Vertrek van Peter Zevenbergen

Erskinees
Berichten: 1787
Lid geworden op: 14 Jun 2018, 21:15

Re: Vertrek van Peter Zevenbergen

Berichtdoor Erskinees » 06 Aug 2020, 20:03

Herman schreef:Volgens het nieuwsbericht staat hij ingeschreven als vervoersmanager. Dat zie je vaker bij eenmanszaken in de transport. Dan heeft de eigenaar/chauffeur zelf een aantal benodigde papieren niet en dan vraag je een derde die wel gediplomeerd is om op te treden als vervoersmanager. In de praktijk is dat louter een papieren functie want in het echt regel je werkelijk niks.

Tsja, als je in het KvK staat ben je toch een bestuurder? Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor wat er binnen je bedrijf gebeurt. Door het ook nog eens niet te melden bij de nevenwerkzaamheden heeft deze wethouder zijn functie verspild.


Zeeuw
Berichten: 6290
Lid geworden op: 19 Sep 2018, 08:28

Re: Vertrek van Peter Zevenbergen

Berichtdoor Zeeuw » 07 Aug 2020, 08:06

Herman schreef:
Zeeuw schreef:
Herman schreef:Misschien staat hij gewoon nog ingeschreven als bestuurder van de BV waar hij ooit ook de aandelen van had en is dit een administratieve slordigheid van hem of zijn accountant. Als hij feitelijk al jaren geen bestuurshandelen heeft verricht, dan heeft hij nu wel heel veel pech.

Aan de andere kant is dit wel de vader van de drugssmokkelaar, dat is ook een punt wat zwaar kan wegen.

Vervelender is dat de urker rijkdom (inmiddels aardig vergaan) en competitiedrift de achterblijvers aanzet tot dit soort criminele handelingen om hun gebrek aan goede verdiensten te maskeren.


Dat eerste is dan wel echt dom. Je wordt bij aantreden als wethouder heel duidelijk gevraagd naar nevenfuncties. Je mist dit dan m.i. niet. De rest van je bericht vind ik te ver gaan.


Volgens het nieuwsbericht staat hij ingeschreven als vervoersmanager. Dat zie je vaker bij eenmanszaken in de transport. Dan heeft de eigenaar/chauffeur zelf een aantal benodigde papieren niet en dan vraag je een derde die wel gediplomeerd is om op te treden als vervoersmanager. In de praktijk is dat louter een papieren functie want in het echt regel je werkelijk niks.


Het zij zo. De vraag is eenvoudig: heb je nog nevenfuncties. Niet of het papier of praktijk is.

Gebruikersavatar
refo
Berichten: 21887
Lid geworden op: 29 Dec 2001, 12:45

Re: Vertrek van Peter Zevenbergen

Berichtdoor refo » 07 Aug 2020, 08:08

En als het alleen papier is, is het veel erger. Dan handel je tegen de geest van de wet. Die regels zijn namelijk gemaakt om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen.

Zeeuw
Berichten: 6290
Lid geworden op: 19 Sep 2018, 08:28

Re: Vertrek van Peter Zevenbergen

Berichtdoor Zeeuw » 07 Aug 2020, 08:20

refo schreef:En als het alleen papier is, is het veel erger. Dan handel je tegen de geest van de wet. Die regels zijn namelijk gemaakt om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen.


Ja, daar heb je inderdaad ook een punt. Ik moet wel zeggen, ik zie bij een aantal stichtingen waarbij ik ben betrokken, dat er aan de KvK-inschrijving vaak niet zoveel aandacht wordt besteedt. Ik ben er nu bv eentje aan het opschonen en het originele telefoonnummer uit 1996, verwijst nu naar een Chinees restaurant. Ik vind dit bij stichtingen overigens wel minder een probleem dan bij ondernemingen.

Online
HersteldHervormd
Berichten: 1447
Lid geworden op: 29 Jun 2019, 21:20

Re: Vertrek van Peter Zevenbergen

Berichtdoor HersteldHervormd » 07 Aug 2020, 09:29

https://nos.nl/artikel/2343146-wethoude ... achte.html

Hij is overtuigd van zijn zoons onschuld.
He give us shelter
In the storms of life
When there's no peace on Earth
There is peace in Christ

Gebruikersavatar
samanthi
Berichten: 7880
Lid geworden op: 16 Jul 2009, 10:30
Locatie: rotterdam

Re: Vertrek van Peter Zevenbergen

Berichtdoor samanthi » 07 Aug 2020, 09:56

HersteldHervormd schreef:https://nos.nl/artikel/2343146-wethouder-urk-legt-taken-neer-om-nevenfunctie-bij-drugsverdachte.html

Hij is overtuigd van zijn zoons onschuld.

De partij vindt het onhandig...
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?


Terug naar “Politiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten