merel schreef:
Hier ook. Bij Hollandse pot hebben wij het minste gezeur over het eten. En ik heb toch de indruk dat je met Hollandse pot het meest gevarieerd eet, on dat echt alle groentes gegeten worden. En dat is vaak met rijst en pasta toch beperkter. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, massr het gemiddelde Nederlandse gezin kookt niet zo gevarieerd en eet veel uit pot en pak.
Rijst en pasta word ik snel zat.
Als je ziek geweest bent en je trek begint weer terug te komen, lukt een gekookt aardappeltje met een neutrale groente nog het best.
Er wordt soms badinerend over de Hollandse keuken gesproken, alsof iedereen hier een kledder kleffe stamppot op zijn bord mikt, met in het midden een kuiltje jus.
Terwijl een goede jus maken, echt vakmanschap vereist.
En stamppot kun je ook zo maken dat de groente nog een bite heeft.
Zodra het kouder wordt, snak ik naar warm eten zoals hachee, stamppotten, stoofschotels.
En kijk je naar een Italiaanse kok, zie je altijd weer die pastasoorten, tomaten, pesto voorbijkomen.
Bij de Oosterse keuken is dat rijst, ui, wortels, vlees, kip.
Dus hoezo afwisselend.
merel schreef:Ik baal van de kapotte wasmachine ( al twee en halve week!)
Kon je bij iemand anders een wasje draaien in die tussentijd?
Anders moet jij onderhand de zolder niet meer op kunnen zeker
Ik vind het een slechte service hoor.