Pagina 301 van 441

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 nov 2019, 20:55
door Jantje
refo schreef:
Jantje schreef:Ik lust bijna alle vis. Maar mosselen, kabeljauw en oesters zijn niet aan mij besteed. Geef mij maar een tongetje of een vers mals stukje zalm. :slurp
Mosselen en oesters hebben geen schubben, dus het zijn onreine dieren.
Wat heb ik daarmee te maken? Ik houd me niet meer aan de spijswetten hoor.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 06 nov 2019, 00:27
door Zonnebloem
refo schreef:
Jantje schreef:Ik lust bijna alle vis. Maar mosselen, kabeljauw en oesters zijn niet aan mij besteed. Geef mij maar een tongetje of een vers mals stukje zalm. :slurp
Mosselen en oesters hebben geen schubben, dus het zijn onreine dieren.
Ik eet ze nooit. Vlees en vis ook niet. Heel soms stukje kipfilet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 06 nov 2019, 18:04
door Stof
Zonnebloem schreef:
refo schreef:
Jantje schreef:Ik lust bijna alle vis. Maar mosselen, kabeljauw en oesters zijn niet aan mij besteed. Geef mij maar een tongetje of een vers mals stukje zalm. :slurp
Mosselen en oesters hebben geen schubben, dus het zijn onreine dieren.
Ik eet ze nooit. Vlees en vis ook niet. Heel soms stukje kipfilet.
Een zonnebloem is dan ook geen vleesetende plant.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 06 nov 2019, 22:40
door Zonnebloem
Stof schreef:
Zonnebloem schreef:
refo schreef:
Jantje schreef:Ik lust bijna alle vis. Maar mosselen, kabeljauw en oesters zijn niet aan mij besteed. Geef mij maar een tongetje of een vers mals stukje zalm. :slurp
Mosselen en oesters hebben geen schubben, dus het zijn onreine dieren.
Ik eet ze nooit. Vlees en vis ook niet. Heel soms stukje kipfilet.
Een zonnebloem is dan ook geen vleesetende plant.
Wat een bloemrijke reactie, dat had ik niet verwacht van jou, Stof. Leuk gevonden.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 06 nov 2019, 22:59
door -DIA-
Zonnebloem schreef:
Stof schreef: Een zonnebloem is dan ook geen vleesetende plant.
Wat een bloemrijke reactie, dat had ik niet verwacht van jou, Stof. Leuk gevonden.
Maar wist u dat u een composiet bent? COMPOSITAE
ofwel ASTERACEAE,
ofwel op z'n goed Nederlands: een Samengesteldbloemige.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 07 nov 2019, 23:59
door Zonnebloem
-DIA- schreef:
Zonnebloem schreef:
Stof schreef: Een zonnebloem is dan ook geen vleesetende plant.
Wat een bloemrijke reactie, dat had ik niet verwacht van jou, Stof. Leuk gevonden.
Maar wist u dat u een composiet bent? COMPOSITAE
ofwel ASTERACEAE,
ofwel op z'n goed Nederlands: een Samengesteldbloemige.
Ja, composiet. Allemaal kleine bloemen die dicht tegen elkaar aan staan waardoor het één grote bloem lijkt.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 08 nov 2019, 00:25
door -DIA-
Zonnebloem schreef:
-DIA- schreef:
Zonnebloem schreef:
Stof schreef: Een zonnebloem is dan ook geen vleesetende plant.
Wat een bloemrijke reactie, dat had ik niet verwacht van jou, Stof. Leuk gevonden.
Maar wist u dat u een composiet bent? COMPOSITAE
ofwel ASTERACEAE,
ofwel op z'n goed Nederlands: een Samengesteldbloemige.
Ja, composiet. Allemaal kleine bloemen die dicht tegen elkaar aan staan waardoor het één grote bloem lijkt.
Ja precies, ik merk soms dat veel mensen dit niet weten. Nu is dat ook helemaal niet erg, want ik ontwaar ook een echt veel grotere onkunde, namelijk op geestelijk gebied. :fleur

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2019, 10:07
door Mara
Gisteren Gieser Wildemannen gekookt in bosbessensap, met alleen een snuifje kaneel.
Ze smaken iets anders, maar weet niet wat precies, klopt dat? vroegen de kinderen.
Wel lekker?
Ja heel lekker.
Ik heb er geen suiker in gedaan. :)
Toen dacht ik, waarom heb ik dit niet eerder geprobeerd?

Ik weet niet of het met de Saint Remy ook lukt, die hebben meer een zuurtje.
Zwartebes is van zichzelf ook wat zoeter dan de rode bessap.
Maar een volgende keer voeg ik niet automatisch meer suiker toe.

Appelmoes maak ik tegenwoordig ook zonder suiker, ik gebruik dan wel een scheutje troebel appelsap om de appels in te koken.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2019, 10:48
door windorgel
Mara schreef:Gisteren Gieser Wildemannen gekookt in bosbessensap, met alleen een snuifje kaneel.
Ze smaken iets anders, maar weet niet wat precies, klopt dat? vroegen de kinderen.
Wel lekker?
Ja heel lekker.
Ik heb er geen suiker in gedaan. :)
Toen dacht ik, waarom heb ik dit niet eerder geprobeerd?

Ik weet niet of het met de Saint Remy ook lukt, die hebben meer een zuurtje.
Zwartebes is van zichzelf ook wat zoeter dan de rode bessap.
Maar een volgende keer voeg ik niet automatisch meer suiker toe.

Appelmoes maak ik tegenwoordig ook zonder suiker, ik gebruik dan wel een scheutje troebel appelsap om de appels in te koken.
Kookte je dan Gieser Wildeman-peertjes in suiker? Dat heb ik nog nooit gedaan. Beetje water en een kaneelstokje en lekker lang laten pruttelen. Resultaat: heerlijke rode peertjes! Inderdaad zoet genoeg van zichzelf.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2019, 12:17
door Mara
windorgel schreef:
Kookte je dan Gieser Wildeman-peertjes in suiker? Dat heb ik nog nooit gedaan. Beetje water en een kaneelstokje en lekker lang laten pruttelen. Resultaat: heerlijke rode peertjes! Inderdaad zoet genoeg van zichzelf.
Nee ik kook ze niet in suiker, altijd een fles bessensap, aangevuld met water, snuifje kaneel en aan het einde van de kooktijd
voegde ik een paar lepeltjes suiker toe.
Suiker is nl. net als zout een "smaakversterker". Citroensap trouwens ook.
Mijn vader liet op elke peer een klein stukje schil zitten, dat was weer een tip van zijn moeder.
Dat is ook voor de smaak en bevordering van roodkleuring.
Ik zag het trouwens ook in een oud kookboek staan.
In de supermarkt staan deze potjes
Afbeelding

Een keer geprobeerd maar was veel te zoet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2019, 12:28
door windorgel
Mara schreef:
windorgel schreef:
Kookte je dan Gieser Wildeman-peertjes in suiker? Dat heb ik nog nooit gedaan. Beetje water en een kaneelstokje en lekker lang laten pruttelen. Resultaat: heerlijke rode peertjes! Inderdaad zoet genoeg van zichzelf.
Nee ik kook ze niet in suiker, altijd een fles bessensap, aangevuld met water, snuifje kaneel en aan het einde van de kooktijd
voegde ik een paar lepeltjes suiker toe.
Zo bedoelde ik dat ook natuurlijk, maar ik heb nog nooit bedacht om suiker toe te voegen aan peertjes. Ook geen bessensap trouwens. Alleen klein beetje water en een kaneelstokje.
Altijd wel grappig om andere gewoontes te lezen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2019, 12:31
door refo
Wat een gedoe. Doe als iedereen en volg Windorgels raad op: peren in een beetje water en kaneel erbij. Klaar.
Zijn de peertjes niet rood dan eet je ze roze.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2019, 12:50
door Herman
De smaak wordt wel degelijk anders met bessenjenever. Heerlijk.

De kleur interesseert me ook niet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2019, 14:00
door Mara
Herman schreef:De smaak wordt wel degelijk anders met bessenjenever. Heerlijk.
Bessenjenever :oO
Ik kook ze ook weleens in rode wijn. Maar niet vaak.
Herman schreef:De kleur interesseert me ook niet.
Eten doe je ook met je ogen Herman. ;)
windorgel schreef:Zo bedoelde ik dat ook natuurlijk, maar ik heb nog nooit bedacht om suiker toe te voegen aan peertjes. Ook geen bessensap trouwens. Alleen klein beetje water en een kaneelstokje.
Probeer het maar eens. Je kunt ook de rode bessensap nemen hoor (van Flipje) het staat meestal bij de bakprodukten. Ligt niet voor de hand, je zou denken bij het blikfruit of zo.
Op een kilo tot anderhalf een heel flesje nemen, water erbij doen totdat peertjes onder staan.
Echt zoveel lekkerder.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2019, 14:11
door Herman
Mara schreef: Eten doe je ook met je ogen Herman. ;)
Ik krijg ook wel eens peertjes met een 'bite' die dan paars zijn als gevolg van dat lepeltje gekleurde suiker.

Mijn ogen bedriegen mij dan.