Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Als je chinees gaat eten en er is iemand die koolhydraat arm en suikervij moet eten, wat is dan een goede optie? Iemand ervaring met dit dieet?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dan blijft er bar weinig over helma.helma schreef:Als je chinees gaat eten en er is iemand die koolhydraat arm en suikervij moet eten, wat is dan een goede optie? Iemand ervaring met dit dieet?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
2 boterhammen (volkoren), één met AH gemberjam , en één met AH schouderham... Een eenvoudig doch voedzaam maal.
Een kop Pickwick rooibosthee erbij als toetje. Aanbevolen!
Een kop Pickwick rooibosthee erbij als toetje. Aanbevolen!
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bij ons vroeger kreeg degene die een kruidnagel in zijn eten aantrof, een kwartje.Mara schreef:Ik ga hachee maken maar dan nu met de Hollandse stoofkruiden van euroma.
Het fijne van deze kruiden is - net als die van JB - dat er geen zout aan is toegevoegd.
En ik hoef dan geen blaadjes laurier en kruidnagels er uit te vissen.
En lekkere kruimige zeeuwsche earrepols en rode kool erbij.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja.helma schreef:Als je chinees gaat eten en er is iemand die koolhydraat arm en suikervij moet eten, wat is dan een goede optie? Iemand ervaring met dit dieet?
Wij hebben bij de chinees gevraagd of saus apart kon van het vlees.( niet elke chinees wil dat doen)
Het binnenste van een loempia mag/kan gegeten worden, het 'kaft' niet.
Helaas de bami/nasi is taboe. Dat vervingen wij door een blad ijsbergsla, een soort wrap maken.
Een gebakken ei mag ook.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Erwtensoep zonder vlees, ooit het recept gekregen van mijn allereerste buurvrouwtje 36 jaar geleden.
Zo God voor ons is, wie kan tegen ons zijn?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ay, da´s lekker! Ook een keertje rozenjam proberen @Dia.-DIA- schreef:2 boterhammen (volkoren), één met AH gemberjam , en één met AH schouderham... Een eenvoudig doch voedzaam maal.
Een kop Pickwick rooibosthee erbij als toetje. Aanbevolen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Rozebotteljam is goed, en ook nog wel lekker, maar is dat iets anders dan rozenjam?Roos2018 schreef:Ay, da´s lekker! Ook een keertje rozenjam proberen @Dia.-DIA- schreef:2 boterhammen (volkoren), één met AH gemberjam , en één met AH schouderham... Een eenvoudig doch voedzaam maal.
Een kop Pickwick rooibosthee erbij als toetje. Aanbevolen!
Rozenbotteljam is er onder de merken als Roosvicee of huismerk.
We kregen het als het ware met de paplepel ingegoten... nou ja, of je dat van jam kunt zeggen is punt 2.
Het zou rijk zijn aan vitamine C, vandaar...
Andere jams waren minder goed, zoals ons naar goed pedagogisch inzicht werd voorgehouden.
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zelfgemaakte kapsalon met een hoop verse ingrediënten
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vertel het recept eens? Ik ben benieuwd...Zeeuw schreef:Zelfgemaakte kapsalon met een hoop verse ingrediënten
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik ga een poging doen om zuurkool echt lekker te krijgen. Het was een wekelijks terugkerende teleurstelling vroeger:) maar wellicht kan het ook anders.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Koken in appelsap.Goudleus schreef:Ik ga een poging doen om zuurkool echt lekker te krijgen. Het was een wekelijks terugkerende teleurstelling vroeger:) maar wellicht kan het ook anders.
Koken in witte wijn.
Ovenschotel ervan maken met appel, ananas, rozijnetjes, pittige kipkluifjes, je kunt het kruiden met kerrie dat erg lekker is in combi met appel en ananas. Je kunt ook rulgebakken gehakt in de ovenschotel verwerken, met een dakje van aardappelpuree.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Verse patat, vers vlees, verse kaas, verse rauwkost, verse knoflooksaus.Jantje schreef:Vertel het recept eens? Ik ben benieuwd...Zeeuw schreef:Zelfgemaakte kapsalon met een hoop verse ingrediënten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Die Kerrie vind ik een goed idee.Mara schreef:Koken in appelsap.Goudleus schreef:Ik ga een poging doen om zuurkool echt lekker te krijgen. Het was een wekelijks terugkerende teleurstelling vroeger:) maar wellicht kan het ook anders.
Koken in witte wijn.
Ovenschotel ervan maken met appel, ananas, rozijnetjes, pittige kipkluifjes, je kunt het kruiden met kerrie dat erg lekker is in combi met appel en ananas. Je kunt ook rulgebakken gehakt in de ovenschotel verwerken, met een dakje van aardappelpuree.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Rozenbottel zijn de vruchtjes van de roos, rozenjam wordt gemaakt van rozenblaadjes, en het smaakt dus echt naar rozen. Voor ons de lekkerste jam die er is.-DIA- schreef: Rozebotteljam is goed, en ook nog wel lekker, maar is dat iets anders dan rozenjam?
Rozenbotteljam is er onder de merken als Roosvicee of huismerk.
We kregen het als het ware met de paplepel ingegoten... nou ja, of je dat van jam kunt zeggen is punt 2.
Het zou rijk zijn aan vitamine C, vandaar...
Andere jams waren minder goed, zoals ons naar goed pedagogisch inzicht werd voorgehouden.