Pagina 93 van 243

Re: Vraagje

Geplaatst: 29 nov 2019, 12:58
door Ambtenaar
Jantje schreef:Er is mij verteld dat er vanavond helemaal geen voetbal was.

Dus ik vermoed dat er een andere reden is. Overigens had ik ook wat anders te doen. Dat gebeurt zelfs de meest trouwe Refoforummer weleens. :nananere
Ik kwam allemaal dronken Schotten tegen in de stad, dus dat betekent meestal dat er gevoetbald is of wordt.

Re: Vraagje

Geplaatst: 28 jan 2020, 16:34
door Mara
Wie gebruikt er weleens kardemompeulen in recepten?
Ik ga vandaag een gerechtje maken waarin dit gebruikt moet worden, ik heb het nooit eerder in huis gehad.
De caissiere had er zelfs nog nooit van gehoord.
Maar waarin zijn ze nog meer lekker?

Re: Vraagje

Geplaatst: 28 jan 2020, 18:22
door Orchidee
Géén ervaring mee @Mara

Re: Vraagje

Geplaatst: 28 jan 2020, 18:39
door Zita
Mara schreef:Wie gebruikt er weleens kardemompeulen in recepten?
Ik ga vandaag een gerechtje maken waarin dit gebruikt moet worden, ik heb het nooit eerder in huis gehad.
De caissiere had er zelfs nog nooit van gehoord.
Maar waarin zijn ze nog meer lekker?
https://www.pit-pit.com/kardamom.html

Wel van gehoord, nooit gebruikt.

Re: Vraagje

Geplaatst: 28 jan 2020, 19:07
door Hendrikus
Mara schreef:Wie gebruikt er weleens kardemompeulen in recepten?
Ik ga vandaag een gerechtje maken waarin dit gebruikt moet worden, ik heb het nooit eerder in huis gehad.
De caissiere had er zelfs nog nooit van gehoord.
Maar waarin zijn ze nog meer lekker?
In de koffie! Doen ze in Egypte ook.
https://www.vriendin.nl/culinair/recept ... -kardemom/

Re: Vraagje

Geplaatst: 28 jan 2020, 19:31
door Roos2018
Hendrikus schreef:
Mara schreef:Wie gebruikt er weleens kardemompeulen in recepten?
Ik ga vandaag een gerechtje maken waarin dit gebruikt moet worden, ik heb het nooit eerder in huis gehad.
De caissiere had er zelfs nog nooit van gehoord.
Maar waarin zijn ze nog meer lekker?
In de koffie! Doen ze in Egypte ook.
https://www.vriendin.nl/culinair/recept ... -kardemom/
Inderdaad.
Wij drinken altijd Mahmoud koffie en thee, waarin behoorlijk wat kardamom in verwerkt is.
Verder gebruik ik kardamom in o.a. de Mejadrah, een Arabisch linzengerecht.

De kardamompitten rooster ik licht in de koekenpan, daarna maal ik deze fijn in een koffiemolen, dan is de smaak extra sterk.

Re: Vraagje

Geplaatst: 28 jan 2020, 20:30
door Mara
Neeee, koffie moet naar koffie smaken, zoals thee naar thee moet smaken (als ik dit sporadisch drink( Dus geen smaakjes.)
Maar in het gerecht gaf het denk ik een citrus/gembersmaak.
Wij vonden het witlofgerecht heel erg lekker.

Re: Vraagje

Geplaatst: 28 jan 2020, 23:28
door DDD
Waarom moet thee naar thee smaken maar witlof niet naar witlof, als ik het vragen mag?

Re: Vraagje

Geplaatst: 29 jan 2020, 00:49
door -DIA-
DDD schreef:Waarom moet thee naar thee smaken maar witlof niet naar witlof, als ik het vragen mag?
Rooibos noemen we thee, het is geen thee, en het smaakt niet naar thee.
Witlof is andijvie, maar op een bepaalde manier gekweekt. Waarom is witlof meest minder bitter dan andijvie?

Re: Vraagje

Geplaatst: 29 jan 2020, 00:50
door Roos2018
Mara schreef:Neeee, koffie moet naar koffie smaken, zoals thee naar thee moet smaken (als ik dit sporadisch drink( Dus geen smaakjes.)
Maar in het gerecht gaf het denk ik een citrus/gembersmaak.
Wij vonden het witlofgerecht heel erg lekker.
Ik neem aan dat je dan ook geen melk en suiker in je koffie en thee doe?

Re: Vraagje

Geplaatst: 29 jan 2020, 10:30
door Mara
DDD schreef:Waarom moet thee naar thee smaken maar witlof niet naar witlof, als ik het vragen mag?
Thee drink ik zelden, witlof mag van mij voluit naar witlof smaken.
Maar om de witlofhater tegemoet te komen, maak ik op een andere dan de klassieke manier klaar.
En ondanks dat de witlof in sinaasappelsap was gestoofd, smaakte het nog steeds naar witlof.
-DIA- schreef:Waarom is witlof meest minder bitter dan andijvie?
Dat hebben de witloftelers gedaan, net als de spruitjes die anders (zoeter) smaken dan vroeger.
Roos2018 schreef:Ik neem aan dat je dan ook geen melk en suiker in je koffie en thee doe?
Totdat ik ging werken, had ik nooit koffie gedronken. En op kantoor vroeg ik dan dubbel melk en 3 klontjes suiker.
Ik bleef het vies vinden.
Totdat ik rigoureus de suiker en melk wegliet en toen begon ik koffie lekker te vinden.
En dan proef je ook echt de verschillende smaken. Ik ben een liefhebber van de sterkere melanges (9 en hoger, bij de koffiecapsules)
Je zult mij dus geen café latte zien drinken. ;)

Re: Vraagje

Geplaatst: 29 jan 2020, 10:45
door -DIA-
Mara schreef: Dat hebben de witloftelers gedaan, net als de spruitjes die anders (zoeter) smaken dan vroeger.
Kan men ongelimiteerd doorgaan met planten (groenten, fruit) door te ontwikkelen, door te kweken, nieuwe cultivars te 'creëren', komt men dan niet een keer tot genetische manipulatie? en is dat gewenst. Ik denk niet zo geschikt voor dit topic. Het maakt allen wel wat vragen bij me los... als betrekkelijke leek op dit gebied, wel te verstaan.

Re: Vraagje

Geplaatst: 29 jan 2020, 11:03
door refo
-DIA- schreef:
Mara schreef: Dat hebben de witloftelers gedaan, net als de spruitjes die anders (zoeter) smaken dan vroeger.
Kan men ongelimiteerd doorgaan met planten (groenten, fruit) door te ontwikkelen, door te kweken, nieuwe cultivars te 'creëren', komt men dan niet een keer tot genetische manipulatie? en is dat gewenst. Ik denk niet zo geschikt voor dit topic. Het maakt allen wel wat vragen bij me los... als betrekkelijke leek op dit gebied, wel te verstaan.
Als dat niet gebeurd was, zou je nu bijna niets te eten hebben.

Re: Vraagje

Geplaatst: 29 jan 2020, 11:04
door Mara
-DIA- schreef:
Mara schreef: Dat hebben de witloftelers gedaan, net als de spruitjes die anders (zoeter) smaken dan vroeger.
Kan men ongelimiteerd doorgaan met planten (groenten, fruit) door te ontwikkelen, door te kweken, nieuwe cultivars te 'creëren', komt men dan niet een keer tot genetische manipulatie? en is dat gewenst. Ik denk niet zo geschikt voor dit topic. Het maakt allen wel wat vragen bij me los... als betrekkelijke leek op dit gebied, wel te verstaan.
Niet alles wordt genetisch gemanipuleerd hoor, maar soorten worden met elkaar gekruist. Heb ik me laten vertellen door een groentenkweker.
Ik vroeg eens naar de notarisappel, omdat ik die vroeger zo lekker vond. Die zou jij nu niet meer lusten, zei hij. Je zou hem zurig of smakeloos vinden, omdat de appels nu op zoetheid en struktuur worden geteeld.
En vroeger werden de groenten zo lang gekookt dat ze al hun natuurlijke smaak hadden verloren.
Denk maar aan de term "kool- en spruitjeslucht", die is niet positief bedoeld.

Re: Vraagje

Geplaatst: 29 jan 2020, 11:13
door Zeeuw
Mara schreef:
-DIA- schreef:
Mara schreef: Dat hebben de witloftelers gedaan, net als de spruitjes die anders (zoeter) smaken dan vroeger.
Kan men ongelimiteerd doorgaan met planten (groenten, fruit) door te ontwikkelen, door te kweken, nieuwe cultivars te 'creëren', komt men dan niet een keer tot genetische manipulatie? en is dat gewenst. Ik denk niet zo geschikt voor dit topic. Het maakt allen wel wat vragen bij me los... als betrekkelijke leek op dit gebied, wel te verstaan.
Niet alles wordt genetisch gemanipuleerd hoor, maar soorten worden met elkaar gekruist. Heb ik me laten vertellen door een groentenkweker.
Ik vroeg eens naar de notarisappel, omdat ik die vroeger zo lekker vond. Die zou jij nu niet meer lusten, zei hij. Je zou hem zurig of smakeloos vinden, omdat de appels nu op zoetheid en struktuur worden geteeld.
En vroeger werden de groenten zo lang gekookt dat ze al hun natuurlijke smaak hadden verloren.
Denk maar aan de term "kool- en spruitjeslucht", die is niet positief bedoeld.
Ik had altijd een beetje een hekel aan bloemkool. Inderdaad ook vanwege dat koken en die lucht. Tegenwoordig bak ik het een beetje en doe het daarna in de oven met kaas. Heerlijk.