Pagina 263 van 441

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 28 dec 2018, 16:12
door Jantje
Orchidee schreef:Ik heb na lange tijd weer eens kippenpoten gekocht om te braden.

Hele poten dus, geen drumsticks.

Nu haal ik altijd het vel eraf want dat vinden wij niet lekker, maar het is wel een lastig klusje!
Heeft hier iemand een tip hoe je dat zo handig mogelijk kan doen?
Is er niemand die dat lust? Dat verwondert me zeer. Je zou het ook gewoon kunnen bakken en naderhand het eraf kunnen halen. Het lekkerst is natuurlijk om het gewoon op te eten. :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 28 dec 2018, 16:16
door Mara
Orchidee schreef:Ik heb na lange tijd weer eens kippenpoten gekocht om te braden.

Hele poten dus, geen drumsticks.

Nu haal ik altijd het vel eraf want dat vinden wij niet lekker, maar het is wel een lastig klusje!
Heeft hier iemand een tip hoe je dat zo handig mogelijk kan doen?
En dan heb je poten met een borststukje eraan of alleen de poot?
Het is vrij eenvoudig, je begint bij het borststukje, (dus bij het dikste gedeelte) je kunt eventueel meehelpen door net onder het veel een mes te steken en dan trek je het vel er zo af.
Jantje schreef:Het lekkerst is natuurlijk om het gewoon op te eten.
Nee bah, ze zijn tegenwoordig zo slecht machinaal geplukt dat ik sowieso er altijd nog stukjes veer uit trek.
Maar ik verwijder het vel na het braden.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 28 dec 2018, 16:17
door Jantje
Bij welke winkel koop jij die dan? Daar zou ik een klacht over indienen. Het vel is het lekkerst van heel de kippenpoot.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 28 dec 2018, 16:32
door Mara
Jantje schreef:Bij welke winkel koop jij die dan? Daar zou ik een klacht over indienen. Het vel is het lekkerst van heel de kippenpoot.
Bij een poelier of ik koop de scharrelbio bij de supermarkt.
Maar geen enkele kip wordt nog met de hand geplukt hoor.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 28 dec 2018, 16:39
door Jantje
Mara schreef:
Jantje schreef:Bij welke winkel koop jij die dan? Daar zou ik een klacht over indienen. Het vel is het lekkerst van heel de kippenpoot.
Bij een poelier of ik koop de scharrelbio bij de supermarkt.
Maar geen enkele kip wordt nog met de hand geplukt hoor.
Aha. Volgens mij is het toch vreemd dat er dan plukjes veren achterblijven. Dat hoort niet.
Dat laatste was mij wel bekend hoor. :huhu

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 28 dec 2018, 18:03
door Zita
Jantje schreef:Bij welke winkel koop jij die dan? Daar zou ik een klacht over indienen. Het vel is het lekkerst van heel de kippenpoot.
Brrrr, glibberig en vet. Smaken verschillen.

Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 28 dec 2018, 23:22
door Orchidee
Jantje schreef:
Orchidee schreef:Ik heb na lange tijd weer eens kippenpoten gekocht om te braden.

Hele poten dus, geen drumsticks.

Nu haal ik altijd het vel eraf want dat vinden wij niet lekker, maar het is wel een lastig klusje!
Heeft hier iemand een tip hoe je dat zo handig mogelijk kan doen?
Is er niemand die dat lust? Dat verwondert me zeer. Je zou het ook gewoon kunnen bakken en naderhand het eraf kunnen halen. Het lekkerst is natuurlijk om het gewoon op te eten. :slurp
Als je het vel er afhaalt na het braden vind ik het vlees zo flauw!
Je kruid het vel maar dat haal ik er sowieso dan af.
Daarom haal ik liever eerst het vel er af en kruid dan de kip.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 dec 2018, 00:01
door Jantje
Lukt dat niet met een vork, ofzo?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 dec 2018, 09:20
door Terri
Het velletje eraf halen kan soms heel lastig zijn, het gaat goed als je vanaf de dij begint te stropen, maar bij de 'enkel' zit het vaak erg vast en krijg je dat laatste stukje er moeilijk af. Heel langzaam met kleine trek bewegingen lukt het vaak wel.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 dec 2018, 12:44
door Hendrien
Oliebollen, misschien vanavond nog wat soep. We bakken er een stuk of 200. Ook wat voor familie en de vriezer. Heerlijk! Gevuld met veel rozijnen, krenten en stukjes appel.

Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 dec 2018, 12:49
door Mara
Orchidee schreef:Als je het vel er afhaalt na het braden vind ik het vlees zo flauw!
Je kruid het vel maar dat haal ik er sowieso dan af.
Daarom haal ik liever eerst het vel er af en kruid dan de kip.
Ik haal het vel een beetje los en smeer er dan kruiden onder. Als je het vel vóór het braden verwijdert wordt het droog.
Het vel geeft ook smaak af en is licht vet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 dec 2018, 14:52
door Orchidee
Oké, bedankt voor de tips!
Ik heb het ongeveer zo gedaan als @Mara beschrijft en voor het opdienen de vellen eraf gehaald

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 11 jan 2019, 00:02
door Roos2018
Wij hebben vandaag Nasi-boerenkool gegeten (voor 5 personen):
Wok royaal in olijfolie 1 kg boerenkool, max. 10 minuten om het niet overgaar te maken,
Snijd 2 rode pepers en meng deze door de boerenkool,
doe naar smaak wat zout en zwarte peper door.
Kook 500 gram (basmati) rijst en laat deze goed droog stomen,
(kook de rijst bij voorkeur een dag tevoren, zodat deze de dag erna goed droog is en bak deze op met wat zonnebloemolie),
bak 5 spiegeleitjes, maar laat de dooiers nog wat vloeibaar zijn.
Meng de gebakken rijst en de boerenkool in de wok,
schep het mengsel op de borden en giet er wat ketjap manis over.
Dit is een gezonde maaltijd en gemakkelijk te bereiden.
Eet smakelijk!

De gebakken eieren kan je ook vervangen door gebakken stukjes kip en pindasaus,
of mango chutney.
In dat laatste geval is het beter om de ketjap manis niet te gebruiken.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 11 jan 2019, 00:16
door Roos2018
Orchidee schreef:Ik heb na lange tijd weer eens kippenpoten gekocht om te braden.

Hele poten dus, geen drumsticks.

Nu haal ik altijd het vel eraf want dat vinden wij niet lekker, maar het is wel een lastig klusje!
Heeft hier iemand een tip hoe je dat zo handig mogelijk kan doen?
Ay, wat zonde!
Braad eerst de kippenpoten in de braadpan, met vel en al,
naast de jus van de botten geeft het vel de jus een extra volle smaak,
haal de kippenpoten uit de pan,
overgiet het vel met wat honing (eventueel als je dat lekker vindt) en plaats het in de oven totdat het vel krokant is.
Nu is het vel heerlijk te eten omdat het krokant is.
Eet smakelijk! en geniet ervan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 11 jan 2019, 10:33
door Mara
Roos2018 schreef: Braad eerst de kippenpoten in de braadpan, met vel en al,
naast de jus van de botten geeft het vel de jus een extra volle smaak,
haal de kippenpoten uit de pan,
overgiet het vel met wat honing (eventueel als je dat lekker vindt) en plaats het in de oven totdat het vel krokant is.
Nu is het vel heerlijk te eten omdat het krokant is.
Eet smakelijk! en geniet ervan.
In landen zoals Australië, Het verre oosten, vindt men het wel gewoon om alles van het vlees te eten.
Pork Belly bijvoorbeeld - wat wij kennen als buikspek - wordt extra krokant gemaakt en het knapperige zwoerd is een lekkernij.
In de chique keuken wordt het velletje van sommige vissen extra krokant gebakken en erbij geserveerd.
Wij zijn niet gewend om het vel van de kip te eten. Dat haalde moeder er vroeger als eerste helemaal af.
Ook de orgaantjes die vaak nog in het buikje van de kip zitten, spoel ik eruit.