Pagina 1 van 4

!Hollandse Nieuwe!

Geplaatst: 08 jun 2004, 13:54
door Pim
Nog niemand gehoord over de Hollandse Nieuwe?! Zijn er kenners in de zaal? Ik heb net de hitte getrotseerd en mijn 2 eerste harinkies van de 2004-vangst op.

Ik ben geen kenner, maar ze smaken duidelijk anders dan de 'ouwe' een paar weken geleden. Mag ik het omschrijven als zachter? Of is dat niet de juiste term?

Geplaatst: 08 jun 2004, 13:56
door Pim
Oorspronkelijk gepost door Rhodé
Oorspronkelijk gepost door Pim
Nog niemand gehoord over de Hollandse Nieuwe?! Zijn er kenners in de zaal? Ik heb net de hitte getrotseerd en mijn 2 eerste harinkies van de 2004-vangst op.

Ik ben geen kenner, maar ze smaken duidelijk anders dan de 'ouwe' een paar weken geleden. Mag ik het omschrijven als zachter? Of is dat niet de juiste term?
Nou hebbie dorst cker?
Je moet ze wel laten zwemmen ja! :D

Geplaatst: 08 jun 2004, 13:59
door Breekijzertje
Bah! Dooie dieren rauw opeten.........


Een 'breekje' van Breekijzertje

Geplaatst: 08 jun 2004, 14:00
door limosa
ik hoop straks de eerste nieuwe te gaan vangen, ben benieuwd . . .

Geplaatst: 08 jun 2004, 14:01
door wim
Oorspronkelijk gepost door Pim
Nog niemand gehoord over de Hollandse Nieuwe?! Zijn er kenners in de zaal? Ik heb net de hitte getrotseerd en mijn 2 eerste harinkies van de 2004-vangst op.

Ik ben geen kenner, maar ze smaken duidelijk anders dan de 'ouwe' een paar weken geleden. Mag ik het omschrijven als zachter? Of is dat niet de juiste term?
Mij krijg je niet zover zo'n rauwe vis te eten. Elke keer bekijk ik weer met afschuw de haringeetwedstrijd op vlaggetjesdag bij ons aan de haven.

[Aangepast op 8/6/04 door wim]

Geplaatst: 08 jun 2004, 14:04
door limosa
Oorspronkelijk gepost door Breekijzertje
Bah! Dooie dieren rauw opeten.........
maar een worst is veel erger, dat weet je toch wel?

Geplaatst: 08 jun 2004, 14:13
door limosa
als je goed beseft wat een worst is, da's echt het ergste hoor . . .

Geplaatst: 08 jun 2004, 14:17
door limosa
Bij de weg: ik eet ze het liefst zonder uitjes. Die haring dan hé, die worst wil ik geeneens over nadenken . . .

Geplaatst: 08 jun 2004, 14:19
door Lecram
Heb van de week nog een verse op! Op een broodje met uitjes. Mjammie!

Geplaatst: 08 jun 2004, 14:28
door dré
Oorspronkelijk gepost door Pim
Nog niemand gehoord over de Hollandse Nieuwe?! Zijn er kenners in de zaal?
Jawel hoor, vorige week in ' wat eten we vadaag'' . Volgens mij werd Lily er zelfs nog een beetje boos over, maar dat geeft niet. Had ook met die blote billenfietsers te maken. Die haringen waren heel erg goed. (van de markt). :in Bij de viswinkel waren ze ook erg goed. Vrijdag had er iemand de graten laten zitten, was wat minder maar ik ga gewoon door met mijn eigen haringtest.

Wie weet wat er vandaag nog volgt?!
eet smakelijk!
Bah! Dooie dieren rauw opeten.........
als ik ze eet zijn ze meestal dood, hoop ik en de biefstuk.... meestal ook een beetje rauw.

Geplaatst: 08 jun 2004, 14:30
door Adryan
Oorspronkelijk gepost door limosa
Bij de weg: ik eet ze het liefst zonder uitjes. Die haring dan hé, die worst wil ik geeneens over nadenken . . .
Verse haring moet je ook zonder uitjes eten. Die uitjes zijn alleen voor de oude haring. Als de smaak wat minder is.

Geplaatst: 08 jun 2004, 14:35
door Breekijzertje
Haring is pas lekker als-ie wat rijper is. M.a.w. de maden moeten hun werk gedaan hebben!


Een 'breekje' van Breekijzertje