Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteren de eerste stoofpeertjes van dit seizoen gekookt. Ze waren heerlijk zoet en bloedrood.
Ik had stamppot chinese kool gemaakt en ze smaakten daar goed bij.
Die chinese kool was trouwens de enige aanvaardbare groente bij de Lidl.
De boontjes zagen er niet uit, snijbonen waren duur, bietjes verkopen ze alleen (veel te gaar) voorgekookt in zo'n vacuum getrokken zakje.
Ik heb er wel druiven gekocht, die waren heerlijk zoet en absoluut pitloos.
Maar waarom ze nu elk jaar die prijs winnen als beste groente-afdeling, is mij een kompleet raadsel.
Ik had stamppot chinese kool gemaakt en ze smaakten daar goed bij.
Die chinese kool was trouwens de enige aanvaardbare groente bij de Lidl.
De boontjes zagen er niet uit, snijbonen waren duur, bietjes verkopen ze alleen (veel te gaar) voorgekookt in zo'n vacuum getrokken zakje.
Ik heb er wel druiven gekocht, die waren heerlijk zoet en absoluut pitloos.
Maar waarom ze nu elk jaar die prijs winnen als beste groente-afdeling, is mij een kompleet raadsel.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dit herken ik niet @Mara.Mara schreef:Gisteren de eerste stoofpeertjes van dit seizoen gekookt. Ze waren heerlijk zoet en bloedrood.
Ik had stamppot chinese kool gemaakt en ze smaakten daar goed bij.
Die chinese kool was trouwens de enige aanvaardbare groente bij de Lidl.
De boontjes zagen er niet uit, snijbonen waren duur, bietjes verkopen ze alleen (veel te gaar) voorgekookt in zo'n vacuum getrokken zakje.
Ik heb er wel druiven gekocht, die waren heerlijk zoet en absoluut pitloos.
Maar waarom ze nu elk jaar die prijs winnen als beste groente-afdeling, is mij een kompleet raadsel.
Bij ons is de Lidl echt heel goed. Wel vind ik vooral het fruit uitstekend, daar kan niemand tegen op.
Maar de groente heeft wel een tik gehad met deze droge zomer, dat moet je misschien ook mee tellen.
En het assortiment is niet heel uitgebreid vind ik.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Er zijn hier 2 Lidl winkels, en hun assortiment is hetzelfde. Ik vind het verre van prettig dat ik geen krop andijvie kan kiezen, maar persé voorgesneden in zakken van 400 gram. Bij AH en Jumbo kun je nog verschillende gewichten kiezen en fijn of grof gesneden.Terri schreef: Dit herken ik niet @Mara.
Bij ons is de Lidl echt heel goed. Wel vind ik vooral het fruit uitstekend, daar kan niemand tegen op.
Maar de groente heeft wel een tik gehad met deze droge zomer, dat moet je misschien ook mee tellen.
En het assortiment is niet heel uitgebreid vind ik.
Ik vind de Lidl over het algemeen echt niet goedkoper dan een gemiddelde super (groente en fruit dus) en al helemaal niet i.v.v. de Turkse supermarkt.
Je kunt ook geen halfjes brood krijgen, alleen hele voorgesneden. Het is dus echt een winkel voor gezinnen, als alleenstaande heb je er niet zoveel aan.
Wat ik ook niet snap is dat de kuipjes en flesjes braadboter gewoon in een schap staan en niet in de koeling.
Het is dat ik een katje heb dat dol is op die zakjes voer, anders kwam ik er niet, ik vind het gewoon geen prettige winkel.
Ik kan beter uit de voeten in de Aldi, daar zijn de toetjes onovertroffen volgens de kinderen. Ook hebben ze lekkere vruchtenkwark met minder koolhydraten.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Boodschappen doe ik voornamelijk bij de Turkse supermarkt. Neem alleen al de kruiden: een flinke bos platte peterselie en koreander kost daar ongeveer 1,50. Daar heb je bij AH een paar zielige takjes voor, verpakt in een plastic doosje.
De rozenblaadjes jam (Sebahat) moet je ook eens proberen, @Mara, die is werkelijk verrukkelijk.
De rozenblaadjes jam (Sebahat) moet je ook eens proberen, @Mara, die is werkelijk verrukkelijk.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik zal volgende keer eens kijken. Is dat niet mierzoet?Roos2018 schreef:Boodschappen doe ik voornamelijk bij de Turkse supermarkt. Neem alleen al de kruiden: een flinke bos platte peterselie en koreander kost daar ongeveer 1,50. Daar heb je bij AH een paar zielige takjes voor, verpakt in een plastic doosje.
De rozenblaadjes jam (Sebahat) moet je ook eens proberen, @Mara, die is werkelijk verrukkelijk.
Vanavond voor het eerst een stevig gevulde maaltijdsoep, op basis van verse tomaten en passata, witte bonen, tuinkruiden en wat groenten en plakjes rookworst.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Grappig, wij rijden juist een eind om om naar de Lidl te kunnen gaan. We zijn daar voor meer boodschappen zo´n 15-20 euro minder kwijt dan bij de Jumbo. Daarnaast is het assortiment aan groenten en vlees veel groter dan bij de Jumbo, dus dat maakt het leuk. Maar dat kan per plaats heel erg verschillen. Ik ben ook wel eens op plaatsen in de Jumbo of de AH geweest waar ze ook een uitgebreid assortiment aan groenten hadden, maar bij ons in de buurt is de keuze vrij beperkt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja, het is wel zoet, maar de rozensmaak overheerst, dat maakt de smaak erg zacht.Mara schreef:Roos2018 schreef: Ik zal volgende keer eens kijken. Is dat niet mierzoet?
Vanavond voor het eerst een stevig gevulde maaltijdsoep, op basis van verse tomaten en passata, witte bonen, tuinkruiden en wat groenten en plakjes rookworst.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vandaag simpel gekookt. Aardappels tot verse frietjes gemaakt. Sperziebonen. En kabeljauw met venkel, citroen en tomaatjes uit de oven. Sausje van yoghurt, mosterd en bieslook.
-
- Berichten: 8246
- Lid geworden op: 26 jun 2018, 21:37
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat noem ik niet simpelZeeuw schreef:Vandaag simpel gekookt. Aardappels tot verse frietjes gemaakt. Sperziebonen. En kabeljauw met venkel, citroen en tomaatjes uit de oven. Sausje van yoghurt, mosterd en bieslook.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik wel, maar een eenvoudig recept kan ook heel lekker zijn.Geytenbeekje schreef:Dat noem ik niet simpelZeeuw schreef:Vandaag simpel gekookt. Aardappels tot verse frietjes gemaakt. Sperziebonen. En kabeljauw met venkel, citroen en tomaatjes uit de oven. Sausje van yoghurt, mosterd en bieslook.
Dank voor het recept @Zeeuw, ik zal het ook een keer proberen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Haha. Je schilt wat. Snijdt het in stukjes. Gooit het in de frietpan. Je dopt wat. Kookt het. Vis en groente bij elkaar, in de oven. Hops.Roos2018 schreef:Ik wel, maar een eenvoudig recept kan ook heel lekker zijn.Geytenbeekje schreef:Dat noem ik niet simpelZeeuw schreef:Vandaag simpel gekookt. Aardappels tot verse frietjes gemaakt. Sperziebonen. En kabeljauw met venkel, citroen en tomaatjes uit de oven. Sausje van yoghurt, mosterd en bieslook.
Dank voor het recept @Zeeuw, ik zal het ook een keer proberen.
-
- Berichten: 8246
- Lid geworden op: 26 jun 2018, 21:37
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hoe lang stond je in de keuken ?Zeeuw schreef:Haha. Je schilt wat. Snijdt het in stukjes. Gooit het in de frietpan. Je dopt wat. Kookt het. Vis en groente bij elkaar, in de oven. Hops.Roos2018 schreef:Ik wel, maar een eenvoudig recept kan ook heel lekker zijn.Geytenbeekje schreef:Dat noem ik niet simpelZeeuw schreef:Vandaag simpel gekookt. Aardappels tot verse frietjes gemaakt. Sperziebonen. En kabeljauw met venkel, citroen en tomaatjes uit de oven. Sausje van yoghurt, mosterd en bieslook.
Dank voor het recept @Zeeuw, ik zal het ook een keer proberen.
- Dodo
- Berichten: 5643
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
In een artikel op AD.nl lees ik over schimmels op voedsel. Wat kun je nog wel en wat kun je echt niet meer eten als er een plekje op zit. Op zich allemaal best, maar er staat ook dit:
En de koelkast schoonmaken met chloor heb ik van mijn leven nog niet gedaan, en ga ik niet doen ook. Dat is smerig.
Iemand een mening hierover?
Ik dacht dat een koelkast juist de plek was waar schimmels niet zo snel groeien, omdat het er zo koel is.De koelkast is de ideale plaats voor bacteriën en schimmels. Dit komt door de juiste, lage temperatuur. Om besmetting tegen te gaan, dient voedsel goed te worden afgedekt. Het advies is daarbij de koelkast minimaal eens in de drie maanden grondig te reinigen. Met een sopje of een eetlepel soda op 5 liter water. Schrob zwarte plekken schoon met een chlooroplossing (3 theelepels bleek op een kwart liter water). Let vooral op de afvoer. Vier keer per jaar mag daar een druppeltje chloor in.
En de koelkast schoonmaken met chloor heb ik van mijn leven nog niet gedaan, en ga ik niet doen ook. Dat is smerig.
Iemand een mening hierover?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zwarte plekken in de koelkast? Dat is smerig, daar wacht ik niet op. Dan heb je ook geen chloor nodig.Dodo schreef:In een artikel op AD.nl lees ik over schimmels op voedsel. Wat kun je nog wel en wat kun je echt niet meer eten als er een plekje op zit. Op zich allemaal best, maar er staat ook dit:Ik dacht dat een koelkast juist de plek was waar schimmels niet zo snel groeien, omdat het er zo koel is.De koelkast is de ideale plaats voor bacteriën en schimmels. Dit komt door de juiste, lage temperatuur. Om besmetting tegen te gaan, dient voedsel goed te worden afgedekt. Het advies is daarbij de koelkast minimaal eens in de drie maanden grondig te reinigen. Met een sopje of een eetlepel soda op 5 liter water. Schrob zwarte plekken schoon met een chlooroplossing (3 theelepels bleek op een kwart liter water). Let vooral op de afvoer. Vier keer per jaar mag daar een druppeltje chloor in.
En de koelkast schoonmaken met chloor heb ik van mijn leven nog niet gedaan, en ga ik niet doen ook. Dat is smerig.
Iemand een mening hierover?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dan ben je dus duidelijk te laat.windorgel schreef: Zwarte plekken in de koelkast? Dat is smerig, daar wacht ik niet op. Dan heb je ook geen chloor nodig.
Ik maak de koelkast schoon met een sopje van afwas. Als er iets gemorst is, probeer ik dat meteen schoon te maken.
En ongeacht wat het is, een voedingsmiddel met schimmel gooi ik weg.
Ik heb voor een recept vanavond zilveruitjes nodig en had nog een geopend potje in de koelkast staan. Ik heb er een sticker opgeplakt met de datum, 16 augustus. Nu blijkt dat dit niet meer bruikbaar is, want zoetzuur is maar een maand houdbaar.
Hoe kan dat nou, suiker en azijn zijn toch conserveringsmiddelen?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon