29/1 droevige dag Nederl. rechtsstaat

Plaats reactie
Billy
Berichten: 1740
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:49
Locatie: NL

29/1 droevige dag Nederl. rechtsstaat

Bericht door Billy »

3 ingrijpende gebeurtenissen vandaag voor de nederlandse rechtsmacht:

Waar gaat dit nou allemaal heen?

1000 debatten over strengere straffen
10000 debatten over normen en waarden

100000 debatten over veiligheid

HET IS EN BLIJFT ALLEMAAL ZO BETREKKELIJK!!

1:
Gijzeling Paleis van Justitie in Arnhem beëindigd

Uitgegeven: 29 januari 2003 14:57
Laatst gewijzigd: 29 januari 2003 17:01

ARNHEM - De gijzelnemer die woensdag in het gerechtsgebouw van Arnhem een officier van justitie gijzelde, is door de politie doodgeschoten. Dat heeft hoofdofficier van justiie mr. R. Daverschot meegedeeld. De officier is bij de schotenwisseling gewond geraakt. Hij ligt in het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel.

Het is niet bekend door wie hij is geraakt, aldus Daverschot. Het gaat vrijwel zeker om officier B. van der Krabben, maar Daverschot wil dat niet bevestigen.

De gedode gijzelnemer is een 20-jarige man van Albanese afkomst. Hij werd verdacht van twee overvallen en moest voorkomen voor een pro forma zitting

----------------------------------------------------
2:

Gevangene steekt begeleidster dood

Uitgegeven: 29 januari 2003 14:48
Laatst gewijzigd: 29 januari 2003 15:29

LEEUWARDEN - Een gedetineerde heeft woensdag een medewerkster van de gevangenis De Marwei in Leeuwarden doodgestoken. Hij heeft met een scherp voorwerp op de begeleidster van de afdeling Scholing en Vorming ingestoken. "Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht", aldus een woordvoerder van justitie.

De gedetineerde zit op een afdeling waar alleen gevangenen zitten met zware psychische stoornissen. Het voorwerp waarmee de man heeft gestoken, is waarschijnlijk afkomstig van de afdeling waar gevangenen bezig zijn met handenarbeid.

Woensdagmiddag om 17.00 uur geven de directeur van het Gevangeniswezen, de directie van De Marwei en het Openbaar Ministerie een toelichting op de steekpartij.

-----------------------------------------------------

3:

Ontuchtpleger snijdt keel door in rechtbank Assen

Uitgegeven: 29 januari 2003 14:23
Laatst gewijzigd: 29 januari 2003 14:47

ASSEN - Een wegens ontucht veroordeelde man heeft woensdagmiddag een zelfmoordpoging ondernomen in de rechtbank in Assen. Meteen na de uitspraak sneed hij voor de ogen van de rechters en het publiek met een mes zijn keel door. Hij verloor veel bloed. Of de man nog leeft is niet bekend.


Volgens de parketpolitie heeft de man, de 45-jarige A.B. uit Nieuw-Buinen, een mes weten mee te smokkelen uit het huis van bewaring in Hoogeveen. Daar zat hij in voorarrest. B. werd veroordeeld tot dertig maanden cel wegens ontucht met zijn 9-jarig stiefkind.

De rechtbank rekende hem de manier waarop hij ontucht pleegde zwaar aan. De man nam het kind op 7 juli geblinddoekt mee naar een geheime SM-kamer in zijn woning, terwijl de moeder lag te slapen. In de SM-kamer takelde hij het meisje omhoog en drong bij haar binnen. De rechters wezen er op hoe vernederend en traumatisch dit voor het kind moet zijn geweest.

Plas bloed

De Nieuw-Buiner hoorde het vonnis timide en met zijn hoofd voorovergebogen aan. Vervolgens ging hij staan, sneed zijn hals door en viel schokkend op de grond. Er lag heel snel een plas bloed op de grond.

Tijdens de zitting, twee weken geleden, werd vier jaar cel geëist tegen B. Hij ontkende toen de ontucht te hebben gepleegd, maar volgens deskundigen kon het verhaal van het kind niet verzonnen zijn.

De officier van justitie wees er op dat juist B. zich leugenachtig opstelt. Zo verdoezelde hij tijdens het onderzoek eerdere zware delicten. Zo heeft de man 25 jaar geleden zijn neefje vermoord.
"Indien het hier in 't Vaderland zoo gelegen is, dat men de waarheid niet mag spreken, zoo ist er ellendig gesteld. Nochtans zal ik die spreken, zoo lang als mijn oogen open staan."

Michiel Adriaanszoon de Ruyter
limosa

Bericht door limosa »

Buitengewoon triest . . .

'k weet ff niet wat ik hier verder van moet denken . . .
WiccanGirl

Bericht door WiccanGirl »

zo kan je vast nog minstens honderd andere dingen noemen....:#

[Veranderd op 30-1-2003 door WiccanGirl]
Kislev
Berichten: 2528
Lid geworden op: 08 apr 2002, 16:20

Bericht door Kislev »

Tis een zooitje bij Justitie! Toch belachelijk dat twee verdachten gewoon in de rechtszaal zitten met een wapen! Echt van de gekke.

Maar goed, daar zullen nu intern wel harde woorden over gesproken gaan worden. Zo makkelijk leg je dus een Officier van Justitie om.
Uw Columnist

Bericht door Uw Columnist »

LEES DEZE WEEK DE COLUMN "CRIMINEEL"


Uw Columnist
Plaats reactie