HersteldHervormd schreef:Kaas is ook niet duurzaam hoor. Ik zou overstappen op salades. Komkommersalade of eiersalade bijvoorbeeld.merel schreef:Heeft iemand tips voor gezond broodbeleg om mee te nemen in je broodtrommel? Ik wil graag de vleeswaren minderen, maar dan wordt het vervangen door boterhammen met hagelslag, pasta en pindakaas. Kaas kan natuurlijk altijd, maar daar is niet iedereen dol op en hummus blieven ze helemaal niet.
De vega leverpastei ga ik eens proberen, al hoor ik daar ook hele wisselende verhalen over. Pindakaas is bij 1 kind favoriet. Sinds we geen Calvé meer hebben, maar 100% pindakaas blieft de rest het niet meer.helma schreef:De vega filet american van Lidl is hier favoriet. Evenals de vega leverpastei van Kips
Eiersalade eten ze ook graag op brood. En pindakaas.
Salades vind ik lastig. Als om 7.00 uur het brood gesmeerd wordt, is het aardig zompig tegen lunchtijd. Kaas is inderdaad niet zo duurzaam. Dat proberen we te minderen, maar het wordt er niet makkelijker op; geen palmolie, niet te veel/vaak kaas, minder eieren, maar ook minder zuivel ( kwark, yoghurt en havermout). Dan blijft het ongezonde zoete beleg over.
Uiteraard kan je ook salades eten. Dat is voor mij prima, maar niet voor kinderen die volop in de groei zijn en hun voedingsstoffen en calorieën nodig hebben. Mijn lunch van vandaag bestaat uit gevulde courgette met linzen en diverse andere groente.