"Wat we zien bepaalt hoe iets smaakt. Witte wijn die rood is gekleurd, vindt een vinoloog heel fruitig, zwaar en rood smaken. Kleur plakjes cake blauw en deel ze uit op kantoor. Kleur dan meteen wat Fanta zwart en vraag of iemand er een glaasje cola bij wil. Wilt u minder M&M’s eten? Haal er een paar kleurtjes uit. Hoe minder kleuren M&M’s in de schaal, hoe minder je ervan eet. En dat gaat allemaal onbewust. Proeven doe je met je tong, aroma’s neem je waar met je neus. Maar bepalen wat we eigenlijk van het voedsel vinden, doen we dus al vooraf met de ogen. Wat kun je jezelf toch heerlijk voor de gek houden."Herman schreef:Ik krijg ook wel eens peertjes met een 'bite' die dan paars zijn als gevolg van dat lepeltje gekleurde suiker.Mara schreef: Eten doe je ook met je ogen Herman.
Mijn ogen bedriegen mij dan.
https://www.hpdetijd.nl/2013-10-01/proeven-ogen