Als je een glas vers geperste sinaasappelsap drinkt, stijgt je bloedsuiker net zo snel en hoog alsof je een roze koek eet.liz boer schreef: Nou dat denk ik wel honing heeft eel hetzelfde effect als suiker, roetsuiker ook, maar appelstroop zonder toevoeging, suikervrije jam, dadelstroop niet.
In appelstroop zitten 63 gr koolhydraten, w.v. 55 gram suiker!
Het gaat ook over de samenstelling, en hoe snel het wordt verteerd.
Je kunt als diabeet dus beter een sinaasappel pellen en zo opeten, dan uitpersen.
Als je koolhydraten - zoals pasta of rijst - combineert met een vettere saus, worden de koolhydraten ook minder snel opgenomen door de darm. Zeker als je de zilvervliesrijst of volkorenpasta eet.
Als de gastheer/vrouw koffie serveert met een schepje completa erin, zal je bloedsuiker ook stijgen.
Ze zijn er wel. Ik had een oom die werkelijk alles afwoog, de hele dag door.Orchidee schreef:Ik vraag me weleens af of er nu veel mensen zijn die werkelijk stipt en streng zich aan de aanbevolen eetregels houden?
Hij goochelde net zo lang met 3 aardappels op en af de weegschaal, zodat het 500 gram was en geen grammetje meer.
Dat deed hij met alle voedingswaren.
Jij weet vast ook dat je bloedspiegel net zo goed kan stijgen door stress, koorts, de hitte nu, andere medicijnen.
Diabetes heb je er niet zomaar bij, je wordt er de hele dag aan herinnert.
Je kunt het nooit eens even laten "hangen". Dat wordt meteen afgestraft.