Tis toch wat.

Plaats reactie
Matthijs
Berichten: 2050
Lid geworden op: 07 okt 2002, 21:03

Tis toch wat.

Bericht door Matthijs »

Saddam Hussein laat alle gevangenen vrij
BAGDAD (ANP) - De Iraakse leider Saddam Hussein heeft besloten alle gevangenen in zijn land vrij te laten, ook de politieke gevangenen. Dat meldt het Iraakse persbureau INA. Het besluit is genomen door de 'Revolutionaire Commandoraad' onder leiding van de president.


De geste, die betrekking heeft op duizenden mensen, volgt op een recent referendum waarbij Saddam Hussein naar eigen zeggen 100 procent steun kreeg van het Iraakse volk voor een nieuwe ambtstermijn van zeven jaar. Hij was de enige kandidaat voor de post.

Het is voor het eerst in de 23 jaar dat Saddam Hussein aan de macht is, dat alle politieke gevangenen zouden worden vrijgelaten. De amnestie geldt overigens ook voor iedereen die bij verstek is veroordeeld en voor personen die de doodstraf hebben gekregen. Moordenaars mogen overigens alleen vertrekken als de familie van de nabestaanden geen bezwaar aantekent en dieven kunnen de cel verlaten als ze de gedupeerden financieel schadeloos stellen.

Geen Arabieren

De regeling geldt nadrukkelijk niet voor ,,Arabieren die veroordeeld of beschuldigd zijn van spionage voor de zionistische entiteit (Israël) en de Verenigde Staten'', aldus de Iraakse minister van Informatie.

De Iraakse televisie zond zondag direct beelden uit naar eigen zeggen uitzinnige Irakezen die net waren vrijgelaten. De ogenschijnlijk kerngezonde ex-gedetineerden betuigden omstandig hun steun aan de Iraakse leider.



Afbeelding
madelief

Bericht door madelief »

Inderdaad maar nu nog de vraag of ie het werkelijk doet wat hij belooft.
Madtice
Berichten: 1070
Lid geworden op: 06 sep 2002, 10:24

Bericht door Madtice »

Het is de beste manier om in één klap een hele hoop 'aanhangers' (lees: terroristen en soldaten) te creeeren. Die vrijgelaten gevangenen zijn vanwege de vreugde waarschijnlijk 'vergeten' dat ze door diezelfde Saddam in de gevangenis waren gegooid.
bjdendekker

Bericht door bjdendekker »

Blijven ze ook vrij of zitten ze over een poosje gewoon weer in de nor?
Madtice
Berichten: 1070
Lid geworden op: 06 sep 2002, 10:24

Bericht door Madtice »

Als ze niet luisteren naar ome Saddam dan zitten ze zo in de nor. Als ze wel naar hem luisteren liggen ze zo gesneuveld onder Amerikaans geweervuur.
Plaats reactie