Biertjes voor de niet Zeeuwen? Lekker gezond!Zeeuw schreef:Deels waar. Ik heb bloemkool, spruiten en kroten (biertjes alle gij niet Zeeuwen) honderden keren gegeten. Lust het simpelweg niet.windorgel schreef:Mara, door herhaling leer je smaken waarderen en dat werkt bij kinderen het beste. Doordat ik mijn bord gewoon moest leegeten, leerde ik het eten, dat ik eerst niet zo lekker vond, uiteindelijk toch waarderen. Daar heb je alleen maar gemak van als je ergens anders eet.
Je gelooft me niet als ik zeg dat ik alles lust. Ik kan je naar waarheid vertellen dat het toch echt zo is, terwijl ik als (klein) kind best weleens ergens van griezelde.
Allergieën is een heel ander onderdeel. Lijkt me helder dat je bepaalde dingen niet eet als je daar allergisch of overgevoelig voor bent.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hij bedoelt bietjes.
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb gister andijvie gekregen van mijn Zeeuwse oom. Dus dat ga ik zo eten. Vind ik zelf erg lekker.
De jeugd minder denk ik.Ik heb er een paar mieperds bij, waarvan de jongste het ergst. Maar deels omdat ze nogal gevoelige maag heeft en niet tegen alles kan. Maar deels ook verwend denk ik
Ook 2 anderen zijn voedselgevoelig, koolsoorten, peulvruchten en ui/prei zijn boosdoeners. Ik vind eten koken daardoor wel vaak een puzzel.
Om de sfeer bij de aardappels en andijvie goed te houden paai ik ze vandaag maar met een biefstukje
De jeugd minder denk ik.Ik heb er een paar mieperds bij, waarvan de jongste het ergst. Maar deels omdat ze nogal gevoelige maag heeft en niet tegen alles kan. Maar deels ook verwend denk ik
Ook 2 anderen zijn voedselgevoelig, koolsoorten, peulvruchten en ui/prei zijn boosdoeners. Ik vind eten koken daardoor wel vaak een puzzel.
Om de sfeer bij de aardappels en andijvie goed te houden paai ik ze vandaag maar met een biefstukje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hele geruststellingJantje schreef:Hij bedoelt bietjes.
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het is overigens geen specifiek Zeeuws woord, zegt deze Rotterdammer.helma schreef:Hele geruststellingJantje schreef:Hij bedoelt bietjes.
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee, zeer zeker niet. Ik woonde in mijn jeugd ver buiten Zeeland en wij aten bijna wekelijks kroten. 'k Vond het trouwens niks en ben er nog steeds niet dol op.Herman schreef:Het is overigens geen specifiek Zeeuws woord, zegt deze Rotterdammer.helma schreef:Hele geruststellingJantje schreef:Hij bedoelt bietjes.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik probeer mijn hele leven al roggebrood lekker te vinden. Maar als ik 1 hapje neem ga ik bijna over mijn nek.windorgel schreef:Mara, door herhaling leer je smaken waarderen en dat werkt bij kinderen het beste. Doordat ik mijn bord gewoon moest leegeten, leerde ik het eten, dat ik eerst niet zo lekker vond, uiteindelijk toch waarderen.
Het is gezond, ziet er lekker uit met een plak oude kaas erop, maar die smaak.
Ook schaal- en schelpdieren lukt me echt niet.
Ik eet gewoon mee, en als je zelf op mag scheppen dan kun je weglaten wat je echt niet lust of een klein schepje nemen.windorgel schreef: Daar heb je alleen maar gemak van als je ergens anders eet.
Ik ben dol op komkommer (zuur of zoetzuur) maar laatst had iemand dat klaargemaakt met een grote bak suiker en smaakte het mierzoet.
Ik heb het opgegeten, maar een volgende keer proef ik zoiets eerst.
Maar als mensen bij mij eten, wil ik hen dit besparen.
Ik heb vrijwel alleen volwassenen aan tafel, maar soms lusten mensen de simpelste dingen echt niet.
Vriendin van mijn zoon gruwt van gekookte worteltjes.
Een andere vriendin lust absoluut niets wat met tomaat klaargemaakt is, dus ook geen pizza of soep.
Bloemkool smaakt naar niks. Je zou het nog kunnen proberen door het te bakken, dan karamelliseren de suikers.Zeeuw schreef:Ik heb bloemkool, spruiten en kroten (biertjes alle gij niet Zeeuwen) honderden keren gegeten. Lust het simpelweg niet.
Spruitjes is hier niet zo favoriet, maar als ik ze roerbak vinden ze het acceptabel.
Dat bedoel ik.helma schreef:Ook 2 anderen zijn voedselgevoelig, koolsoorten, peulvruchten en ui/prei zijn boosdoeners. Ik vind eten koken daardoor wel vaak een puzzel.
Om de sfeer bij de aardappels en andijvie goed te houden paai ik ze vandaag maar met een biefstukje
Als ik andijvie heb gekocht, was meestal de vraag: eten we het gestampt? Want rauw ging het beter in dan gekookt. Maar kort gekookt en met appelmoes bleef de sfeer goed.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Haha. Alle gij taalpuristen die iedere misser op het toetsenbord genadeloosch afstraft.helma schreef:Biertjes voor de niet Zeeuwen? Lekker gezond!Zeeuw schreef:Deels waar. Ik heb bloemkool, spruiten en kroten (biertjes alle gij niet Zeeuwen) honderden keren gegeten. Lust het simpelweg niet.windorgel schreef:Mara, door herhaling leer je smaken waarderen en dat werkt bij kinderen het beste. Doordat ik mijn bord gewoon moest leegeten, leerde ik het eten, dat ik eerst niet zo lekker vond, uiteindelijk toch waarderen. Daar heb je alleen maar gemak van als je ergens anders eet.
Je gelooft me niet als ik zeg dat ik alles lust. Ik kan je naar waarheid vertellen dat het toch echt zo is, terwijl ik als (klein) kind best weleens ergens van griezelde.
Allergieën is een heel ander onderdeel. Lijkt me helder dat je bepaalde dingen niet eet als je daar allergisch of overgevoelig voor bent.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Normaal probeer ik me niet te bemoeien met taalfouten, maar deze keer was het te grappig
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ze zeggen dat het heel lekker is met gebakken ui, suiker en azijn.Ditbenik schreef:Nee, zeer zeker niet. Ik woonde in mijn jeugd ver buiten Zeeland en wij aten bijna wekelijks kroten. 'k Vond het trouwens niks en ben er nog steeds niet dol op.Herman schreef:Het is overigens geen specifiek Zeeuws woord, zegt deze Rotterdammer.helma schreef:Hele geruststellingJantje schreef:Hij bedoelt bietjes.
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... k-en-appel
Deze is ook erg lekker. De ui kan heel goed vervangen worden door een prei.
Ze hebben er hier wel erg graag een balletje gehakt bij.
Vegetarisch wil nog niet zo......
Deze is ook erg lekker. De ui kan heel goed vervangen worden door een prei.
Ze hebben er hier wel erg graag een balletje gehakt bij.
Vegetarisch wil nog niet zo......
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ay Mara, bloemkool smaakt toch echt naar ... bloemkoolMara schreef: Bloemkool smaakt naar niks. Je zou het nog kunnen proberen door het te bakken, dan karamelliseren de suikers.
Wij eten het elke week, maar steeds met een ander recept.
Morgen ga ik voor het weekend kip tandoori maken, met rijst en bloemkool.
drumsticks bakken in kokosolie totdat ze een bruin korstje hebben,
daarna de drumsticks uit de pan,
fijngesneden uien, tomatenblokjes, knoflook, kerriepoeder, kurkuma, kaneel, steranijs en fijngesneden rode peper
in de vijzel fijngemaakte korianderzaad, kruidnagel en kardamom pitten,
dat alles in de overgebleven kokosolie in de pan bakken,
het bakmengsel iets fijnmalen in de blender en terug in de pan,
kokosmelk toevoegen en de kip terug in de pan,
op een zacht vuur laten sudderen totdat de kip gaar is.
Ondertussen de bloemkool roosjes koken totdat deze beetgaar zijn,
en de rijst (voor dit gerecht: basmati)
het kippenvlees van het bot halen en in stukjes terug in de pan
de bloemkool roosjes bij de tandoori voegen
rijst op het bord, de tandoori erbij en wat verse korianderblaadjes voor de garnering.
En zelfgebakken (zeer dunne) roti.
De stronken van de bloemkool gebruik ik als onderdeel van de soepgroente voor de groentensoep.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dan zijn je smaakpapillen wel een week van slag.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Waarom?refo schreef:Dan zijn je smaakpapillen wel een week van slag.
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het klinkt juist heerlijk.
Vraag: wat is de roti in dit gerecht? Omdat je zegt: zelf bakken?
Vraag: wat is de roti in dit gerecht? Omdat je zegt: zelf bakken?