Dat kanaal moet je een beetje trainen Jan...Jantje schreef:Menen jullie dat? Ik moet er niet aan denken. En mijn spijsverteringskanaal zou het ook niet aankunnen, op een nuchtere maag is dit veel te zware kost.J.C. Philpot schreef:Heeeerlijk! Een goed begin van de dag is het halve werk!Zeeuw schreef:Zojuist omelet van 3 eieren, met champignons, paprika en.....knoflook
Ik heb ontbeten met 2 geroosterde sneeën brood + kaas + gebakken ui + 2 gebakken tomaten, en een mok zwarte koffie.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Trainen helpt niet altijd. Je zult maar last van je gal hebben... Dan wil je wel een en ander laten staan. Er komt een dikker streep door vele dingen waar je vroeger van kon genieten: Chocolade, koffie, vet, enz.Zeeuw schreef:Dat kanaal moet je een beetje trainen Jan...Jantje schreef:Menen jullie dat? Ik moet er niet aan denken. En mijn spijsverteringskanaal zou het ook niet aankunnen, op een nuchtere maag is dit veel te zware kost.J.C. Philpot schreef:Heeeerlijk! Een goed begin van de dag is het halve werk!Zeeuw schreef:Zojuist omelet van 3 eieren, met champignons, paprika en.....knoflook
Ik heb ontbeten met 2 geroosterde sneeën brood + kaas + gebakken ui + 2 gebakken tomaten, en een mok zwarte koffie.
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb het heel sterk met zuivel. Bekomt me heel slecht. En dingen als tomaten en aardbeien. Maar ben wel blij dat het (nog) niet zo is met koffie.-DIA- schreef:
Trainen helpt niet altijd. Je zult maar last van je gal hebben... Dan wil je wel een en ander laten staan. Er komt een dikker streep door vele dingen waar je vroeger van kon genieten: Chocolade, koffie, vet, enz.
Wat schaft jouw ontbijtpot DIA?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik ontbijt gewoon met twee boterhammen en een mok melk. Doorgaans koffie i.p.v. melk, maar daar ben ik even mee gematigd.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Eenvoudig volkorenbrood met Jonge Kaas, 30+, afgewisseld met Cervelaat, of kalkoenfilet, dan wel kipfilet. Het gebruik van runderrookvlees heb ik drastisch ingeperkt, trouwens alle 'rood vlees' schijnt niet al te gezond te zijn. Verder een kop rooibosthee, die ik overigens heerlijk vindt!Zeeuw schreef:Ik heb het heel sterk met zuivel. Bekomt me heel slecht. En dingen als tomaten en aardbeien. Maar ben wel blij dat het (nog) niet zo is met koffie.-DIA- schreef:
Trainen helpt niet altijd. Je zult maar last van je gal hebben... Dan wil je wel een en ander laten staan. Er komt een dikker streep door vele dingen waar je vroeger van kon genieten: Chocolade, koffie, vet, enz.
Wat schaft jouw ontbijtpot DIA?
Verder letten op suiker, daarom is suiker nu vervangen door 'Natrena'. Ik ben van nature een zoetekauw, maar sinds er diabetes is geconstateerd moet ik hier ook in alle zoete lekkernijen snijden.
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ach, als we alles wat 'niet gezond' is, niet meer mogen DIA :-). Suiker gebruikt ik eigenlijk niet. Dat wil zeggen, ik gooi het nergens in of over. Uiteraard zal er wel een hoop in hetgeen ik eet zijn toegevoegd.-DIA- schreef:Eenvoudig volkorenbrood met Jonge Kaas, 30+, afgewisseld met Cervelaat, of kalkoenfilet, dan wel kipfilet. Het gebruik van runderrookvlees heb ik drastisch ingeperkt, trouwens alle 'rood vlees' schijnt niet al te gezond te zijn. Verder een kop rooibosthee, die ik overigens heerlijk vindt!Zeeuw schreef:Ik heb het heel sterk met zuivel. Bekomt me heel slecht. En dingen als tomaten en aardbeien. Maar ben wel blij dat het (nog) niet zo is met koffie.-DIA- schreef:
Trainen helpt niet altijd. Je zult maar last van je gal hebben... Dan wil je wel een en ander laten staan. Er komt een dikker streep door vele dingen waar je vroeger van kon genieten: Chocolade, koffie, vet, enz.
Wat schaft jouw ontbijtpot DIA?
Verder letten op suiker, daarom is suiker nu vervangen door 'Natrena'. Ik ben van nature een zoetekauw, maar sinds er diabetes is geconstateerd moet ik hier ook in alle zoete lekkernijen snijden.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Oeps, ik had het blaadje inmiddels weggegooid.windorgel schreef: Mara, ik ben benieuwd naar het recept hiervan. Zou je dat willen delen?
Het beste lukt het met brood dat niet zo vers meer is. Dus 1 dag oud bijvoorbeeld.
Ik heb een normale springvorm genomen, dus hoeveelheden moet je dan zelf aanpassen.
Het is niets anders dan laagjes maken.
Eerst een laagje brood, als je de vorm heel lichtjes invet, komt het er makkelijker uit later.
Brood op maat snijden, zodat de bodem geheel bedekt is.
Dan een laagje roomkaas (mag light zijn) ik had die met bieslook.
Daarop plakjes ham
Plakjes tomaat, radijs, komkommer
Boterhammen
Kruidenkaas
Ham
Gekookt ei
Brood
Kruidenkaas
Plakjes rauwkost wederom
Bovenkant afsmeren met kruidenkaas en minimaal 2 uren in de koelkast laten opstijven.
Springvorm verwijderen, randen netjes afsmeren met een kruidenkaas, kan ook neutrale zijn,
Decoreren met sprietjes bieslook, die tegen de rand plakken, staat erg leuk, net alsof taart in het gras staat.
Vind je dat teveel getut, wel is het leuk om de bovenkant te garneren met plakjes rauwkost, wat toefjes peterselie.
Dan kun je er punten van snijden.
Dat is al. Je bent wel ff bezig met het op maat snijden van het brood en zo, maar het is lekker ontspannend en doordat er geen warmtebron aanstaat, eieren zijn immers al gekookt,
En je kunt er ook mee variëren denk ik. Ik zie het ook wel kunnen met sardientjes en blaadjes sla bijv.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zou dat kunnen komen doordat jij normaliter erg sober/ karig eet ?( met als uitspatting een sneetje stol met kerst)Jantje schreef:Menen jullie dat? Ik moet er niet aan denken. En mijn spijsverteringskanaal zou het ook niet aankunnen, op een nuchtere maag is dit veel te zware kost.J.C. Philpot schreef:Heeeerlijk! Een goed begin van de dag is het halve werk!Zeeuw schreef:Zojuist omelet van 3 eieren, met champignons, paprika en.....knoflook
Ik heb ontbeten met 2 geroosterde sneeën brood + kaas + gebakken ui + 2 gebakken tomaten, en een mok zwarte koffie.
Ik heb vanmorgen ontbeten met een kom havermout, fruit en thee. Kinderen hadden muesli met rozijnen en volle yoghurt, manlief had koffie, eieren en groente
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat zou heel goed kunnen.merel schreef:Zou dat kunnen komen doordat jij normaliter erg sober/ karig eet ?( met als uitspatting een sneetje stol met kerst)
En ik eet trouwens niet karig. Er is elke maaltijd genoeg in overvloed. Tussen karig en sober zit wel een verschil.
Overigens zou ik het ontbijt van @Zeeuw of @J.C. Philpot wel als diner kunnen eten hoor.
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb zelfs wel eens ontbeten met oesters JanJantje schreef:Dat zou heel goed kunnen.merel schreef:Zou dat kunnen komen doordat jij normaliter erg sober/ karig eet ?( met als uitspatting een sneetje stol met kerst)
En ik eet trouwens niet karig. Er is elke maaltijd genoeg in overvloed. Tussen karig en sober zit wel een verschil.
Overigens zou ik het ontbijt van @Zeeuw of @J.C. Philpot wel als diner kunnen eten hoor.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Goeie bezuinigingstip van Pierre Wind in het AD:
Hij ontdekte vorig jaar de kookstopmethode. Die is simpel: ,,Als je pasta kookt, laten we het vuur of de kookplaat altijd aan staan tot die klaar is. Maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt de pasta meekoken, en het vuur meteen uitzetten als het water kookt. Dat werkt écht, bijvoorbeeld ook bij aardappelen en groenten. Als je met het deksel op de pan kookt tenminste. Moet je nagaan hoeveel milieuwinst je haalt als je dat altijd doet!”
Nu ontbijt ik meestal met een kom volle yoghurt, daar kan ik een hele ochtend op door zonder dat ik hongerklop krijg.
Op zaterdag haalt manlief smorgens vroeg brood bij de bakker en neemt dan croissantjes mee of kaasbroodjes. Dat is heerlijk ontbijten met een kopje ristretto.
Hij ontdekte vorig jaar de kookstopmethode. Die is simpel: ,,Als je pasta kookt, laten we het vuur of de kookplaat altijd aan staan tot die klaar is. Maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt de pasta meekoken, en het vuur meteen uitzetten als het water kookt. Dat werkt écht, bijvoorbeeld ook bij aardappelen en groenten. Als je met het deksel op de pan kookt tenminste. Moet je nagaan hoeveel milieuwinst je haalt als je dat altijd doet!”
Ik was als kind dol op havermout en bloempap, maar dan wel met een flinke schep suiker erdoor.merel schreef:Ik heb vanmorgen ontbeten met een kom havermout
Nu ontbijt ik meestal met een kom volle yoghurt, daar kan ik een hele ochtend op door zonder dat ik hongerklop krijg.
Op zaterdag haalt manlief smorgens vroeg brood bij de bakker en neemt dan croissantjes mee of kaasbroodjes. Dat is heerlijk ontbijten met een kopje ristretto.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bedankt voor het recept van de hartige taart, Mara!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Laat weten of het gesmaakt heeft.windorgel schreef:Bedankt voor het recept van de hartige taart, Mara!
O ja, ik ben de tomaatjes vergeten te vermelden, maar dat begrijp je zelf wel.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wat eet jij dan verspreid over een willekeurige dag?Jantje schreef:Dat zou heel goed kunnen.merel schreef:Zou dat kunnen komen doordat jij normaliter erg sober/ karig eet ?( met als uitspatting een sneetje stol met kerst)
En ik eet trouwens niet karig. Er is elke maaltijd genoeg in overvloed. Tussen karig en sober zit wel een verschil.
Overigens zou ik het ontbijt van @Zeeuw of @J.C. Philpot wel als diner kunnen eten hoor.
@ Mara
havermout vind ik heerlijk. Helemaal met wat blauwe bessen erdoor en zonder suiker. Op een bak yoghurt zou ik de morgen niet doorkomen. Al is mijn morgen misschien wat langer dan van een ander. Op werkdagen ontbijt ik rond 6.30 en dan lunch ik rond 12.00 uur.
Op zaterdag morgen bakt manlief altijd wafels. Dan kom ik terug van hardlopen en staan ze klaar, erg lekker met fruit ( en bij feestdagen ook slagroom)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Weet iemand nog een lekker recept met kipgehakt? Ik heb nog wat in de diepvries, maar weet niet zo goed wat ik ermee moet.