Al Qaida banden met Irak saddam)

Billy
Berichten: 1741
Lid geworden op: 29 Dec 2001, 12:49
Locatie: NL

Al Qaida banden met Irak saddam)

Berichtdoor Billy » 26 Sep 2002, 20:50

Zouden de banden tussen saddam en bin laden er daadwerkelijk nu ook nog zijn???VS claimen bewijs link tussen Irak en al-Qaeda

Uitgegeven: 26-9-2002 10:54

WASHINGTON - De Verenigde Staten zijn ervan op de hoogte gebracht dat Irak het terreurnetwerk al-Qaeda heeft geholpen met de ontwikkeling van chemische wapens. Saddam Hussein heeft leden van de groepering onderdak geboden in Irak. Dat zei veiligheisadviseur van president Bush Condoleezza Rice woensdag.Met de verklaring kunnen de Verenigde Staten voor het eerst hun beschuldiging rechtvaardigen dat Saddam Hussein en de islamitische terreurgroep van Osama bin Laden samenwerken. "We weten zeker dat er al lang geleden contacten waren tussen Iraakse leiders en leden van al-Qaeda en dat die nog bestaan", zei Rice in een Amerikaanse televisie-uitzending.

"We weten ook dat diverse gevangenen, met een hoge rang, hebben gezegd dat Irak een opleiding om chemische wapens te ontwikkelen heeft verzorgd voor al-Qaeda", zo voegde ze eraan toe.

In een rapport van de Britse veiligheidsdiensten, dat dinsdag werd gepubliceerd, was al verklaard dat Irak chemische wapens produceert en in staat is om die binnen 45 minuten in te zetten.

Amerikaanse troepen in Afghanistan hebben eerder diverse ondergrondse laboratoria en documenten gevonden die volgens militaire functionarissen bewijzen dat al-Qaeda bezig was met de productie van chemische wapens.
"Indien het hier in 't Vaderland zoo gelegen is, dat men de waarheid niet mag spreken, zoo ist er ellendig gesteld. Nochtans zal ik die spreken, zoo lang als mijn oogen open staan."

Michiel Adriaanszoon de Ruyter

Gebruikersavatar
Bonny
Berichten: 1971
Lid geworden op: 03 Aug 2007, 16:29
Locatie: In partibus infidelium
Contact:

Berichtdoor Bonny » 06 Aug 2007, 12:13

Een late reactie Billy. Maar vijf jaar na dato lijkt het alsof die link niet bestaan heeft.

De link tussen een wereldse Saddam Hoessein, die sigaren rookte en whisky dronk samenwerken met de strenge islamitische bin-Laden is niet logisch. Saddam had een hekel aan de fundamentalistische moslims.

De huidige toestand in Irak is natuurlijk zeer treurig, niet in het minst voor de christenen, onze broeders en zusters. :(
The Groom's still waiting at the altar


Terug naar “Israel en Midden-Oosten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast