merel schreef:parel schreef:Gisteren een (vegan) curry op met o.a. zoete aardappen, sperziebonen, linzen en gember. Echt genieten!
Dat klinkt erg lekker! Heb jij het recept?
Zekers!
Ingrediënten:
Voor een kruidenpasta
- 4 teentjes knoflook
- stukje verse gember
- 1 peper (ik had een Madamme Jeannette, gewone rode zou ook kunnen als je dat te heftig vind)
- Snufje zout
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel kerrie
En verder:
- olie
- 2 uien
- 500 gram zoete aardappel (in blokjes)
- 3 handjes (groene) linzen
- 1 blik tomaten
- 200 ml kokosmelk
- 200 g. sperziebonen (gebroken) (ik deed bevroren sperziebonen)
- 1 paprika (in stukjes)
- wat (gedroogde) basilicum
Verhit olie in de pan en bak de ui goudbruin.
Meng de ingrediënten van de kruidenpasta met een keukenmachine/blender en meng deze met de ui.
Voeg de zoete aardappel en de paprika toe en bak dit even.
Voeg vervolgens de tomaten en de kokosmelk toe en laat dit 15 minuten sudderen.
Voeg de sperziebonen toe en laat dit nog 10 minuten sudderen.
Dit was voor mij, met naanbrood, genoog voor 3 personen. Je zou het ook kunnen serveren met bijv. rijst.