Terugwinnen van terrein voor CU en SGP

Plaats reactie
de socialist

Terugwinnen van terrein voor CU en SGP

Bericht door de socialist »

Dat het broodnodig is voor Nederland dat de CU en de SGP weer hun verloren terrein op electoraal gebied terugwinnen en om weten te zetten in klinkende zetelwinst (net als de SP heeft mogen beleven) mag een open deur zijn, we moeten ons toch afvragen:

Hoe kunnen beide partijen verlies ombuigen in zetelwinst??????????

We leven in een steeds verder seculariserend Nederland. We kunnen God enkel bidden ons voor nog erger te behoeden (zie de herziening van de euthanasie en abortuswetgeving die er aan zit te komen).

Ik heb mijzelf afgevraagd wat de SGP zou moeten bieden om mij persoonlijk over de electorale streep te trekken.

Eerlijk gezegd is het thuisfront medeverantwoordelijk voor de uiteindelijke keus voor de SP op 15 mei, dit tengevolge van het vrouwenstandpunt van de SGP. CU heeft ook steeds zeer hoog gescoord, maar de SGP trekt anderzijds door het principiële van hun politieke "belijdenis".

Mag ik jullie suggesties hoe de CU en de SGP, volgens jullie, weer ztelwinst kunnen gaan boeken?????

met Groet, Rens
kridje
Berichten: 1193
Lid geworden op: 07 mar 2002, 22:59
Locatie: Moerkapelle
Contacteer:

Bericht door kridje »

De SGP heeft het heel goed gedaan, maar door de hoge opkomst niet de derde zetel vast kunnen houden.

De CU probeert van veel walletjes te eten en moet meer vastheid hebben. Of dat dit gebeurt is de vraag want via de jongerenforum van de CU blijkt dat men niet negatief staat tegenover vergaande samenwerking met de CDA! Als het zo door gaat wordt de CU het 2de CDA!!!!

Verder moeten we realisties zijn en kunnen we concluderen dat het christelijke geloof steeds minder wordt. Eigenlijk kunnen we geen winst verwachten als we hier naar kijken.

De SP is niet principieel en daardoor is het voor hun makkelijker om kiezers te trekken.

Enne....Socialist wil je ook een reactie geven bij het topic over het vrouwenstandpunt van de SGP? Je geeft aan het op dit punt niet mee eens te zijn, maar wat is dan je reactie op hetgeen in heb geschreven bij dit onderwerp?
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 23858
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Bericht door refo »

00:31 uur is geen zondag, maar.......
rekna
Berichten: 295
Lid geworden op: 11 apr 2002, 04:18

Bericht door rekna »

Tja, de CU moet wat meer principeeel overkomen. Pikken ze wat weg bij de CDA en misschien bij de SGP. Ze schurken wel erg dicht tegen de CDA en de macht aan en dat doet geen goed.

De SGP heeft standpunten waarvoor het overgrote deel van de bevolking niet bepaald warm voor loopt. Wordt moeilijk dus. Een opwekking in kerkelijk Nederland zal het tij kunnen keren.

De SP is niet principieel, OK, maar hebben wel een duidelijke mening en zullen daar niet snel van afstappen. De SGP heeft ook standpunten waar ze niet mee schipperen en daardoor hebben ze wat stemmen gewonnen uit de GPV-hoek.
kridje
Berichten: 1193
Lid geworden op: 07 mar 2002, 22:59
Locatie: Moerkapelle
Contacteer:

Bericht door kridje »

Origineel geplaatst door refo
00:31 uur is geen zondag, maar.......
Klopt, geen zondag, dus............
Plaats reactie