Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Er staat vast op: 'tenminste houdbaar tot'.
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat geldt als de pot nog dicht is Jantje!Jantje schreef:Er staat vast op: 'tenminste houdbaar tot'.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Die zilveruitjes kun je nog prima gebruiken. Je ruikt het snel genoeg als het fout is.
Ik doe doorgaans een aantal maanden over een potje uitjes of augurken.
Ik doe doorgaans een aantal maanden over een potje uitjes of augurken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Kijken, ruiken, proeven. Grote kans dat het gewoon nog prima is. Zeker omdat je zelf al noemt dat hoofdingediënten bederfwerend zijn.Mara schreef:Dan ben je dus duidelijk te laat.windorgel schreef: Zwarte plekken in de koelkast? Dat is smerig, daar wacht ik niet op. Dan heb je ook geen chloor nodig.
Ik maak de koelkast schoon met een sopje van afwas. Als er iets gemorst is, probeer ik dat meteen schoon te maken.
En ongeacht wat het is, een voedingsmiddel met schimmel gooi ik weg.
Ik heb voor een recept vanavond zilveruitjes nodig en had nog een geopend potje in de koelkast staan. Ik heb er een sticker opgeplakt met de datum, 16 augustus. Nu blijkt dat dit niet meer bruikbaar is, want zoetzuur is maar een maand houdbaar.
Hoe kan dat nou, suiker en azijn zijn toch conserveringsmiddelen?
-
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja, inderdaad. Volgens mij kan het amper bederven. Zuur (en vies; geef mij maar gewoon verse...) is het toch al, dus...
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteren aardappel-preisoep gemaakt. Op het laatste moment besloot ik om er stokbrood bij te geven, maar helaas, de bakker was uitverkocht. Bij de Lidl ernaast hadden ze nog baguettes staan en die bleek zo lekker te zijn.
Knapperige korst, maar niet te hard en mals zacht kruim. En dat voor 59 cent.
Knapperige korst, maar niet te hard en mals zacht kruim. En dat voor 59 cent.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Is dat gewoon witbroodstokbrood?Mara schreef:Gisteren aardappel-preisoep gemaakt. Op het laatste moment besloot ik om er stokbrood bij te geven, maar helaas, de bakker was uitverkocht. Bij de Lidl ernaast hadden ze nog baguettes staan en die bleek zo lekker te zijn.
Knapperige korst, maar niet te hard en mals zacht kruim. En dat voor 59 cent.
Ik vind het breekbrood meergranen (afbak) van de Lidl ook erg lekker. Ik eet eigenlijk nooit witbrood.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb altijd wel wat afbak (stok) brood in huis.
Ik eet ook nooit wit brood en koop nooit kant en klaar stokbrood, ik vond dat meestal keihard en/of oud
Verstuurd vanaf mijn TA-1033 met Tapatalk
Ik eet ook nooit wit brood en koop nooit kant en klaar stokbrood, ik vond dat meestal keihard en/of oud
Verstuurd vanaf mijn TA-1033 met Tapatalk
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik zag alleen maar wit. Ik heb er niet op gelet of ze daar ook meergranen hebben, misschien was het op.Zita schreef:Is dat gewoon witbroodstokbrood?Mara schreef:Gisteren aardappel-preisoep gemaakt. Op het laatste moment besloot ik om er stokbrood bij te geven, maar helaas, de bakker was uitverkocht. Bij de Lidl ernaast hadden ze nog baguettes staan en die bleek zo lekker te zijn.
Knapperige korst, maar niet te hard en mals zacht kruim. En dat voor 59 cent.
Ik vind het breekbrood meergranen (afbak) van de Lidl ook erg lekker. Ik eet eigenlijk nooit witbrood.
Ik ook maar toevallig vorige week een pak weggegooid, zat blijkbaar een gaatje in de verpakking, het was een groen stokbrood geworden.Orchidee schreef:Ik heb altijd wel wat afbak (stok) brood in huis.
Het kan hier niet, vanwege een beugelbekkie.Orchidee schreef:Ik eet ook nooit wit brood en koop nooit kant en klaar stokbrood, ik vond dat meestal keihard en/of oud
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
- Berichten: 8246
- Lid geworden op: 26 jun 2018, 21:37
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik at vandaag een aardappel-gehakt-prei schotel.
En dat nog wel op dierendag
En dat nog wel op dierendag
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Te weinig vlees?
-
- Berichten: 8246
- Lid geworden op: 26 jun 2018, 21:37
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee, ik wilde vandaag geen vlees eten omdat het dierendag is.
Nou ja ik doe het morgen wel.
Nou ja ik doe het morgen wel.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Enorm gesnackt vanavond, patat, kroketten en frikandellen. Had echt geen zin om te koken.
Afgelopen week heb ik pastinaaksoep gemaakt, maar dat was geen succes. @ mara is de aardappelprei soep wel lekker.? Hoe maak jet het?
Afgelopen week heb ik pastinaaksoep gemaakt, maar dat was geen succes. @ mara is de aardappelprei soep wel lekker.? Hoe maak jet het?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik zie het verband nog niet, denk ik.Geytenbeekje schreef:Nee, ik wilde vandaag geen vlees eten omdat het dierendag is.