Pagina 1 van 1

Pamflet tegen antisemitisme

Geplaatst: 08 Aug 2014, 13:28
door Germanicus
Goed dat vanuit orthodox-christelijke hoek een gemeenschappelijk protest tegen antisemitisme komt: http://www.refdag.nl/opinie/protest_teg ... e_1_846789

Re: Pamflet tegen antisemitisme

Geplaatst: 08 Aug 2014, 15:12
door Marc_44
Inderdaad heel goed. Nog blijer was ik met het bericht van afgelopen donderdag dat Nederlanders van divers pluimage (van Youp van 't Hek tot Kees van der Staaij) een protest-adevertentie hadden geplaatst. Want daar zie je toch aan dat het protest tegen antisemitisme breed gedragen wordt.

http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/ ... n_1_846470

Re: Pamflet tegen antisemitisme

Geplaatst: 09 Aug 2014, 00:08
door freek
Ik zie het nut niet van zo'n reformatorische variant van een manifest tegen antisemitisme. We weten nu dus dat een aantal aanzienlijke refo's tegen antisemitisme is. What's new?

Re: Pamflet tegen antisemitisme

Geplaatst: 09 Aug 2014, 10:12
door Marc_44
freek schreef:Ik zie het nut niet van zo'n reformatorische variant van een manifest tegen antisemitisme. We weten nu dus dat een aantal aanzienlijke refo's tegen antisemitisme is. What's new?


Ik wil niet de hele historie oprakelen, maar we weten dat voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog ook in de gereformeerde gezindte antisemitisme voor kwam. Daarom denk ik dat een dergelijk protest wel degelijk goed is.

Re: Pamflet tegen antisemitisme

Geplaatst: 09 Aug 2014, 10:17
door Zita
Wat mij een beetje irriteert aan het pamflet is dat er juist een weekje eerder een seculier pamflet verscheen. Blijkbaar denken dan wat toppers in de gezindte: 'Ha! Daarvan moet een R-variant verschijnen!'. Was het landelijke pamflet niet krachtig genoeg als symbool/signaal?

Re: Pamflet tegen antisemitisme

Geplaatst: 09 Aug 2014, 11:22
door DDD
Nou, het is in ieder geval wat. Het was toch droevig dat onlangs een rabbijn de kerken moest oproepen zich te stellen tegen intimidatie en terreur tegen de Joodse gemeenschap in Nederland. Dat hadden de kerken ook wel wat eerder kunnen bedenken.