Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Varken aan het spit.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Heb je de plaattaart al eens geprobeerd? Mijn dochter - anti witlof - heeft zitten smullen.merel schreef:Nee, ik houd sowieso van geen enkele variant van witlof. Ik eet het wel altijd, maar echt lekker vind ik het niet.
Bladerdeegbodem op een bakplaat maken, gaatjes in prikken en 10 min in het midden van de oven voorbakken. (200 gr)
Intussen rode uien in ringen snijden, bakken in koekenpan, laatste 5 min. witlof erbij, peper en zout naar smaak toevoegen.
Vocht uit laten lekken, witlof en ui over de bodem verdelen, in stukjes gesneden brie erover verdelen en blaadjes verse oregano erover. In ong. 20 min bruin en gaar bakken. (Het recept gaf aan gedroogde oregano, maar ik vind verse kruiden altijd lekkerder, indien verkrijgbaar)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat lijkt mij inderdaad wel lekker! Alleen wel mega vet door het bladerdeeg en de brie.
Vanavond weer witlof, op verzoek uit de oven, met gebakken ( nieuwe) aardappeltjes.
Vanavond weer witlof, op verzoek uit de oven, met gebakken ( nieuwe) aardappeltjes.
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteren hebben we uientaartjes gegeten. Ik vond in een oude Terdege of gezinsgids een recept ervoor, en dat heb ik eens geprobeerd. Wel lekker, niet super. Maar ik denk dat ik het nog wel eens ga proberen, en dan niet met rode uien maar gewone.
Het idee is dat je in een vorm voor cupcakes een plakje bladerdeeg legt, zodat het een kommetje wordt. Je bakt (rode) uien, doet er appelstroop en balsamico-azijn bij en doet het mengsel in de bakjes. Daarop een mengsel van losgeklopte eieren en crème fraîche. Twintig minuten in de oven.
Van het recept moesten er aardappeltjes en een salade bij.
Het was de Terdege.
Het idee is dat je in een vorm voor cupcakes een plakje bladerdeeg legt, zodat het een kommetje wordt. Je bakt (rode) uien, doet er appelstroop en balsamico-azijn bij en doet het mengsel in de bakjes. Daarop een mengsel van losgeklopte eieren en crème fraîche. Twintig minuten in de oven.
Van het recept moesten er aardappeltjes en een salade bij.
Het was de Terdege.
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vandaag het recept uit het RD van zaterdag gegeten. Bakjes gemaakt van tortilla's, een lekker blub van kruiden, ui, groente en bonen. Afgerond met cheddarkaas en guacomole. Was erg lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Klinkt lekker Dodo!
Wij eten vandaag peultjes met bospeen en nieuwe aardappeltjes. Morgen de laatste tuinbonen van dit seizoen. Zo jammer dat het dan al weer klaar is.
Wij eten vandaag peultjes met bospeen en nieuwe aardappeltjes. Morgen de laatste tuinbonen van dit seizoen. Zo jammer dat het dan al weer klaar is.
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Tja, smaak is ook "in the eye of the beholder" kennelijk. Ik hoef hier niet aan te komen met tuinbonen. "Zijn dat die vieze bonen van oma?" Oma had vroeger een volkstuin...merel schreef:Klinkt lekker Dodo!
Wij eten vandaag peultjes met bospeen en nieuwe aardappeltjes. Morgen de laatste tuinbonen van dit seizoen. Zo jammer dat het dan al weer klaar is.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mijn oma ook! Wij waren dagen aan het doppen. Ik vind ze zo lekker en de kinderen gelukkig ook. Manlief is de enige die ze niet lekker vindt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dop je ze dubbel @Merel?merel schreef:Mijn oma ook! Wij waren dagen aan het doppen. Ik vind ze zo lekker en de kinderen gelukkig ook. Manlief is de enige die ze niet lekker vindt.
Ik heb gisteren verse doperwtjes door de roerbakschotel gedaan. Wat waren die zoet zeg. Meestal gebruik ik daar tuinerwtjes uit de vriezer voor, maar ik zag verse liggen bij AH en ik had er geen spijt van.
Vanavond stamppot raapsteeltjes, ik denk ook voor het laatst dit seizoen.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee en vandaag viel er weinig dubbel te doppen. Ik had 3 kg tuinbonen en alleen mijn oudste en ik konden ervan eten. Zulke kleine boontjes waren het. Gelukkig had ik ook nog bolognese saus in de diepvries. Die heb ik ook snel ontdooit.
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb ooit dit boek gekregen en af en toe probeer ik een recept. Gisteren bobotie gemaakt, en ik heb me netjes aan het recept gehouden: geen krummel zout. En het was heel lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Lekkerbekjes (door mijn man altijd speciaaltjes genoemd) gebakken krieltjes en sla met komkommer en cherrytomaatjes.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
mmmmmMara schreef:Lekkerbekjes (door mijn man altijd speciaaltjes genoemd) gebakken krieltjes en sla met komkommer en cherrytomaatjes.
Zo God voor ons is, wie kan tegen ons zijn?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gevulde courgettes met couscous, paprika, knikkererwten, feta, abrikozen, peterselie, cashewnoten en ras el hanout kruiden. Zo lekker!
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Knikkererwten
Klinkt inderdaad lekker. Ras el hanout is een lekkere kruidenmix he, om door je eten te doen. Ik gebruik het ook graag.
Klinkt inderdaad lekker. Ras el hanout is een lekkere kruidenmix he, om door je eten te doen. Ik gebruik het ook graag.