merel schreef:Weet iemand nog een recept met veel paprika's. Ik kom net na inspectie van de koelkast tot de conclusie dat ik daar er veel van heb liggen. Clili con/sin carne had ik zelf al bedacht, evenals (punt) parpikasoep met kikkererwten. Gevulde paprika's hebben wij afgelopen week ook al gegeten.
Ik heb nog wel ergens een recept met parika's.
Tagliatelle met regout van kip en paprika staat er boven.
Voor 4 personen 2 paprika
bos kervel
350g kipfilet
2 el olie
20 gr boter
1,25dl kippenbouillon
1-2 tl paprikapoeder
teentje knoflook
1tl provencaalse kruiden
400g tagliatelle
zout
50 gr parmezaanse kaas
cayennepeper
paprika's in de oven blakeren, ontvellen en heel fijn snijden
kipfilet in plakjes van 2 cm dik snijden
Kip in de olie goudbruin bakken. Uitscheppen en warm houden
Dan boter in die pan paprika even aanbakken en met de bouillon blussen
paprikapoeder, knoflook, prov. kruiden erbij en geheel 2 minuten koken
pasta koken en daarna vermengen met 30g kaas, de kip en de saus
peper en zout eraan toevoegen
bestrooien met de rest van de kaas.