Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik zie net in de krant dat de asperges nog nooit zo goedkoop zijn geweest, dankzij het mooie weer. Dat verklaart hoe ik er aan ben gekomen: via een familielid dat vrijwilligerswerk is gaan doen bij de lokale voedselbank. Hij heeft een dagje meegewerkt en overal rondgekeken, en kreeg wat groente en zo mee naar huis. Zelf moest hij het weekend weg, dus ik kreeg de asperges.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zo word ik al akelig bij de gedachte aan appelsap. Dat kregen we als kind alleen als we ziek waren. Het smaakt nog steeds naar buikgriep, koorts en misselijk.Orchidee schreef:Ik ben nooit dol geweest op asperges maar nadat ik tijdens mijn chemokuren, aspergesoep geserveerd kreeg hoef ik ze nooit meer!
Als ik er al aan denk word ik naar
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik geloof het gelijk!
Ik heb dat met meerdere dingen:
Dat een geur of smaak herinneringen terug brengt.
Positief en negatief
Ik heb dat met meerdere dingen:
Dat een geur of smaak herinneringen terug brengt.
Positief en negatief
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
haha zita, dat kregen wij ook altijd met buikgriep. Ik drink het ook zelden. Verder heb ik die associaties met eten vooral tijdens mijn zwangerschappen gehad.
Tijdens mijn eerste twee zwangerschappen, liep mij het water in de mond van appelsap, zo lekker vond ik het. Heel bizar! Tijdens mijn 3e zwangerschap had ik dat met saucijzenbroodjes. Daarvoor en na de 5e maand heb ik ze nooit meer gegeten. Bij alle zwangerschappen lustte ik geen thee en tijdens vlees braden moest ik spugen. Bij de 4e zwangerschap gruwelde ik van zoet broodbeleg. Dat stond mij zo tegen.
Gisteravond krielaardappeltjes uit de oven gegeven met rozemarijn en zeezout daarbij snijboontjes en een balletje gehakt. Als toetje hadden wij watermeloen, aardbeien en blauwe bessen.
Vanavond eten wij witlof. Daar houd ik eigenlijk nog steeds niet van. De kinderen weten dat en grinniken erom. Zij moeten namelijk eten wat zij niet lekker vinden, dus dat geldt ook voor ons. Ze volgen met argusogen hoeveel wij dan op ons bord scheppen
Tijdens mijn eerste twee zwangerschappen, liep mij het water in de mond van appelsap, zo lekker vond ik het. Heel bizar! Tijdens mijn 3e zwangerschap had ik dat met saucijzenbroodjes. Daarvoor en na de 5e maand heb ik ze nooit meer gegeten. Bij alle zwangerschappen lustte ik geen thee en tijdens vlees braden moest ik spugen. Bij de 4e zwangerschap gruwelde ik van zoet broodbeleg. Dat stond mij zo tegen.
Gisteravond krielaardappeltjes uit de oven gegeven met rozemarijn en zeezout daarbij snijboontjes en een balletje gehakt. Als toetje hadden wij watermeloen, aardbeien en blauwe bessen.
Vanavond eten wij witlof. Daar houd ik eigenlijk nog steeds niet van. De kinderen weten dat en grinniken erom. Zij moeten namelijk eten wat zij niet lekker vinden, dus dat geldt ook voor ons. Ze volgen met argusogen hoeveel wij dan op ons bord scheppen
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat heb ik met thee.Zita schreef:Zo word ik al akelig bij de gedachte aan appelsap. Dat kregen we als kind alleen als we ziek waren. Het smaakt nog steeds naar buikgriep, koorts en misselijk.Orchidee schreef:Ik ben nooit dol geweest op asperges maar nadat ik tijdens mijn chemokuren, aspergesoep geserveerd kreeg hoef ik ze nooit meer!
Als ik er al aan denk word ik naar
Ik associeer thee drinken met ziek zijn (vooral bij koorts en misselijkheid) en als het onweerde snachts haalde moeder ons uit bed. Als het voorbij was zette ze thee en kregen we een kaakje.
Ja dat heb ik ook heel sterk.Orchidee schreef:Dat een geur of smaak herinneringen terug brengt.
Positief en negatief
Als ik net met chloor gewerkt heb en één van de kinderen komt thuis, zeggen ze altijd: het ruikt hier naar zwembad.
Maakt de wijze van bereiden nog iets uit?merel schreef:Vanavond eten wij witlof. Daar houd ik eigenlijk nog steeds niet van.
Mijn dochter houdt er ook niet van, maar wel als frisse salade. Of als "bootje" met wat zalmsalade erin.
Zodra ik het kook (ik kook het maar kort, anders wordt het snot) ervaart ze het als te bitter.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee, ik houd sowieso van geen enkele variant van witlof. Ik eet het wel altijd, maar echt lekker vind ik het niet.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat heb ik met pasta.merel schreef:Nee, ik houd sowieso van geen enkele variant van witlof. Ik eet het wel altijd, maar echt lekker vind ik het niet.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Asperges met kriel, bonen en ham.
Verstuurd vanaf mijn LG-D505 met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn LG-D505 met Tapatalk
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik hoorde vandaag een grappig verhaal over witlof. Iemand ging in het kader van verstandig, zuinig en tegen verkwisting, op de markt langs de groenteboer. Welke groente hij niet meer kwijt kon en anders weg moest gooien. Ze kocht een giga zak witlof voor erg weinig. Nu zijn ze nog aan het witlof eten ( na 3 dagen) en is ze door haar 'variatie' heen.merel schreef:Nee, ik houd sowieso van geen enkele variant van witlof. Ik eet het wel altijd, maar echt lekker vind ik het niet.
Je kunt het tenslotte niet invriezen.......
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee, dat kan inderdaad niet, maar aan de andere kant als je het buitenste laagje er weer af haalt en ze bewaart in de groentelade van de koelkast, kan je ze best lang bewaren.
Deze week vind ik het wel een dingetjes om te koken. Inmiddels ben ik door mijn voorraad in de diepvries heen om op te diepen, dus gisteravond spinazie klaargemaakt met kippendijen. Ik heb nog bietjes liggen. Ik heb daar met dit weer echt geen zin in, maar de jongste verheugd zich al dagen op bietjes, dus ik vermoed dat het dat gaat worden.
Deze week vind ik het wel een dingetjes om te koken. Inmiddels ben ik door mijn voorraad in de diepvries heen om op te diepen, dus gisteravond spinazie klaargemaakt met kippendijen. Ik heb nog bietjes liggen. Ik heb daar met dit weer echt geen zin in, maar de jongste verheugd zich al dagen op bietjes, dus ik vermoed dat het dat gaat worden.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
@mara mag ik jouw recept van de zomerlasagne?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Fff terugbladeren.merel schreef:@mara mag ik jouw recept van de zomerlasagne?
Mara schreef:Ja, ik weet alleen niet voor hoeveel personen.Chrisje72 schreef:Heb je daar een recept van Mara, ik ben dol op citroen.
Dit recept is voor 4, dan kun je het zelf aanpassen.
250 gram verse lasagnebladen (AH, koelvers)
1 bosje basilicum
1 citroen, schoongeboend
250 gram mascarpone
125 ml slagroom
300 gram broccoli
200 gram sugarsnaps
250 gram tuinerwten, diepvries
peper, zout en (olijf)olie
Broccoliroosjes, sugarsnaps en tuinerwten plm. 5 minuten laten koken
Rasp intussen de schil van de citroen en pers hem uit, verwarm de rasp en sap in een pannetje,
tot tegen de kook. Voeg de mascarpone en slagroom toe, op laag vuur dus!, roeren, voeg peter en zout naar smaak toe.
Zet het op een warmhoudplaatje op laag vuur en voeg later evt nog een paar druppels kookwater van de pasta toe.
Kook intussen de lasagnebladen ong. 3 minuten in ruim water met een scheutje olie.
Leg op elk bord een lasagneblad, schep er een lepel saus op en bedek het met portie groenten,
leg er nog een lasagneblad op, schep er wat saus op en naast en wat gescheurde basilicum erop.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Doen de kinderen boodschappen dan?merel schreef:Nee, ik houd sowieso van geen enkele variant van witlof. Ik eet het wel altijd, maar echt lekker vind ik het niet.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Als ik elke dag kook, wat iedereen lekker vindt, blijft er weinig over. Daarnaast is het voor kinderen ook goed om te zien dat ouders ook dingen eten die zij minder lekker vinden. En dat dat dus helemaal niet erg is
-
- Berichten: 185
- Lid geworden op: 26 mei 2016, 23:08
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nieuwe Hollandse geschrapte aardappels , heerlijk!