Dat is 't, inderdaad, lang garen op het groene ei. Pulled pork bijvoorbeeld, en dan uuuren in dat ding. Er zijn mensen die dat leuk vinden en er geduld voor hebben. Ik nietDodo schreef:Het is wel iets meer dan dat. Ik heb een paar neefs die veel werk maken van zelf dingen barbecueën op een dergelijk ding. Zelf je spareribs kruiden en bakken en zo, en daar rustig acht uur over doen. Ze hebben een keer hun kunsten vertoond op een familiedag, en mensen, wat was dat lekker vlees. Ik hou niet van gewone bbq, maar zij mogen me altijd wat van dat lekkers komen brengen.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
~~Soli Deo Gloria~~
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Idd mijn buurman steekt er al zijn vrije tijd in en bereid er zomer en winter ook veel verschillende gerechten in.
Niet te vergelijken met een bbq.
Niet te vergelijken met een bbq.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Van mijn zusje kreeg ik een recept voor een no bake hartige taart.
Ik heb hem gisteravond gemaakt.
Ideaal als het bloedheet is, want er hoeven alleen eieren gekookt worden.
Hij smaakte ondanks de gematigde temperatuur, heerlijk fris.
Ook prima als restverwerking van o.m. brood. Het brood was nu eigenlijk te vers.
Ik heb hem gisteravond gemaakt.
Ideaal als het bloedheet is, want er hoeven alleen eieren gekookt worden.
Hij smaakte ondanks de gematigde temperatuur, heerlijk fris.
Ook prima als restverwerking van o.m. brood. Het brood was nu eigenlijk te vers.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Is het snel klaar? Zo'n hartige taart?Mara schreef:Van mijn zusje kreeg ik een recept voor een no bake hartige taart.
Ik heb hem gisteravond gemaakt.
Ideaal als het bloedheet is, want er hoeven alleen eieren gekookt worden.
Hij smaakte ondanks de gematigde temperatuur, heerlijk fris.
Ook prima als restverwerking van o.m. brood. Het brood was nu eigenlijk te vers.
mail: atymolenaar@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wil je het recept delen, Mara?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het vergt wel wat tijd van groenten snijden, de boel stapelen in de springvorm. En hij moet minimaal 2 uren koelen in de koelkast.Arja schreef:Is het snel klaar? Zo'n hartige taart?Mara schreef:Van mijn zusje kreeg ik een recept voor een no bake hartige taart.
Ik heb hem gisteravond gemaakt.
Ideaal als het bloedheet is, want er hoeven alleen eieren gekookt worden.
Hij smaakte ondanks de gematigde temperatuur, heerlijk fris.
Ook prima als restverwerking van o.m. brood. Het brood was nu eigenlijk te vers.
Daarna nog decoreren, hoeft niet, maar ziet er leuk uit (bieslook langs de rand, peterselie, cherrytomaatjes, radijsjes er op)
Maar je hoeft geen oven en pannen te gebruiken en in tijden van een bloedhete keuken is dat wel prettig.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- J.C. Philpot
- Berichten: 8971
- Lid geworden op: 22 dec 2006, 15:08
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik ga morgen Risotto koken. Een nieuw gerecht voor ons.
Man is nothing: he hath a free will to go to hell, but none to go to heaven, till God worketh in him to will and to do of His good pleasure.
George Whitefield
George Whitefield
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb voor het eerst ijsthee gemaakt. Thee van groene thee, met een paar bonken gember er bij, en wat honing voor de zoetigheid. Als het afgekoeld is, moet er nog munt in van het recept maar ik denk niet dat dat nog veel invloed zal hebben op de smaak.
Gisteren gemaakt, het duurt best lang voor het allemaal afgekoeld is. Maar vandaag bevalt het wel om dit te drinken. Ik geef niet om frisdrank en dan is dit een aardig alternatief.
Gisteren gemaakt, het duurt best lang voor het allemaal afgekoeld is. Maar vandaag bevalt het wel om dit te drinken. Ik geef niet om frisdrank en dan is dit een aardig alternatief.
-
- Berichten: 4617
- Lid geworden op: 14 sep 2018, 08:49
- Locatie: bertiel1306@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Eerste keer dit seizoen mosselen gegeten. 6 kg met 4 personen
Ik denk dat ik zelfs Mn toastje met brie maar laat schieten zo meteen bij Mn biertje.
Ik denk dat ik zelfs Mn toastje met brie maar laat schieten zo meteen bij Mn biertje.
Wien heb ik nevens U in den hemel? Nevens U lust mij ook niets op de aarde!
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bertiel schreef:Eerste keer dit seizoen mosselen gegeten. 6 kg met 4 personen
Ik denk dat ik zelfs Mn toastje met brie maar laat schieten zo meteen bij Mn biertje.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Lekkerrrr! Afgelopen week stonden ze bij ons ook op het menu.Bertiel schreef:Eerste keer dit seizoen mosselen gegeten. 6 kg met 4 personen
Ik denk dat ik zelfs Mn toastje met brie maar laat schieten zo meteen bij Mn biertje.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Da's de enig juiste plek:op een menu. Verder niet gaan.merel schreef:Lekkerrrr! Afgelopen week stonden ze bij ons ook op het menu.Bertiel schreef:Eerste keer dit seizoen mosselen gegeten. 6 kg met 4 personen
Ik denk dat ik zelfs Mn toastje met brie maar laat schieten zo meteen bij Mn biertje.
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Inderdaad. Ik ben een Zeeuw, maar dan even niet.refo schreef:Da's de enig juiste plek:op een menu. Verder niet gaan.merel schreef:Lekkerrrr! Afgelopen week stonden ze bij ons ook op het menu.Bertiel schreef:Eerste keer dit seizoen mosselen gegeten. 6 kg met 4 personen
Ik denk dat ik zelfs Mn toastje met brie maar laat schieten zo meteen bij Mn biertje.
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
-
- Berichten: 4617
- Lid geworden op: 14 sep 2018, 08:49
- Locatie: bertiel1306@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dan ben je geen echteJantje schreef:Inderdaad. Ik ben een Zeeuw, maar dan even niet.refo schreef:Da's de enig juiste plek:op een menu. Verder niet gaan.merel schreef:Lekkerrrr! Afgelopen week stonden ze bij ons ook op het menu.Bertiel schreef:Eerste keer dit seizoen mosselen gegeten. 6 kg met 4 personen
Ik denk dat ik zelfs Mn toastje met brie maar laat schieten zo meteen bij Mn biertje.
Wien heb ik nevens U in den hemel? Nevens U lust mij ook niets op de aarde!
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mosselen zijn niet te eten. Het kan mij niet bekoren. Geef mij maar een andere Zeeuwse lekkernij: de bolus.
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje