Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb een tijdje zuurdesembrood gemaakt, voor een candidadieet. Dat was zonder suiker, ook zonder gist. Maar de structuur en smaak is dan ook heel anders. Niet lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
\\Mara schreef:Toch noemt het Diabetesfonds suiker een broodverbeteraar, lees ik netDodo schreef:In brood hoort inderdaad suiker, als voeding voor de gist. Maar het is niet veel.
"Sommige soorten brood die je in de supermarkt of bij de bakker kunt kopen bevatten suiker. Vaak wordt er suiker aan het brood toegevoegd als voeding voor de gist. Suiker wordt daarom ook wel een ‘broodverbetermiddel’ genoemd."
Dus er zijn wel degelijk broden die zonder suiker gemaakt worden.
Maar bij de recepten voor de bbm moet er altijd een schepje suiker in.
Natuurlijk is dat schepje suiker lekker in brood, het brood wordt luchtiger. Het hoort van oorsprong volgens mij niet in broodrecepten.
Er zijn zeker broden zonder suiker iig de zuurdesembroden zoals @dodo net noemt. Ik vind zuurdesem wel altijd lekker.
Eigenlijk zou ik eens een broodbakcursus moeten volgen, lijkt mij erg leuk iig.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bij Teunie. Kijken wat zij er in doet, vast geen kristalsuiker.merel schreef: Eigenlijk zou ik eens een broodbakcursus moeten volgen, lijkt mij erg leuk iig.
Moet je wel naar Bleskensgraaf, begreep ik.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Daar heb ik ook al wel eens aangedacht. Haar tijden voor de cursus komen mij alleen nooit uit
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
En bij Robert van Beckhoven?merel schreef:Daar heb ik ook al wel eens aangedacht. Haar tijden voor de cursus komen mij alleen nooit uit
Maar dat kost wel een paar centen...
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik zou eerder eens bij de volksuniversiteit kijken. Het is brood, geen haute cuisine.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Heb je zijn brood weleens geproefd?Dodo schreef:Ik zou eerder eens bij de volksuniversiteit kijken. Het is brood, geen haute cuisine.
Als je in Frankrijk komt is brood bakken echt een ambacht en geen volkshobby.
Alleen de stokbroden en croissants al.
In Rotterdam is er o.m. Das Brot.
Je weet echt niet wat je proeft. Dan is het bewerkte supermarktbrood er slap en smakeloos bij vergeleken.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Je kunt ook met een broodbakmachine en meel van de molenaar al heel eenvoudig lekker brood bakken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja dat weet Merel ook wel denk ik. Maar je schijnt zo lekker zen te worden van het kneden van brood. Met de hand dus.eilander schreef:Je kunt ook met een broodbakmachine en meel van de molenaar al heel eenvoudig lekker brood bakken.
En dan kun je er liefde in stoppen he.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb elke dag het lekkerste brood.
Maar ik moet zeggen dat volkorenbrood van de super ook heel goed kan zijn. Die doen niet meer onder voor de echte bakker, alleen in prijs.
Maar ik moet zeggen dat volkorenbrood van de super ook heel goed kan zijn. Die doen niet meer onder voor de echte bakker, alleen in prijs.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Omdat de echte bakker ook niet altijd meer ambachtelijk bakt. Ik neem ook weleens brood mee bij de Jumbo of Plus (Beiers landbrood) maar het haalt het niet bij het echte brood.Dodo schreef:Ik heb elke dag het lekkerste brood.
Maar ik moet zeggen dat volkorenbrood van de super ook heel goed kan zijn. Die doen niet meer onder voor de echte bakker, alleen in prijs.
"Ze presenteren hun afbakbroden uit de diepvries alsof het daar ambachtelijk gebakken wordt. Klanten hebben geen idee dat het doorgaans vier uur duurt voor je ambachtelijk brood hebt. En ze proeven het verschil ook niet meer tussen supermarktbrood en ambachtelijk brood."
https://www.rtlz.nl/business/ondernemen ... -het-zwaar
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
"Mensen proeven het verschil niet".
Wat is dan het probleem?
Brood in de supermarkt is prima. Want als dat niet zo was, zou het niet verkocht worden.
Als het inderdaad vier uur duurt om een brood te bakken (wat niet zo is), dan heeft het bakken van het brood in de supermarkt ook zo lang geduurd. Want dat brood wordt evengoed in een bakkerij vervaardigd. Alleen het laatste stukje van het proces vindt in de winkel plaats.
Wat is dan het probleem?
Brood in de supermarkt is prima. Want als dat niet zo was, zou het niet verkocht worden.
Als het inderdaad vier uur duurt om een brood te bakken (wat niet zo is), dan heeft het bakken van het brood in de supermarkt ook zo lang geduurd. Want dat brood wordt evengoed in een bakkerij vervaardigd. Alleen het laatste stukje van het proces vindt in de winkel plaats.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het is geen probleem maar de gemiddelde Nederlander boeit het totaal niet. Vandaar ook dat de brommertjes met hun kratjes achterop kris kras door de stad schieten s'avonds na 5 uur.refo schreef:"Mensen proeven het verschil niet".
Wat is dan het probleem?
Brood in de supermarkt is prima. Want als dat niet zo was, zou het niet verkocht worden.
Als het inderdaad vier uur duurt om een brood te bakken (wat niet zo is), dan heeft het bakken van het brood in de supermarkt ook zo lang geduurd. Want dat brood wordt evengoed in een bakkerij vervaardigd. Alleen het laatste stukje van het proces vindt in de winkel plaats.
En de supermarkten afgeladen liggen met kant-en-klaarvoedsel. De zogenoemde pling-maaltijden.
Als het maar vult.
En het proces van afwegen tot kant en klaar brood duurt wel degelijk 4 uren. Het moet nl. tweemaal rijzen en het bakken duurt ook zo'n 3 kwartier.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Met brood van de supermarkt is ip niets mis. Ik proef wel verschil.refo schreef:"Mensen proeven het verschil niet".
Wat is dan het probleem?
Brood in de supermarkt is prima. Want als dat niet zo was, zou het niet verkocht worden.
Als het inderdaad vier uur duurt om een brood te bakken (wat niet zo is), dan heeft het bakken van het brood in de supermarkt ook zo lang geduurd. Want dat brood wordt evengoed in een bakkerij vervaardigd. Alleen het laatste stukje van het proces vindt in de winkel plaats.
Ik wil graag zelf brood bakken om het brood wat zwaarder te kunnen maken. Er gaat bij ons al ruim 1 brood per dag doorheen. Ik merk dat de jongens met zwaarder brood langer vol zitten. Een BBM zou kunnen. Ik heb alleen zo'n hekel aan een vol aanrecht. Het ding moet toch ergens staan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hierbij een link naar de blog van Teuni. In deze blog uit 2013 vertelt ze precies hoe ze brood maakt, inclusief het recept. (zonder suiker..)
https://eenvoudigleven.blogspot.com/201 ... d.html?m=1
https://eenvoudigleven.blogspot.com/201 ... d.html?m=1