Mara schreef:Margriet schreef:Chicken pot pie!! Lekker!
Heb je een recept Margriet?
Is dat een soort gevulde bladerdeegtaart?
Nee hoor,met een doodnormale pie crust.
Eventjes uit het hoofd:
2 cup bloem = 250 gr
80 gr margarine of boter
80 cc ijskoud water en
mespuntje zout
Eerst werk je de boter door de bloem,ik snijd het in kleine stukjes en dan met een pastry knife, maarje kunt het ook met 2 messen of je handen doen. Dan voeg je het water toe, ik doe dat met een eetlepel, want je wilt het niet te nat! Als het een samenhangend deeg is geworden , verdeel je het in 2 porties. Ik maak er ballen van en druk het dan plat. Dat maakt het uitrollen makkelijker. oe ze in plastic folie en laat ze een uurtje in de koelkast rusten. In die tijd kun je de vulling maken.
Fruit een ui in 2 eetlepels margarine,boter of olie,roer er 4 eetlepels bloem door. vul het aan met 300cc bouillon en 100 cc melk, voeg er een zakje gemengde diepvriesgroente aan toe en gare kip. Haal het van het vuur.
Ik bak het niet in een pie pan, maar ineen glazen ovenschaal, dan gaat het er niet zo gauw overheen!
Nu haal je je piedeeg uit de koelkast en rolt het uit. Een helft voor de bodem,vulling erop en de 2de erover heen,maak wat openingen in de bovenkant,om de lucht te laten ontsnappen
De oven op 450 F dat is ong 230 C . 45 minuten en dan even laten afkoelen,want het is behoorlijk heet!!! Eet smakelijk!!!
Christian faith has to do less with what you know and more with whom you know, namely God and God in Christ. Rev. Martin E Marty