Schaf buitengewoon onderwijs af

Plaats reactie
Jelle

Schaf buitengewoon onderwijs af

Bericht door Jelle »

Zo juist van minister van Boxtel gehoord (hij zei het niet in de functie van minister) dat hij het liefste zou zien dat al het buitengewoon onderwijs afgeschaft zou worden. Geen christelijkonderwijs meer geen katholiek onderwijs gen moslim onderwijs alleen nog maar openbaar onderwijs.
De kerken en instellingen moeten hun opvoeding maar op een andere manier gaan overdragen op de kinderen.

Je begrijpt dat er van alle kanten uit de politieke partijen veel kommentaar op is.
Maar je begrijpt dat we door ons stemgedrag op 15 mei duidelijk moeten aangeven dat we dergelijke gekken niet in de regering moeten hebben.
Z:?:?:?
Zo zie je maar dat langzaam, nu nog niet direct, alles wat maar met christelijk te maken heeft moet verdwijnen van paars.:stu
Ik ben boos, opa is boos, ja heel boos:?:?:?:?:?
Mijn stelling is nu: Werg met die rooierakkers en weg met die paarseboeven.
Er moet alleen plek komen voor Oranje:-:-:bou::bou::bou::bou::bou:
Refojongere

Bericht door Refojongere »

De argumentatie erachter is dat er anders meer 'zwarte scholen' zouden ontstaan en op die manier leerachterstanden. Overigens is de SP het ook eens met Van Boxtel.
Als voorbeeld noemde Marijnissen: Stel dat ik nu een niet-gelovig iemand heb in een dorp, en al zijn christelijke vriendjes gaan naar de christelijke middelbare school, en hij wordt afgewezen, dat kan toch niet?

Moet het niet als vroeger, dat ook niet-christelijke kinderen kans krijgen op christelijk onderwijs?
kridje
Berichten: 1193
Lid geworden op: 07 mar 2002, 22:59
Locatie: Moerkapelle
Contacteer:

Bericht door kridje »

Refojongere,

Jij maakt een rake opmerking. Ik stem van harte met je in. Gelukkig kan ik je vertellen dat er nog zulke scholen zijn! In ons wonderschoon dorpie hebben we zo een school.

De doelstelling van deze school is; zoveel mogelijk kinderen in aanraking met Gods Woord brengen. Men zoekt dan ook geen ruzie over de broek-rok affere! De school gaat uit van de plaatselijke Ger. Gem. en de Hervormde gemeente. Het bestuur bestaat hoofdzakelijk uit personen uit deze 2 kerkgenootschappen. Op de school zitten allerlei soorten kinderen; gereformeerde, hervormde, on-kerkelijk, moslims, enz. Persoonlijk vind ik dit een supersituatie waardoor je ook niet het gevaar heb dat je de kinderen van de wereld afsluit.

Kom op mensen, volg het voorbeeld van ons superdorp!!!!!!
:in:in:in:in
de socialist

Bericht door de socialist »

:- Twee tegengestelde voorbeelden:

1. niet-christelijke jongeren mogen, volgens de school althans, niet naar die christelijke school komen

2. christelijke jongeren mogen wél naar niet-christelijke scholen komen.

3. óf zou de christelijke jongere dan ook maar niet naar de niet-christelijke school mogen komen?
(los van het feit of de ouders hun jongere naar een niet-christelijke school zouden laten gaan)

Groet, Rens
Jelle

Bericht door Jelle »

Het is natuurlijk prachtig om te zeggen alle kinderen mogen naar de christelijke of reformatotische school komen.

Maar wat nu als er van de b.v. 1000 schoolkinderen er 700 moslim of onchristelijk zijn? kunnen we dan nog spreken van een christelijk school? En dat gaat natuurlijk gebeuren in de loop der jaren, want ook de ouders van die 700 kinderen willen inspraak.
En als dat doorgaat dan is de strijd van Groen van prinsterer geheel voor niets geweest.
Nee ik blijf er bij, er moete apart Reformatorische scholen blijven.
Ikwil nog maar een voobeeld geven. Een vrouwen vereniging als mannendaar ook lid an kunnen worden en er komen meer mannen als vrouwen dan is het op den duur geen vrouwenvereniging meer en andersoms kan ook dan gebeuren.
Nee ik blijf voorstander van aparte scholen. En een verhaal van dan krijgen we teveel alleen maar zwarte scholen, nou en? Was dat met het christelijk onderwijs ook al niet zo? twee derde van de scholen was al bijzonder onderwijs, en daarover hebben we nooit wat gehoord en nu ineens moeten we ons druk gaan maken over zwarte of over moslim scholen? kom nou toch mensen. We leven wel in deze wereld maar we zijn niet van deze wereld. En daarom zullen we altijd apart staan van deze wereld.
de orthodoxer

Bericht door de orthodoxer »

Ik moet zeggen dat ik toch Jelle moet steunen in deze zaak.

Tuurlijk begrijp ik dat als er meer moslim scholen komen er een grotere leerachterstand ontstaat, maar... Is het opheffen van het bijzondere onderwijs dan niet de weg van de minste weerstand. Probeer geld te investeren in het onderwijs aan moslimscholen. Zet Nederlandse leerkrachten voor die klassen etc. etc.

"Moet het niet als vroeger, dat ook niet-christelijke kinderen kans krijgen op christelijk onderwijs? "

Ben ik het ook mee eens, alleen moet je dan wel een ieder vrij laten. En meestal gebeurd dat niet. Helaas....

De mogelijkheid moet open blijven om Bijzonder onderwijs te houden..
de Paus

Bericht door de Paus »

Minister van Boxtel laat weer eens zien van welke partij het minister is: D66: misschien wel de meest anti-christelijke partij van Nederland.
Ik denk nog altijd dat op de bijzondere (specifieker de prot.chr. basissschool) de kinderen belangrijke normen en waarden worden bijgebracht. Deze scholen afschaffen zou betekenen dat Nederland nog verder wegzakt qua normen en waarden.
de socialist

Bericht door de socialist »

van Boxtel (D'66) wil christelijk onderwijs afschaffen?????

Nou, dan is de oplossing rtoch wel héél simpel:

Schaf D'66 af!! (Zijn we gelijk Borst ook kwijt)
kridje
Berichten: 1193
Lid geworden op: 07 mar 2002, 22:59
Locatie: Moerkapelle
Contacteer:

Bericht door kridje »

Zoals jullie al hebben gemerkt ben ik heel blij met scholen die de gereformeerde leer aanhangen maar waar wel allerlei kinderen welkom zijn!

Dit geeft bij ons plaatselijk ook weleens spanningen. Er zijn soms klassen waarbij de helft van de kinderen niet naar de kerk gaan! Een juf of meester kan hierin vaak goede sturing geven. Als men de regels houd, dan zijn er geen problemen.

Verder kan je via de statuten vastleggen welke eisen aan bestuursleden worden gesteld! Hiermee is het probleem van on-kerkelijke mensen die willen meebeslissen weggewerkt.

De zondagschool van onze kerk accepteerd ook on-kerkelijke kinderen. Door onze basisschool en de zondagscholen is bekend dat mensen weer naar de kerk zijn gegaan of zich aansluiten bij een kerk.

Op deze wijze kan de school als een lichtend licht en zoutend zout functioneren.
de Paus

Bericht door de Paus »

Van Boxtel heeft nu enigszins zijn uitspraken gerelativeerd, maar het blijven uitspraken die ik niet vind kunnen. Nu wil het Christelijke scholen gaan korten in het geld dat ze krijgen van de overheid.... diep triest. Als je toch met zulke opvattingen moet leven, dan ......:mad2:
Plaats reactie