Een klassieke arabische rauwkost is bijvoorbeeld:Boertje schreef:Waar ik helemaal weg van ben is rouwkost salades. Weet iemand een lekker recept? Hoe frisser de rouwkost hoe lekkerder. Onze groenteboer heeft een uitgebreid assortiment rouwkost, maar goedkoop,is anders.
- snijd komkommer in kleine blokjes
- snijd tomaten in kleine blokjes
(tomaat - komkommer: beide 50 %)
- maak een dressing van olijfolie (2 eetlepels), witte vinegrette (1/2 eetlepel),
(- citroensap naar smaak als vervanging voor de vinegrette)
- met eventueel een halve theelepel mayonaise en een halve theelepel mosterd
- meng de dressing en roer deze door de tomaat en komkommer (doe dat met mate: de salade moet niet te nat worden!)
- snijd wat verse takjes koriander fijn en strooi deze over de salade.
Als je van olijven houdt zou je ook schijfjes groene of zwarte olijven kunnen toevoegen.
Wanneer je de ingredienten bij de Turkse winkel koopt, kost je dat voor 5 personen ongeveer 1 Euro.
De basis ingredienten voor Arabische salade zijn sowieso gesneden tomaten en komkommer,
de koriander zou je ook kunnen vervangen door vers gesneden dille of selderij.
Gesneden schijfjes radijs zijn er ook lekker door.
Arabische salade gebruiken wij voor het ontbijt, lunch en het avondeten.
Wij zijn er allemaal dol op, en het is al helemaal feest als ik spinazie chutney maak voor op brood.
Dit eten wij bij het ontbijt, Turkse yoghurt (10% vet), Turks brood en gekookte eitjes.