deden daar ook aan mee, maar juist sinds wij vaker (culinair!) bbq'en zijn we minder en kwalitatiever vlees gaan eten. Je maakt je eten langzamer en bewuster klaar dan de gewone prak en eet dus ook bewuster en gaat dan ook verschil proeven tussen een stuk vlees bij de super of de slager vandaan. Dus bij ons geen verband tussen de BBQ/duur vlees en onze sociale status Het is onze (mijn man zijn) hobby/ontspanning.John Galt schreef: Volgens mij ligt dat niet aan het vegetarisme, maar juist aan het carnivorisme. Vlees heeft zijn prijs, zowel qua productie als qua milieubelasting, maar de gemiddelde westerling wil vooral veel en goedkoop vlees eten. Zo gauw het boven de 12 graden wordt, beginnen ze al over hun barbecue en zelfs met kerst schijn je tegenwoordig te moeten barbecueën. Dat kan niet als je een eerlijke prijs betaalt, behalve als je miljonair bent en ik heb het idee dat de barbecueliefde vooral omgekeerd evenredig is aan de sociale status.
Als ik 3x in de week geen vlees eet, kan ik me de andere helft van de week voldoende en verantwoord vlees veroorloven en kunnen daar best wat veeboeren goed van leven.
Ik vind het belangrijk om zo ook locale ondernemers te steunen. Want ook de tomaten en maïskolven etc halen we die keren bij de groenteboer i.p.v. de supermarkt.