Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
- FlyingEagle
- Berichten: 2883
- Lid geworden op: 23 apr 2005, 22:34
- Locatie: air
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bedankt, hier ga ik eens wat mee doen
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zo natuurlijk is dat niet hoor; er zijn voorbeelden te over van onvoldragen zwangerschappen.refo schreef: Natuurlijk is de jongste geboren..
Het is altijd weer een wonder wanneer een kindje levend en gezond ter wereld mag komen.
Nee, daar komt die erwtensoepjetlag niet vandaan, sterker nog, er bestaat helemaal geen erwtensoepjetlag.refo schreef:In Afrika is het nu winter. Daar zal die erwtensoepjetlag wel van komen.
In het Afrikaanse deel boven de evenaar - zeg maar: de erwtensoepzone - is het nu zomer, en de gemiddelde temperatuur overdag in juni ligt tussen de 36 - 41 graden.
Juli, augustus en september zijn nog warmer.
Vanaf oktober zakt het kwik weer onder de 40 graden, en in de koudste dagen van januari/februari is het ongeveer 20 graden.
Door Afrikanen wordt het hele jaar door met passie "ge-erwtensoept".
Over het algemeen wordt in de (sub)tropen het onderscheid tussen zomer en winter groenten niet gemaakt.
Zo geniet men in India heerlijk van de spruitjes met rijst en curry bij een temperatuur van rond de 45 graden.
Het is maar net wat je gewend bent.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Saffraansoep ken ik niet, wel kip-saffraansoep.Jantje schreef:Wat moet ik me daar dan bij voorstellen? Loopt dat niet aan onkosten weg, met al die saffraan?Roos2018 schreef:saffraansoep
Je hebt voor een pan voor 5 personen ongeveer 10 sprietjes nodig, anders wordt de saffraan te dominant.
Kook de kip (filet, borststuk of poten), voeg daar 3 - 4 kippenbouillonblokjes bij en de safraan,
snij 2 winterwortels in stukjes,
2 bleekselderij stengels in stukjes,
2 teentjes gesneden knoflook,
1 ui,
kikkererwten uit blik,
kook dit mee met de kip,
snij de kip in stukjes en doe dit terug in de pan,
als de soep gaar is voeg daar naar smaak gesneden selderij bij,
en klaar is je soep.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dank voor het recept Roos! Dat ga ik zeker eens maken
Het leuke vind ik om zo eens wat anders te koken. Ik kan best veel dingen klaarmaken, maar stagneer toch wel in Aziatische en Arabische kost. om de een of andere reden 'durf' ik niet zo goed te experimenteren hiermee.
Het leuke vind ik om zo eens wat anders te koken. Ik kan best veel dingen klaarmaken, maar stagneer toch wel in Aziatische en Arabische kost. om de een of andere reden 'durf' ik niet zo goed te experimenteren hiermee.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bij mijn Surinaamse en Marokkaanse en Turkse buufjes is het altijd heet en pittig eten, ook als het tropisch warm is.
Nooit makkelijk aanrommelen met brood, maar elke dag een warme maaltijd, soms twee keer per dag.
Dat is wel de oudere generatie hoor, de jongere vrouwen werken en die doen dit niet zo.
Door de kippensoep die ik maandag maakte, konden we heerlijk uitzweten s'avonds.
Nooit makkelijk aanrommelen met brood, maar elke dag een warme maaltijd, soms twee keer per dag.
Dat is wel de oudere generatie hoor, de jongere vrouwen werken en die doen dit niet zo.
Door de kippensoep die ik maandag maakte, konden we heerlijk uitzweten s'avonds.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zaterdag yoghurt, zondag een pizza, maandag pastasalade, dinsdag yoghurt, woensdag een broodje op een vergadering. Vanavond lasagne, ik ben toe aan echt eten.
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Alleen yoghurt? Man, ik zou flauw vallen...Zita schreef:Zaterdag yoghurt, zondag een pizza, maandag pastasalade, dinsdag yoghurt, woensdag een broodje op een vergadering. Vanavond lasagne, ik ben toe aan echt eten.
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Niet fit en veel hitte. Ik had de puf niet om na een oververhitte drukke dag nog te gaan koken. Althans, ik zat er tot 19u tegenaan te hikken, en besloot toen dat yoghurt een prima oplossing was.Jantje schreef:Alleen yoghurt? Man, ik zou flauw vallen...Zita schreef:Zaterdag yoghurt, zondag een pizza, maandag pastasalade, dinsdag yoghurt, woensdag een broodje op een vergadering. Vanavond lasagne, ik ben toe aan echt eten.
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
En eet je dan enkel kale yoghurt of ook nog wat er bij?
Ik zou er niet aan moeten denken.
Ik zou er niet aan moeten denken.
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik ken mensen die koolhydraatbeperkt eten, en dan eet je volle yoghurt of kwark, met noten en bessen. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar ik mis mijn bruine boterham dan wel. We bakken zelf, en lekkerder wordt het niet.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat doe ik ook. Ik eet 's ochtends een bakje volle yoghurt of kwark en kan daar de hele morgen mee doen. (Inclusief fietstocht van 20km). De lunch blijft wel een beetje zoeken, maar ik eet vaak een goed gevulde 'wrap' van ei.Dodo schreef:Ik ken mensen die koolhydraatbeperkt eten, en dan eet je volle yoghurt of kwark, met noten en bessen. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar ik mis mijn bruine boterham dan wel. We bakken zelf, en lekkerder wordt het niet.
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat vind ik wel knap. Ik ken iemand die zo ook eet, en daar de diabetes stabiel mee houdt en heel zachtjes wat afvalt. Maar mij lukt het niet, zonder brood mis ik toch wat. Gelukkig heb ik geen diabetes die in toom gehouden moet worden.Nathanaël schreef:Dat doe ik ook. Ik eet 's ochtends een bakje volle yoghurt of kwark en kan daar de hele morgen mee doen. (Inclusief fietstocht van 20km). De lunch blijft wel een beetje zoeken, maar ik eet vaak een goed gevulde 'wrap' van ei.Dodo schreef:Ik ken mensen die koolhydraatbeperkt eten, en dan eet je volle yoghurt of kwark, met noten en bessen. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar ik mis mijn bruine boterham dan wel. We bakken zelf, en lekkerder wordt het niet.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik wel. Want als ik er wat besjes of Roosvicee (bosvruchten) in doe, ga ik om 11 uur snaaitrek krijgen.Jantje schreef:En eet je dan enkel kale yoghurt of ook nog wat er bij?
Ik zou er niet aan moeten denken.
Je moet dus echt de volle yoghurt nemen dan, niet de magere of halfvolle die te weinig vet bevat.
Ik neem nooit die gezonde cruesli's en muesli's, want of ze bevatten noten die ik niet mag, of ze staan bol van de suiker.
Light is onzin en geeft dan ook eerder trek.
Het maakt verschil of je type I of type II heb.Dodo schreef:Ik ken iemand die zo ook eet, en daar de diabetes stabiel mee houdt en heel zachtjes wat afvalt.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik zou het er ook niet op redden. Bel dol op mijn bordje havermout als ontbijt.
Wij eten vanavond bloemkool op verzoek van onze jarige job. Tussen de middag wenste hij een broodje haring
Wij eten vanavond bloemkool op verzoek van onze jarige job. Tussen de middag wenste hij een broodje haring