Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Laurierblad toevoegen tijdens het opwarmen. Geeftvextra body en qua smaak past het er wel bij. Combinatie pompoen en zoete aardappel is niet geweldig, je moet juist een tegenhanger hebben voor de smaak.helma schreef:Nou, ik kan niks meer vervangen nuRoos2017 schreef:Misschien 4 bouillonblokjes en de zoete aardappel en kokosmelk vervangen door wortels en bladselderij.helma schreef:Voor morgen o.a. pompoensoep gemaakt ivm vegetarische mee-eters. Ik vind het een beetje smakeloos. Wie heeft een tip om er wat meer smaak aan toe te voegen?
Er zit ui in, zoete aardappel, knoflook en kokosmelk. Paprikakruiden en kurkuma, zout en peper en twee bouillonblokjes. (En een flespompoen)
Maar een extra bouillonblokje kan wel...
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik doe wel bacon in de pompoensoep, voor een hartige bite. Pompoen of zoete aardappel kan wat laf zijn.
Wat ook lekker is, is er oude geraspte kaas overheen strooien.
En een paar lente-uitjes er overheen snipperen.
Wat ook lekker is, is er oude geraspte kaas overheen strooien.
En een paar lente-uitjes er overheen snipperen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Lijkt me heeeeerlijkhelma schreef:https://www.justapinch.com/recipes/dess ... -cake.html
Deze staat nu in de oven, zo'n heerlijke cake!
Kun je dit recept omzetten in Nederlandse hoeveelheden.? En de oventemperatuur ook ?
Alvast bedankt!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het is een Amerikaans recept met Amerikaanse cups. (Te koop bij de Action of zoek bij Google een omrekentabel)Gabrielle schreef:Lijkt me heeeeerlijkhelma schreef:https://www.justapinch.com/recipes/dess ... -cake.html
Deze staat nu in de oven, zo'n heerlijke cake!
Kun je dit recept omzetten in Nederlandse hoeveelheden.? En de oventemperatuur ook ?
Alvast bedankt!
Old School Butter Pound Cake
Ingrediënten:
1 1/2 cup cake meel
1 1/2cup zelfrijzend bakmeel
340 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
230 gram roomkaas (kamertemperatuur)
3 1/4 cup suiker (kan wel wat minder )
1 1/2 teaspoon Vanille extract
1 1/2 teaspoon amandel extract
1 teaspoon zout
6 grote eieren
Ipv cake meel neem ik bloem en per cup een tabelespoon minder bloem en zeef ik er een eetlepel maïzena door; dus in dit geval 1 1/2 tablespoon vervangen. Meel en bloem door elkaar roeren.
Zit er zout in de boter dan geen extra zout toevoegen
Mix de boter en de roomkaas op gemiddelde snelheid tot samenhangend geheel
Voeg suiker en extracten +zout toe, mix tot luchtig geheel. Langzaam snelheid verminderen
Voeg eieren een voor een toe; afgewisseld met het meel (1/2 cup per keer) tot alles is gemengd
Lepel in een ingevette tulbandvorm (groot formaat)
Plaats in koude oven (!) En bak 1 1/2 uur op 165 graden (heteluchtoven)
Resultaat een heerlijke tulbandcake waar je wel 16 -18 stukken van kan snijden. De bovenkant is lekker knapperig.
Ik vind het de lekkerste cake ever.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Voor het serveren heb ik een half rood pepertje in ringetjes gesneden en door de pompoensoep geroerd. En gegarneerd met ringetjes lenteui. Het was een smakelijke soep!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nog èèn keertje dan
Boerenkoolstamppot
Boerenkoolstamppot
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Qua temperatuur was dat zaterdag passender geweest Terri.Terri schreef:Nog èèn keertje dan
Boerenkoolstamppot
Maar lekker hoor, met gebakken spekjes erdoor en een worst erbij?
Ik maak goulash met rijst.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij zullen deze week ook nog een keer boerenkool stamppot eten
Vanavond nog een keer spruitjes
En vorige week nog een keer zuurkoolstamppot op
Ik kijk uit naar andere groenten en gerechten
Vanavond nog een keer spruitjes
En vorige week nog een keer zuurkoolstamppot op
Ik kijk uit naar andere groenten en gerechten
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik ben echt dol op winterkost! Wij eten deze week nog een keer hutspot. Ik vermoed woensdag;), maar dan gaat de temperatuur alweer stijgen begreep ik.
Vandaag volkoren pasta met tonijnsaus en morgen rode kool.
Vandaag volkoren pasta met tonijnsaus en morgen rode kool.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Stamppot Chinese kool met kip sate.
Nagerecht: koffie met selderij.
Nagerecht: koffie met selderij.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Koffie met selderij
Verklaar je nader
Verklaar je nader
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Op een takje selderij kauwen en ondertussen koffiedrinken.Orchidee schreef:Koffie met selderij
Verklaar je nader
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Roos2017 schreef:Op een takje selderij kauwen en ondertussen koffiedrinken.Orchidee schreef:Koffie met selderij
Verklaar je nader
Ik ben dol op selderij en koffie, maar niet tegelijk toch?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon