trekt het net dicht?

Gebruikersavatar
Jacobse
Berichten: 405
Lid geworden op: 04 Feb 2009, 20:40

trekt het net dicht?

Berichtdoor Jacobse » 01 Feb 2011, 12:57

Israël en zijn buren:
Turkije dat de relatie met Israël heeft beëindigd, en zich nu verbonden heeft met Iran en Syrië,
Iran, o.l.v. Ahmedinejad,shiitisch, fel tegen Israël
Syrië, steeds meer shiitische invloeden
Libanon, met grote invloed van Hezbollah, en onder de macht van Syrië,
Jordanië,ook daar nu betogingen, en invloed van ex-palestijnen en moslim-broederschap
Saoedi Arabië, nooit een vriend van Israël geweest
Egypte, wankelend, invloed van de moslimbroederschap,willen opzeggen van de regeling met Israél
Libye, met Khadaffi
de Westbank in het oosten en het zeer vijandige Gaza in het westen.
Gaat het net zich dichttrekken rondom Israël ?
Bid voor de vrede van Jerusalem.
Thomas

Gebruikersavatar
SecorDabar
Berichten: 1499
Lid geworden op: 14 Okt 2011, 16:18

Re: trekt het net dicht?

Berichtdoor SecorDabar » 25 Mei 2013, 22:22

Ten diepste gaat het om de Heere Jezus Christus.
Het land waar de Heiland ten hemel voer, om weder terug te komen,
De wederkomst ten jongste dage.
Secor Dabar = Gedenkt het Woord (Psalm 119:49)


Al kunnen wij niets doen zonder de Geest,
toch zal de Geest niets doen zonder het Woord.
(Ds. Ebenezer Erskine)

Cees
Berichten: 295
Lid geworden op: 08 Nov 2011, 13:05

Re: trekt het net dicht?

Berichtdoor Cees » 25 Mei 2013, 22:33

Jacobse schreef:Israël en zijn buren:
Turkije dat de relatie met Israël heeft beëindigd, en zich nu verbonden heeft met Iran en Syrië,
Iran, o.l.v. Ahmedinejad,shiitisch, fel tegen Israël
Syrië, steeds meer shiitische invloeden
Libanon, met grote invloed van Hezbollah, en onder de macht van Syrië,
Jordanië,ook daar nu betogingen, en invloed van ex-palestijnen en moslim-broederschap
Saoedi Arabië, nooit een vriend van Israël geweest
Egypte, wankelend, invloed van de moslimbroederschap,willen opzeggen van de regeling met Israél
Libye, met Khadaffi
de Westbank in het oosten en het zeer vijandige Gaza in het westen.
Gaat het net zich dichttrekken rondom Israël ?
Bid voor de vrede van Jerusalem.
Thomas


Volgens mij klopt hier geen biet van. Turkije staat meer op achtergrond door de premier Erdogan, maar het leger van Turkije is meer gericht op Israel (Leger van Turkije is seculier). Turkije heeft geen goede relatie met Assad vanwege de diverse bombardementen, maar zijn ook niet voor de Anti-assad groepen. En Turkije is zeker niet bevriend met Iran, juist vanwege het shiitische karakter van Iran. Libanon is zeker niet onder de macht van Syrie, maar in de greep van de groeiende macht van Hezbollah. Saoedi Arabie is zeer Islamitisch, maar houd zich openlijk uit het conflict vandaan, vanwege de connecties met de USA. Wel steunen belangrijke rijke financiele Saoedische families de extreme palestijnse groepen, maar niet Hamas. Egypte heeft dan een grote invloed van de moslimbroederschap, maar het leger van Egypte is nog redelijk seculier. De rest is zelf al verdeeld. Jordanie heeft geen ex-palestijnen, maar dat zijn juist de palestijnen die niet in Israel meer terecht konden komen en geld kregen van de VN om zich in Jordanie zich te vestigen. Jordanie liet het toe vanwege de liquide middelen, maar zit nu met de gebakken peren, omdat de Palestijnen juist gegroeid zijn in aantal. En de rijke jordaanse families en stammen hun invloed beginnen in te leveren.

Het zit veel ingewikkelder en anders in elkaar dan de propaganda die je hierboven neerzet.

Gebruikersavatar
Jacobse
Berichten: 405
Lid geworden op: 04 Feb 2009, 20:40

Re: trekt het net dicht?

Berichtdoor Jacobse » 19 Jun 2013, 15:57

Turkije had de scheiding tussen kerk en staat, met het leger dat zulks bewaakte. Premier Erdogan heeft dat weten te wijzigen;het leger staat nu niet boven of naast maar is ondergeschikt aan zijn regering. De militaire samenwerking met Israél is verbroken.Hij heeft wat dat betreft Israél ingeruild voor de genoemde landen met wie hij een militaire overeenkomst heeft gesloten. Syrie is een van de aartsvijanden van Israél, met haar nu verloren Golan Heights van waaraf ze toen Galilea alsmaar beschoten.Libanon is geen eenheid, is niet pro Israël; de daar zijnde Hezbolla met haar leider Nasrallah is zeer anti Israél en wordt voorzien van wapens uit Iran. Nasrallah en Ahmedinejad ( nu net president af in Iran ) en Hamas prediken oorlog tegen Israél. Jordanië is niet rustig, en Saoedi Arabië was ook een van de staten die samen met de anderen eerder Israël aanviel. Egypte's president Morsi sprak aanstonds na zijn aantreden al duidelijk over het willen opzeggen van het verdrag met Israél. Een vrede of bestand met Abbas en/of Hamas lijkt ver weg. Met door geen van alle genoemden erkenning van Israél als staat, noch ook een vredesverdrag, of zelfs maar een niet-aanvalsverdrag. Wel een boycot van producten uit Israel, en geen toegang voor mensen uit Israél. Die meervoudige feitelijke werkelijkheid ontkennen, is propaganda tegen Israel; en is ook niet onderkennen van de bovenfeitelijke werkelijkheid.
Israel, het gaat bij tegen Israel bewust of onbewust uiteindelijk om Jerusalem. Jerusalem, de stad van de grote Koning, vanwaar Hij heersen zal van zee tot zee. Jesaja 2 en Micha 4 gaan daar over; de volken die elkaar zullen opwekken om naar Sion te gaan om daar onderricht in Gods wet te ontvangen en om in Zijn wegen te gaan wandelen. God 's tegenstander zal dat met alle macht willen verhinderen; hij weet dat zijn tijd kort is, en dat zijn einde nabij is. Zacharia in hoofdstuk 12 gaat daar over: zie IK maak Jerusalem tot een schaal van bedwelming voor alle volken in het rond, ja ook tegen Juda zal het gaan bij de belegering van Jerusalem. Een regel verder: En alle volken der aarde zullen zich daarheen verzamelen. Maar dan, bij die oorlog ( vers 6 ) tegen Israél, zegt God in vers 10: ze zullen MIJ aanschouwen Die doorstoken is. Het eindigt met hoofdstuk 14 vers 9: de Heere zal koning worden over de gehele aarde; te dien dage zal de Heere De Enige zijn, en Zijn Naam De Enige. Ezechiël laatste vers verwoordt het aldus sprekend over Jerusalem: de naam der stad zal voortaan zijn: de HEERE is aldaar.
Moge die dag , Zijn Dag, spoedig daar zijn. Ook de Paulus van Romeinen 11 ( de bekering der heidenen en het behoud van Israel staat boven de verzen daar vanaf vers 25 ) hunkerde er naar: 2 Timotheüs 4 vers 8: de krans der rechtvaardigheid welke te dien dage de Here, de rechtvaardige rechter, mij zal geven, doch niet alleen mij maar ook allen die ( de Dag van ) Zijn verschijning hebben liefgehad.
Thomas

Gebruikersavatar
Gian
Berichten: 6212
Lid geworden op: 27 Nov 2004, 22:24

Re: trekt het net dicht?

Berichtdoor Gian » 24 Jun 2013, 21:38

Ik denk dat de strijd tussen de Soenieten en de Sjiïeten actueler is.

@Cees, waarom propaganda? Een beetje bezinning omtrent het MO en de Bijbel lijkt me niet verkeerd. Was het niet de Heere Jezus die eindtijd-tekenen gaf?
Genormaliseerd.

edmund
Berichten: 226
Lid geworden op: 09 Sep 2011, 21:14

Re: trekt het net dicht?

Berichtdoor edmund » 25 Jun 2013, 20:03

Van de heer C.J. Buys uit Gouda heb ik het volgend bericht gelezen:

Dat de Amerikanen Syrië (nog)niet hebben aangevallen heeft ook zeker als reden dat deze een formidabele raket bewapening hebben. Anders dan dat het geval was met Libië die hadden al in geen 30 jaar moderne wapens geleverd gekregen. Niet alleen een hoge dichtheid aan luchtafweer systemen zoals de S-300 en de Pantsir-S1. Maar ook verdragende kruisraketten tegen schepen. Denk maar aan de Falkland oorlog toen de Franse Exocet raketten dood en verderf zaaide onder de Britse marine schepen. Nu is alles nog veel geavanceerder! Deze Bastion kust systemen bestaande uit in totaal 72 Yakhont raketten zijn al in 2011 geleverd. Dus voor de Arabische lente! Ik denk dat de Amerikanen niet zitten te wachten op de vernietiging van een B2 bommenwerper van 1 miljard dollar.
Of het verlies van een destroyer of misschien een vliegdekschip op de Middellandse zee. Met vele honderden manschappen aan boord. Dat risico is gewoon veel te groot. En daarvoor is Syrië ook niet belangrijk genoeg. Het lijkt me dat Israël dezelfde afweging maakt. Zo'n burgeroorlog blijft klein, beperkt en tot heden binnen de grenzen. Een echte oorlog zal een veel grotere zijn en grens overschrijdend. Daar zijn gelijk een tiental ander landen direct of indirect bij betrokken, inclusief de NAVO. En dus ook Nederland met de Patriots aan de Turks-Syrische grens! Maar nu de Hezbollah -een doodsvijand van Israël- de president van Syrië is gaan helpen om hem de overwinning te bezorgen, is er een enorme verandering gekomen. Er behoeft maar een vergissing gemaakt te worden of Israël wordt in de strijd betrokken. Persoonlijk denken we ook dat dit zal gebeuren. Maar door dit alles heen gaat het naar de bekering van Israël tot zegen en leven voor de hele wereld! De God van Israël zal als Overwinnaar uit de strijd komen en dat zegt alles. Zeker moeten we nog rekening houden met onvoorstelbaar vreselijke tijden. Laten we niet denken dat wij in West Europa niet vreselijk gestraft zullen worden. De HEERE gaat de wereld voor- en toebereiden op het Vrederijk van de Messias! Al het oude moet opgeruimd worden.

Nogmaals gezegd: De onder ons zo bekende Schotse predikant R.MacCheyne zei: dat het in het plan van God ligt, Zijn Koninkrijk te doen komen door de verlossing van Israël! En met deze verwachting zijn we in het hart van de zaak gekomen. De duivel heeft door de val van de eerste Adam getracht het werk van God te vernietigen. En het is hem gelukt van de wereld een huis van ellende, een jammerdal te maken. Zou Adam niet gevallen zijn dan zou de aarde een lusthof gebleven zijn, waar alleen God gediend zou zijn Maar we weten het gevolg. De wereld is van God vervreemd en dat heeft overal in doorgewerkt. Zeker: de geestelijke dood die er gekomen is moeten we wel het alle vreselijkste noemen. Zonder redding daaruit volgt de tweede dood. Maar daarin heeft God voorzien door de tweede Adam te zenden, de HEERE uit de hemel, opdat een ieder die in Hem gelooft niet verderve, maar het eeuwige leven hebben. En hoe groot dit ook is, we moeten nu een ander aspect belichten.
Het is Gods bedoeling en vast besluit deze gehele aarde weer tot een schouwtoneel van Zijn glorie te maken, door de hele wereld, de schepping te herstellen, de satan te verbannen, zodat hij geen invloed meer kan uitoefenen op de mensen, maar alles zo te herstellen dat de hele wereld Hem weer zal eren en vrezen. En daartoe gebruikt Hij… Israël! De satan zal knarsetandend moeten verblijven in de afgrond als God dat grote plan gaat uitvoeren!
Het laatste nieuws is dat Israël gezegd heeft de door Rusland te leveren geavanceerde S-300 luchtafweerraketten aan Syrië met een luchtaanval te zullen vernietigen. Dat zal dan moeten gebeuren voor Rusland deze raketten heeft geïnstalleerd.

elbert
Berichten: 1037
Lid geworden op: 30 Jul 2004, 09:04
Contact:

Re: trekt het net dicht?

Berichtdoor elbert » 26 Jun 2013, 11:26

edmund schreef:Dat de Amerikanen Syrië (nog)niet hebben aangevallen heeft ook zeker als reden dat deze een formidabele raket bewapening hebben. Anders dan dat het geval was met Libië die hadden al in geen 30 jaar moderne wapens geleverd gekregen. Niet alleen een hoge dichtheid aan luchtafweer systemen zoals de S-300 en de Pantsir-S1. Maar ook verdragende kruisraketten tegen schepen. Denk maar aan de Falkland oorlog toen de Franse Exocet raketten dood en verderf zaaide onder de Britse marine schepen. Nu is alles nog veel geavanceerder! Deze Bastion kust systemen bestaande uit in totaal 72 Yakhont raketten zijn al in 2011 geleverd. Dus voor de Arabische lente! Ik denk dat de Amerikanen niet zitten te wachten op de vernietiging van een B2 bommenwerper van 1 miljard dollar.
Of het verlies van een destroyer of misschien een vliegdekschip op de Middellandse zee. Met vele honderden manschappen aan boord. Dat risico is gewoon veel te groot.
De Syrische luchtafweer is niet beter dan die van Irak destijds en is zeker geen probleem voor de luchtmacht van de VS. Ook de Yakhont raketten zijn uit te schakelen. Het issue is de politieke wil in de VS, zeker gezien de oorlogen in Afghanistan en Irak en het feit dat Syrië van veel minder strategisch belang is. Ook Israël wil zich zoveel mogelijk buiten de oorlog in Syrië houden (waarschijnlijk vanuit de houding: laten ze elkaar maar in de haren vliegen), tenzij Hezbollah teveel macht en wapens krijgt.

Gebruikersavatar
Gian
Berichten: 6212
Lid geworden op: 27 Nov 2004, 22:24

Re: trekt het net dicht?

Berichtdoor Gian » 26 Jun 2013, 22:11

Het S300 systeem hebben ze nog niet. En het komt ook niet voorlopig want Rusland sluit momenteel zijn enige militaire haven aldaar.
http://www.nu.nl/buitenland/3511275/rusland-evacueert-troepen-in-syrie.html
Genormaliseerd.

Gebruikersavatar
Jacobse
Berichten: 405
Lid geworden op: 04 Feb 2009, 20:40

Re: trekt het net dicht?

Berichtdoor Jacobse » 02 Jul 2013, 21:38

De bovenbedoelde feitelijke omstandigheden worden veroorzaakt, maar worden tevens verre overstegen, door hetgeen op Gods tijd te gebeuren staat; en wellicht nu zeer nabij is. Israël immers geeft aan hoe laat het op Gods klok is, al is het tijdstip van 24.00 uur alleen aan de Vader.
Onderstaand enkele verzen uit Zacharia 12, in de herziene Statenvertaling:
"2 zie IK ga Jerusalem maken tot een bedwelmende beker voor alle volken rondom, ja ook tegen Juda zal het gaan bij de belegering van Jerusalem
3... en al de volken der aarde zullen zich tegen haar verzamelen
9 op die dag zal het gebeuren dat IK alle heidenvolken die tegen Jerusalem oprukken, zal willen wegvagen
10 maar over het huis van Juda en over de inwoners van Jerusalem zal IK de Geest van de genade en van de gebeden uitstorten.
Zij zullen MIJ aanschouwen Die zij doorstoken hebben. "
De omhelzing en aanbidding van Jezus Christus, de Messias, door Israël !
Op Gods tijd en op Gods wijze.
Hoofdstuk 10 vers 9 geeft aan hoe het verder gaat en naar welk volzalig einde:
"de Heere zal Koning worden over heel de aarde;
op die dag zal de Heere de Enige zijn,
en Zijn Naam de enige ".
Hier gaat het om, hier komt het op aan,in onze dagen, in het Midden-Oosten.
Thomas.

Forummer
Inactief
Berichten: 1142
Lid geworden op: 15 Mar 2013, 18:08
Contact:

Re: trekt het net dicht?

Berichtdoor Forummer » 30 Jul 2013, 16:00

Jacobse schreef:Israël en zijn buren:
Turkije dat de relatie met Israël heeft beëindigd, en zich nu verbonden heeft met Iran en Syrië,
Iran, o.l.v. Ahmedinejad,shiitisch, fel tegen Israël
Syrië, steeds meer shiitische invloeden
Libanon, met grote invloed van Hezbollah, en onder de macht van Syrië,
Jordanië,ook daar nu betogingen, en invloed van ex-palestijnen en moslim-broederschap
Saoedi Arabië, nooit een vriend van Israël geweest
Egypte, wankelend, invloed van de moslimbroederschap,willen opzeggen van de regeling met Israél
Libye, met Khadaffi
de Westbank in het oosten en het zeer vijandige Gaza in het westen.
Gaat het net zich dichttrekken rondom Israël ?
Bid voor de vrede van Jerusalem.
Thomas


Misschien dat het rond 11-01-2011 nog wel klopte maar op dinsdag 30-07-2013 is de situatie zo:
Turkije is o.l.v. Erodogan gematigd en normaal tegen Israel.
In Iran is een nieuwe president, de meest gematigde bij de afgelopen presidentsverkiezingen.
In Syrië woedt nu wel een burgeroorlog, dus het leger heeft wel wat anders aan het hoofd.
Libanon is wel grotendeels onder Hezbollahs leiding, maar Hezbollah vecht in Syrië.
Als je het mij vraagt, zijn de betrekkingen Jordanië-Israel heel normaal momenteel.
Saoedi-Arabië is inderdaad streng-islamitisch, maar valt Israel niet aan vanwege de relaties met de VS.
In Egypte zijn nu rellen, en ze zeggen het vredesverdrag niet zonder rede op, en het leger heeft wel wat anders te doen dan Israel aanvallen.
In Libië heerst grote chaos, Gadhaffi is vermoord en zal dus ook echt niet Israel aanvallen.
Tussen Israel-Gaza zijn vredesbesprekingen, en mocht het tot oorlog komen, dan is Israel altijd sterker.
Nee.
Mee eens, vind ik ook.

Je bent nogal pessimistisch, Thomas Jacobse. Het net zal nooit dichttrekken, God zorgt in zijn mateloze liefde voor zijn volk waar hij ontzettend veel van houdt.

Forummer

Gebruikersavatar
Gian
Berichten: 6212
Lid geworden op: 27 Nov 2004, 22:24

Re: trekt het net dicht?

Berichtdoor Gian » 30 Jul 2013, 19:40

Forummer, Hij heeft Zijn volk lief, en zal zeker voor Zijn volk zorgen. De grote verdrukking geld echter ook en alleen voor Zijn volk.
Genormaliseerd.

Forummer
Inactief
Berichten: 1142
Lid geworden op: 15 Mar 2013, 18:08
Contact:

Re: trekt het net dicht?

Berichtdoor Forummer » 30 Jul 2013, 22:54

Gian schreef:Forummer, Hij heeft Zijn volk lief, en zal zeker voor Zijn volk zorgen. De grote verdrukking geld echter ook en alleen voor Zijn volk.


Ja, maar het net zal nooit helemaal dichttrekken, dat heeft Hij zelf beloofd


Terug naar “Israel en Midden-Oosten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten