Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

-DIA- schreef:Gisteren:
(tja, sorry ik publiceer wat weinig in dit topic, ik ben namelijk een heel nuchtere 'Hollandse pot-eter")

Romige tomatensoep, Varkensschnitzel met champignons, verschillende groenten, en verschillende desserts. :)
O dat was op de zilveren bruiloft?
Klinkt lekker DIA. Welk dessert had jij gekozen?
Was er ook ijs of sorbet, mijn favoriet? :langue
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10440
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Nog even wat "lekkers" bedenken voor vanavond.
Het is bij ons "gemeentebbq" in de tuin van de kerk maar alleen oudste dochter zal aanwezig zijn van ons gezin :)
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
-DIA-
Berichten: 32746
Lid geworden op: 03 okt 2008, 00:10

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door -DIA- »

Mara schreef:
-DIA- schreef:Gisteren:
(tja, sorry ik publiceer wat weinig in dit topic, ik ben namelijk een heel nuchtere 'Hollandse pot-eter")

Romige tomatensoep, Varkensschnitzel met champignons, verschillende groenten, en verschillende desserts. :)
O dat was op de zilveren bruiloft?
Klinkt lekker DIA. Welk dessert had jij gekozen?
Was er ook ijs of sorbet, mijn favoriet? :langue
Ik koos toch liever ijs, met een rood sausje erbij, wat het precies was weet ik niet eens.
Bavaroise ligt me wat zwaar op de maag..
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

refo schreef:Ik werk altijd uit het boekje, maar uit het hoofd:
1 pond rookworst, dat zijn er meestal 2.
In plakjes van 5 mm en die nog eens in vieren.
2 blikjes gepelde tomaten (400 gram moet het wezen)
1 ui
Knoflook
Creme fraiche
Kruiderijen
Boter of olie

Ui in de boter glazig bakken. Knoflook erbij. Worst erbij en even aanbakken.
Daarna de tomaten erbij en fijn stampen. Wat kruiderij erbij (wat je hebt en wat je wilt)
De hele massa laten sudderen. Op het end peper en zout erbij en de creme fraiche als slot. Het moet 100 zijn en de potjes zijn altijd 200. Ik mik het er altijd maar gewoon door.
Spätzle intussen koken en erdoor roeren.
Wat groen strooisel voor de sier, peterselie of basilicum of zo.

Ook moeilijke eters lusten dit (bij ons althans), dus dat is dan weer meegenomen.
Ik heb het vandaag gekookt, geserveerd met een kruimige gekookte aardappel. Ze hadden hier geen trek in pasta.
We vonden het allemaal lekker, maar het bleek machtiger te zijn dan het er uit ziet.
Ik heb mijn bord niet leeg kunnen eten, mijn dochter ook niet.
Het is wel voor herhaling vatbaar dus, maar dan maak ik wel iets minder. :)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Margriet
Berichten: 1517
Lid geworden op: 17 dec 2003, 04:15
Locatie: Michigan
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Margriet »

Chicken pot pie!! Lekker!
Christian faith has to do less with what you know and more with whom you know, namely God and God in Christ. Rev. Martin E Marty
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Margriet schreef:Chicken pot pie!! Lekker!
Heb je een recept Margriet?
Is dat een soort gevulde bladerdeegtaart?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5648
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Ik heb raapjes gekregen. Niet echt een dagelijkse groente hier.
Ik denk aan aardappels, iets van vlees (biefburger?) en een mosterdroomsaus er bij. Ben benieuwd.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Dodo schreef:Ik heb raapjes gekregen. Niet echt een dagelijkse groente hier.
Ik denk aan aardappels, iets van vlees (biefburger?) en een mosterdroomsaus er bij. Ben benieuwd.
Van die kleine paars/witte?
Die zijn lekker pittig.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5648
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Mara schreef:
Dodo schreef:Ik heb raapjes gekregen. Niet echt een dagelijkse groente hier.
Ik denk aan aardappels, iets van vlees (biefburger?) en een mosterdroomsaus er bij. Ben benieuwd.
Van die kleine paars/witte?
Die zijn lekker pittig.
Dochter heeft een soort buurt-volkstuin en had wat groente meegegeven. Dit waren uiteindelijk kleine knolraapjes. Ik heb de familieleden uitgelegd dat knolrapen niet bitter zijn, mochten ze dat denken, maar dat dat een fijne nootachtige smaak is.
Helaas bleef er toch een deel over (maar de hond vond het wel lekker).
De mosterd heb ik geskipt, dat smaakte toch niet.
Gebruikersavatar
Margriet
Berichten: 1517
Lid geworden op: 17 dec 2003, 04:15
Locatie: Michigan
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Margriet »

Mara schreef:
Margriet schreef:Chicken pot pie!! Lekker!
Heb je een recept Margriet?
Is dat een soort gevulde bladerdeegtaart?

Nee hoor,met een doodnormale pie crust.
Eventjes uit het hoofd:
2 cup bloem = 250 gr
80 gr margarine of boter
80 cc ijskoud water en
mespuntje zout
Eerst werk je de boter door de bloem,ik snijd het in kleine stukjes en dan met een pastry knife, maarje kunt het ook met 2 messen of je handen doen. Dan voeg je het water toe, ik doe dat met een eetlepel, want je wilt het niet te nat! Als het een samenhangend deeg is geworden , verdeel je het in 2 porties. Ik maak er ballen van en druk het dan plat. Dat maakt het uitrollen makkelijker. oe ze in plastic folie en laat ze een uurtje in de koelkast rusten. In die tijd kun je de vulling maken.
Fruit een ui in 2 eetlepels margarine,boter of olie,roer er 4 eetlepels bloem door. vul het aan met 300cc bouillon en 100 cc melk, voeg er een zakje gemengde diepvriesgroente aan toe en gare kip. Haal het van het vuur.
Ik bak het niet in een pie pan, maar ineen glazen ovenschaal, dan gaat het er niet zo gauw overheen!
Nu haal je je piedeeg uit de koelkast en rolt het uit. Een helft voor de bodem,vulling erop en de 2de erover heen,maak wat openingen in de bovenkant,om de lucht te laten ontsnappen
De oven op 450 F dat is ong 230 C . 45 minuten en dan even laten afkoelen,want het is behoorlijk heet!!! Eet smakelijk!!!
Christian faith has to do less with what you know and more with whom you know, namely God and God in Christ. Rev. Martin E Marty
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Margriet schreef:
Mara schreef:
Margriet schreef:Chicken pot pie!! Lekker!
Heb je een recept Margriet?
Is dat een soort gevulde bladerdeegtaart?

Nee hoor,met een doodnormale pie crust.
Eventjes uit het hoofd:
2 cup bloem = 250 gr
80 gr margarine of boter
80 cc ijskoud water en
mespuntje zout
Eerst werk je de boter door de bloem,ik snijd het in kleine stukjes en dan met een pastry knife, maarje kunt het ook met 2 messen of je handen doen. Dan voeg je het water toe, ik doe dat met een eetlepel, want je wilt het niet te nat! Als het een samenhangend deeg is geworden , verdeel je het in 2 porties. Ik maak er ballen van en druk het dan plat. Dat maakt het uitrollen makkelijker. oe ze in plastic folie en laat ze een uurtje in de koelkast rusten. In die tijd kun je de vulling maken.
Fruit een ui in 2 eetlepels margarine,boter of olie,roer er 4 eetlepels bloem door. vul het aan met 300cc bouillon en 100 cc melk, voeg er een zakje gemengde diepvriesgroente aan toe en gare kip. Haal het van het vuur.
Ik bak het niet in een pie pan, maar ineen glazen ovenschaal, dan gaat het er niet zo gauw overheen!
Nu haal je je piedeeg uit de koelkast en rolt het uit. Een helft voor de bodem,vulling erop en de 2de erover heen,maak wat openingen in de bovenkant,om de lucht te laten ontsnappen
De oven op 450 F dat is ong 230 C . 45 minuten en dan even laten afkoelen,want het is behoorlijk heet!!! Eet smakelijk!!!
Ha Margriet, dank je wel, ik ga het uitprinten.
Het lijkt wel op een English pie, klopt dat? :)

En gebruik jij dan vlees van de hele kip, of filet?
En wat eten jullie daarbij, want bij een quiche bijvoorbeeld, serveer ik altijd een frisse groene salade.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Margriet
Berichten: 1517
Lid geworden op: 17 dec 2003, 04:15
Locatie: Michigan
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Margriet »

Mara schreef:
Margriet schreef:
Mara schreef:
Margriet schreef:Chicken pot pie!! Lekker!
Heb je een recept Margriet?
Is dat een soort gevulde bladerdeegtaart?

Nee hoor,met een doodnormale pie crust.
Eventjes uit het hoofd:
2 cup bloem = 250 gr
80 gr margarine of boter
80 cc ijskoud water en
mespuntje zout
Eerst werk je de boter door de bloem,ik snijd het in kleine stukjes en dan met een pastry knife, maarje kunt het ook met 2 messen of je handen doen. Dan voeg je het water toe, ik doe dat met een eetlepel, want je wilt het niet te nat! Als het een samenhangend deeg is geworden , verdeel je het in 2 porties. Ik maak er ballen van en druk het dan plat. Dat maakt het uitrollen makkelijker. oe ze in plastic folie en laat ze een uurtje in de koelkast rusten. In die tijd kun je de vulling maken.
Fruit een ui in 2 eetlepels margarine,boter of olie,roer er 4 eetlepels bloem door. vul het aan met 300cc bouillon en 100 cc melk, voeg er een zakje gemengde diepvriesgroente aan toe en gare kip. Haal het van het vuur.
Ik bak het niet in een pie pan, maar ineen glazen ovenschaal, dan gaat het er niet zo gauw overheen!
Nu haal je je piedeeg uit de koelkast en rolt het uit. Een helft voor de bodem,vulling erop en de 2de erover heen,maak wat openingen in de bovenkant,om de lucht te laten ontsnappen
De oven op 450 F dat is ong 230 C . 45 minuten en dan even laten afkoelen,want het is behoorlijk heet!!! Eet smakelijk!!!
Ha Margriet, dank je wel, ik ga het uitprinten.
Het lijkt wel op een English pie, klopt dat? :)

En gebruik jij dan vlees van de hele kip, of filet?
En wat eten jullie daarbij, want bij een quiche bijvoorbeeld, serveer ik altijd een frisse groene salade.


Ik gebruik net wat ik heb overgehouden!! Groente soms ook wel en een salade is er heerlijk bij!!
Christian faith has to do less with what you know and more with whom you know, namely God and God in Christ. Rev. Martin E Marty
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Margriet schreef:
Mara schreef:
Margriet schreef:

Nee hoor,met een doodnormale pie crust.
Eventjes uit het hoofd:
2 cup bloem = 250 gr
80 gr margarine of boter
80 cc ijskoud water en
mespuntje zout
Eerst werk je de boter door de bloem,ik snijd het in kleine stukjes en dan met een pastry knife, maarje kunt het ook met 2 messen of je handen doen. Dan voeg je het water toe, ik doe dat met een eetlepel, want je wilt het niet te nat! Als het een samenhangend deeg is geworden , verdeel je het in 2 porties. Ik maak er ballen van en druk het dan plat. Dat maakt het uitrollen makkelijker. oe ze in plastic folie en laat ze een uurtje in de koelkast rusten. In die tijd kun je de vulling maken.
Fruit een ui in 2 eetlepels margarine,boter of olie,roer er 4 eetlepels bloem door. vul het aan met 300cc bouillon en 100 cc melk, voeg er een zakje gemengde diepvriesgroente aan toe en gare kip. Haal het van het vuur.
Ik bak het niet in een pie pan, maar ineen glazen ovenschaal, dan gaat het er niet zo gauw overheen!
Nu haal je je piedeeg uit de koelkast en rolt het uit. Een helft voor de bodem,vulling erop en de 2de erover heen,maak wat openingen in de bovenkant,om de lucht te laten ontsnappen
De oven op 450 F dat is ong 230 C . 45 minuten en dan even laten afkoelen,want het is behoorlijk heet!!! Eet smakelijk!!!
Ha Margriet, dank je wel, ik ga het uitprinten.
Het lijkt wel op een English pie, klopt dat? :)

En gebruik jij dan vlees van de hele kip, of filet?
En wat eten jullie daarbij, want bij een quiche bijvoorbeeld, serveer ik altijd een frisse groene salade.


Ik gebruik net wat ik heb overgehouden!! Groente soms ook wel en een salade is er heerlijk bij!!
Ik vertelde over dit recept aan mijn man, het lijkt hem i.i.g. heerlijk.
Dus je hoort het wel als ik het gemaakt heb en hoe lekker we het allemaal vonden. :)

Ik heb iets dergelijks nog niet eerder gemaakt, het is toch weer anders dan een hartige taart.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 10454
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

Courgette-bloemkool-spinazie-prei-soep. Van de eerste courgette uit eigen tuin, en van alle groentenrestjes uit de koelkast. En versgebakken brood erbij.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Zita schreef:Courgette-bloemkool-spinazie-prei-soep. Van de eerste courgette uit eigen tuin, en van alle groentenrestjes uit de koelkast. En versgebakken brood erbij.
Mijn vriendin teelt ook courgettes, het nadeel is dat er heel veel tegelijk of kort na elkaar goed zijn, zodat je op den duur geen courgette meer kunt zien.
Ik verwerk wel eens restjes groenten, ook uit de diepvries, in een soep. Staafmixer erdoor en je hebt een heerlijk "smoothy" soep.
En supergezond!
Ik maak vanavond weer aardappelpartjes in de oven, met rozemarijn. In de zomermaanden altijd favoriet hier.
Tezamen met een zalmfilet, ook in de oven.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Plaats reactie