Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Klinkt ook goed!
Gewokte witlof; nooit gegeten, maar in de combi klinkt het smakelijk
Gewokte witlof; nooit gegeten, maar in de combi klinkt het smakelijk
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het is heerlijk. Als je dit gegeten hebt wil je nooit meer gekookte witlof .
Stronk in lengte halveren, hart eruit snijden en de halve stronkjes in de lengte in reepjes snijden. Rode ui fruiten, witlof erbij, bestrooien met wat zout, peper en tijm en op het laatst de walnoten en honing toevoegen.
Stronk in lengte halveren, hart eruit snijden en de halve stronkjes in de lengte in reepjes snijden. Rode ui fruiten, witlof erbij, bestrooien met wat zout, peper en tijm en op het laatst de walnoten en honing toevoegen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Aardappels, broccoli, sla en kippenpoot. Als dessert applecrumble.
Lekker gegeten
Lekker gegeten
- Wandelende
- Inactief
- Berichten: 3076
- Lid geworden op: 13 jun 2017, 06:43
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Voor morgen maar nieuw eten maken. De stoofperen zijn allemaal verbrand.
#minderfijn
#minderfijn
(~)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hoe is dat nu mogelijkWandelende schreef:Voor morgen maar nieuw eten maken. De stoofperen zijn allemaal verbrand.
#minderfijn
Stoofperen moeten zwemmen, hoe kunnen ze dan aanbranden?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- Wandelende
- Inactief
- Berichten: 3076
- Lid geworden op: 13 jun 2017, 06:43
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het zwembad is verbrand!Mara schreef:Hoe is dat nu mogelijkWandelende schreef:Voor morgen maar nieuw eten maken. De stoofperen zijn allemaal verbrand.
#minderfijn
Stoofperen moeten zwemmen, hoe kunnen ze dan aanbranden?
Dommigheid en onoplettendheid. Wel sneu.
Ik geniet er altijd van als het goed gaat
(~)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Macaroni gegeten voor de snelle hap.
In de wok gesnipperde rode uien, zoete roma tomaatjes, verse oregano, rode en groene puntpaprika, knoflook en pittige groene peper.
Aangemaakt met tomatenpuree vermengd met water en even laten doorsudderen.
Macaroni door de zeef, op het bord en de saus erover.
Eenvoudig, snel klaar, gezond en ... Hmmmmm ...
In de wok gesnipperde rode uien, zoete roma tomaatjes, verse oregano, rode en groene puntpaprika, knoflook en pittige groene peper.
Aangemaakt met tomatenpuree vermengd met water en even laten doorsudderen.
Macaroni door de zeef, op het bord en de saus erover.
Eenvoudig, snel klaar, gezond en ... Hmmmmm ...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat is balen. Ik denk dat het iedere kok(kin) weleens overkomt, hoe ervaren ook.Wandelende schreef: Het zwembad is verbrand!
Dommigheid en onoplettendheid. Wel sneu.
Ik geniet er altijd van als het goed gaat
Gisteravond ging het hier mis. Ik had een recept voor een pastagerecht, de penne moest ongekookt in de ovenschaal.
Voor de zekerheid kookwekker 10 minuten langer gezet maar pasta was nog steeds hard.
Teruggezet, inmiddels kwamen de sportende gezinsleden thuis en die hadden flink trek.
Dus nogmaals de schaal op tafel gezet en we gingen het eten.
Ik heb maar 2 pennes op, ik vond het veel te hard, ben al niet zo'n pastaliefhebber, maar het moet wel zacht zijn.
Ik ben er voorlopig weer klaar mee.
Gelukkig maakte de saus, groenten en het gehakt veel goed.
Geheel tegen mijn gewoonte een toetje genomen, kersen met chocolade (toetje v.d. maand)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Welk recept was het Mara? Deze week eten wij echt Hollandse winterkost. Vandaag een zuurkookschotel. Gisteravond al klaargemaakt, kan gelijk de oven in als ik thuis kom.
Op eerste kerstdag hebben wij een stamppot buffet. Alle stamppotten op een rijtje en tast maar toe.
Op eerste kerstdag hebben wij een stamppot buffet. Alle stamppotten op een rijtje en tast maar toe.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dit had ik als basis genomenmerel schreef:Welk recept was het Mara?
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... -courgette
Ik had er een eigen draai aan gegeven door rul gebakken gehakt aan toe te voegen en ipv de al Forno, basis tomatensaus met verse italiaanse kruiden uit eigen voorraad toegevoegd.
Het was smakelijk, maar niet gaar.
Voortaan kook ik de pasta vooraf half gaar eerst.
Maar pasta en ik zijn geen vriendjes.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Borsjtst, uit het RD van zaterdag.
Viel niet helemaal mee. Gaan we niet herhalen, denk ik. Eentje haakte al af bij het zien van de rode soep haha. Het was niet vies, maar ook niet heel lekker.
Wat wel leuk was, was om eens met verse mierikswortel te werken. Dat spul is scherp! Tranen in mijn ogen bij het raspen.
Viel niet helemaal mee. Gaan we niet herhalen, denk ik. Eentje haakte al af bij het zien van de rode soep haha. Het was niet vies, maar ook niet heel lekker.
Wat wel leuk was, was om eens met verse mierikswortel te werken. Dat spul is scherp! Tranen in mijn ogen bij het raspen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ook lekker door de rode bietjes met kabeljauw erbij!Dodo schreef: Wat wel leuk was, was om eens met verse mierikswortel te werken. Dat spul is scherp! Tranen in mijn ogen bij het raspen.
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Als ik te vaak bietjes op tafel zet, maak ik geen vrienden. Helaas...Roos2017 schreef:Ook lekker door de rode bietjes met kabeljauw erbij!Dodo schreef: Wat wel leuk was, was om eens met verse mierikswortel te werken. Dat spul is scherp! Tranen in mijn ogen bij het raspen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
De zomerbietjes vinden ze heerlijk. Maar de winterbieten, mwah.Dodo schreef: Als ik te vaak bietjes op tafel zet, maak ik geen vrienden. Helaas...
Niet te vaak dus.
Hier heeft alleen de J.umbo losse boskroten, bij de andere supers zijn ze gekookt in een zakje, of gesneden in de koeling.
Ik kook en schaaf ze liever zelf.
Ik heb goulash gemaakt, dat staat op het sudderplaatje en hoef alleen de rijst nog te koken. Het is hier straks een duiventil met in en uitvliegende sporters.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon