Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

merel
Berichten: 9661
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door merel »

Gisteren hadden wij een witlofstamppot met Friese nagelkaas, best lekker en voor herhaling vatbaar.
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5643
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Dodo »

merel schreef:Gisteren hadden wij een witlofstamppot met Friese nagelkaas, best lekker en voor herhaling vatbaar.
Wat een leuk idee. Rauwe witlof? Ik ga straks meteen een stukje nagelkaas halen.
merel
Berichten: 9661
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door merel »

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... -nagelkaas

Nee, de witlof moet je roerbakken en aan het einde creme fraiche erdoor en dan met de nagelkaas eroverheen gratineren in de oven
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5643
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Dodo »

Recept is geprint. Vanavond witlofstamppot.

Wat ik wel maf vind ik zulke recepten, is dat ze zo graag spullen van hun eigen winkel voorschrijven. Zaanse boter. Kom nou, elke roomboter is goed. Je moet er echt een beetje tussendoor kunnen lezen, anders zou je nog allerlei speciale dingen in huis halen die je net zo goed kunt vervangen door de spullen die je al in huis hebt.
Friese nagelkaas moet natuurlijk wel Friese nagelkaas zijn ;-) maar het worden wel meer dan vier plakken. Dat is niks.
Gebruikersavatar
Johann Gottfried Walther
Berichten: 4763
Lid geworden op: 05 feb 2008, 15:49

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Johann Gottfried Walther »

Dodo schreef:Recept is geprint. Vanavond witlofstamppot.

Wat ik wel maf vind ik zulke recepten, is dat ze zo graag spullen van hun eigen winkel voorschrijven. Zaanse boter. Kom nou, elke roomboter is goed. Je moet er echt een beetje tussendoor kunnen lezen, anders zou je nog allerlei speciale dingen in huis halen die je net zo goed kunt vervangen door de spullen die je al in huis hebt.
Friese nagelkaas moet natuurlijk wel Friese nagelkaas zijn ;-) maar het worden wel meer dan vier plakken. Dat is niks.
Die kaas hoor je wel zelf in Friesland te gaan halen... :huhu
"Zie, de Heere is gekomen met Zijn vele duizenden heiligen, om gericht te houden tegen allen, en te straffen alle goddelozen onder hen, vanwege al hun goddeloze werken, die zij goddelooslijk gedaan hebben, en vanwege alle harde woorden, die de goddeloze zondaars tegen Hem gesproken hebben"
merel
Berichten: 9661
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door merel »

Dodo schreef:Recept is geprint. Vanavond witlofstamppot.

Wat ik wel maf vind ik zulke recepten, is dat ze zo graag spullen van hun eigen winkel voorschrijven. Zaanse boter. Kom nou, elke roomboter is goed. Je moet er echt een beetje tussendoor kunnen lezen, anders zou je nog allerlei speciale dingen in huis halen die je net zo goed kunt vervangen door de spullen die je al in huis hebt.
Friese nagelkaas moet natuurlijk wel Friese nagelkaas zijn ;-) maar het worden wel meer dan vier plakken. Dat is niks.
Ach, zaanse boter is ook hun goedkoopste roomboter. In zoverre lees ik erdoor heen. Ik heb ook zaanse crème fraiche erdoor gedaan.Met de plakken bedoelen ze de voorgesneden plakken. Ik heb het hele pakje over de ovenschoten gelegd.
Gebruikersavatar
John Galt
Berichten: 1222
Lid geworden op: 24 jun 2017, 22:09

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door John Galt »

Iemand nog een tip voor een recept met couscous waar niet allerlei vage Arabische kruiden in moeten die je verder nooit meer gebruikt?
Who is John Galt? :quoi
Panny
Berichten: 1809
Lid geworden op: 02 okt 2013, 16:08

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Panny »

John Galt schreef:Iemand nog een tip voor een recept met couscous waar niet allerlei vage Arabische kruiden in moeten die je verder nooit meer gebruikt?
Je kunt ook een ras el hanout mix kopen in plaats van allerlei kruiden apart.
Dat is wat ik ook gebruik (ongeveer twee theelepeltjes) en een bouillonblokje.

https://www.jumbo.com/jumbo-marokkaanse ... /182165BLK

https://www.dirk.nl/boodschappen/voorra ... nout/51887

https://www.jumbo.com/euroma-ras-el-han ... g/77932BLK
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5643
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Dodo »

John Galt schreef:Iemand nog een tip voor een recept met couscous waar niet allerlei vage Arabische kruiden in moeten die je verder nooit meer gebruikt?
Moet er Ras el Hanout door? De kans is groot dat je dat nog wel een keer wilt gebruiken hoor.
merel
Berichten: 9661
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door merel »

Ras el hanout vinden wij ook erg lekker door de couscous. Onze kinderen houden er niet van Ik heb het pas ook gebruikt over geroosterde groente met zoete aardappel. Ook erg lekker.
Panny
Berichten: 1809
Lid geworden op: 02 okt 2013, 16:08

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Panny »

Ik maak couscous altijd in een braadpan:

Ongeveer als volgt. De tijden weet ik niet precies want ik doe het op gevoel (af en toe proeven)

1. Beginnen met het bakken van stukjes kipfilet.
2. Na een paar minuten een in kleine stukjes gesneden ui en winterpeen toevoegen.
3. Na ongeveer 5 minuten een in stukjes gesneden courgette erbij.
4. Twee theelepels ras el hanout toevoegen (of naar smaak). Af en toe omscheppen.
5. Na een minuutje of vijf een paar in stukjes gesneden tomaat toevoegen.
6. Een mok water toevoegen en een verkruimeld bouillon blokje.
7. Als het water gaat koken zet je het vuur laag en de deksel op de pan.
8. Ik laat het zo meestal een kwartier staan.
9. Vervolgens een mok couscous toevoegen en een paar handjes rozijnen.
10. Alles goed omscheppen en het vuur zo laag mogelijk.
11. De pan zo tien minuutjes tot een kwartier laten staan met de deksel er op.
12. Al het vocht en smaken zijn dan opgenomen in de couscous.
Klaar!
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5643
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Dodo »

merel schreef:https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... -nagelkaas

Nee, de witlof moet je roerbakken en aan het einde creme fraiche erdoor en dan met de nagelkaas eroverheen gratineren in de oven
Heerlijk gegeten! En het recept meegegeven aan volwassen zoon. Jammer dat mijn man het niet geweldig vond, hij houdt niet van stamppotten. En de nagelkaas (die in Overijssel gemaakt wordt...) maakte het af.
merel
Berichten: 9661
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door merel »

Leuk! Ik houd normaliter niet van witlof, maar vind deze variant, mede door de nagelkaas, erg lekker
Online
Bertiel
Berichten: 4556
Lid geworden op: 14 sep 2018, 08:49
Locatie: bertiel1306@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Bertiel »

Net paella op :slurp
Wien heb ik nevens U in den hemel? Nevens U lust mij ook niets op de aarde!
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
Gebruikersavatar
helma
Berichten: 18661
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door helma »

Spinaziesoep met stokbrood en eigen gemaakte eier- en tonijnsalade
Plaats reactie