Orde en tucht terug in de klas?

Gebruikersavatar
Mara
Berichten: 22158
Lid geworden op: 15 Jun 2010, 15:54

Orde en tucht terug in de klas?

Berichtdoor Mara » 16 Feb 2019, 11:04

Een interessant vraagstuk in de krant:

Scholieren die hun leraren uitschelden en fysiek belagen, gefilmd en wel door een klasgenoot, of hen op internet afbeelden als kinderverkrachter, nazi of pornoster. Aan incidenten op scholen geen gebrek de laatste weken.
Zijn het wel louter incidenten? Of vertellen ze dat scholen de teugels te veel laten vieren in hun omgang met scholieren?
Moeten orde en discipline terug in de klas?
Telegraaf.nl

Ik denk dat we inmiddels teveel afgegleden zijn naar een overlegcultuur. Zelfs met kleuters "moet je het gesprek eerst aangaan", aldus de deskundigen.
Je schijnt als ouder of docent niet meer zomaar te mogen zeggen: en nu luisteren jullie naar mij, zo gaan wij het doen. punt.

Nu is opstand en rebellie van alle tijden, maar ik heb wel de indruk dat het toeneemt. Of het komt vaker in het nieuws en zijn veel scholen de doofpotcultuur een beetje zat.

Wat denken jullie?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon

Gebruikersavatar
liz boer
Berichten: 2989
Lid geworden op: 18 Jun 2018, 15:31

Re: Orde en tucht terug in de klas?

Berichtdoor liz boer » 16 Feb 2019, 12:55

Ik las eens, in de gezinsgids, bij een pensioen van een oude schoolmeester, dat de ouders vroeger zeiden, denk er om... lief zijn voor de juf... dat hij in zijn laatste jaren eens hoorde, is de juf lief voor je geweest? daar zit ook wel een verkeerde denkwijze denk ik, alles draait dan om het kind, het leert niet zichzelf te corrigeren, de omgeving moet zorgen dat het zich goed voelt en kan functioneren en al klopt dit in zeker zin, het pedagogisch klimaat moet goed zijn, is het niet zo dat iedereen zich moet voegen naar de wil van een kind.

Hoe kan je zo orde en tucht in je klas krijgen?
Zo God voor ons is, wie kan tegen ons zijn?


Terug naar “Uit de krant”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten