Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 19 mei 2014, 11:58
Witte moet je flink schillen.
Zeker!refo schreef:Witte moet je flink schillen.
De kinderen lusten geen witte, maar af en toe een stukje groene asperge in een eenpansgerecht of quiche, vinden ze wel te doen.sirdanilot schreef:Groene asperges heb ik bijna nooit op (zit wel heel soms in van die groentemixen maar dan maar heel weinig), is dat lekker?
In veel landen doet men asperges in de oven roosteren ipv koken. Dat zijn dan dus meestal groene asperges. Ik probeerde het laatst met witte maar dat wasgeen succes, geef mij maar gekookt !
Maar misschien was sirdanilot dat vergeten.Mara schreef:Zeker!refo schreef:Witte moet je flink schillen.
Doe je dat niet, zit je met taaie draden.
Groene hoef je ook niet schillen, maar toch haal ik het dunschillertje er een keer overheen hoor.
Ik begreep eigenlijk dat Sirdanilot de asperges te kort had gegaard.refo schreef:Maar misschien was sirdanilot dat vergeten.Mara schreef:Zeker!refo schreef:Witte moet je flink schillen.
Doe je dat niet, zit je met taaie draden.
Groene hoef je ook niet schillen, maar toch haal ik het dunschillertje er een keer overheen hoor.
Mmmm. Gewoon water is ook best lekker. Enne, ik drink tegenwoordig vaak gekookt water met een schijfje gember erin.jakobmarin schreef:heerlijk, gezond, goedkoop en dorstlessend voor de komende warme periodes:
een fles (koud) water, met daarin wat stevia en citroensap (beide naar smaak), schudden en drinken maar!
Of hetlekker is weet ik niet. Ga het vanavond uitproberen....Orchidee schreef:Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken
Nou misschien is dit dan wat voor je man en kinderen om klaar te maken... Ben jij even van de pakjes verlost. Zij koken iets wat gemakkelijk is en jou, als je van spinazie houd, blij mee maken...Orchidee schreef:Ik zelf gebruik zelden pakjes en zakjes, vind en vond het niet lekker, gezond en gevarieerd, maar mijn dochters en man zijn er dol op en worden er door geinspireerd qua ingredienten enz.![]()
Ik moet het uit handen geven en dat duurt nog wel even, dus nu geld het voor mij: "eten wat de pot schaft" of je het nu lekker vind of niet![]()
Wist niet dat ik eten zo'n issue vond/vind
Lijkt me erg lekker, maar is ook erg vet (craime freche, veel eieren, bladerdeeg). Leuk voor een feestdag misschien.lien75 schreef:Of hetlekker is weet ik niet. Ga het vanavond uitproberen....Orchidee schreef:Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken
Hartige taart met bladerdeeg en spinazie...
Dit is voor 4 personen...
Taartvorm van 24 cm doorsnede...
6 eieren
1 ui
Bladerdeeg
160 Gr dikke plakken schouderham
600 Gr spinazie
125 ml crème fraiche
75 geraspte belegen kaas
Peper zout
Vorm bekleden met bladerdeeg en gaatjes inprikken
10 minuten bakken in voorverwarmde oven van 200 graden
4 eieren hard koken en pellen
Ui snipperen en samen met de ham fruiten in olijfolie in wok.
Beetje bij beetje spinazie toevoegen tot het slinkt.
Bodem uit de oven vullen met mengsel uit wok. En vier eieren die je gekookt hebt.
Mengsel maken van 2 losgeklopte eieren en crème fraiche en Maas. Op smaak brengen met peper en zout en over taartmengsel gieten.
Tot slot nog 35 minuten in de oven afbakken.
Gezond, geen pakjesen snel en makkelijk!
.sirdanilot schreef:Lijkt me erg lekker, maar is ook erg vet (craime freche, veel eieren, bladerdeeg). Leuk voor een feestdag misschien.lien75 schreef:Of hetlekker is weet ik niet. Ga het vanavond uitproberen....Orchidee schreef:Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken
Hartige taart met bladerdeeg en spinazie...
Dit is voor 4 personen...
Taartvorm van 24 cm doorsnede...
6 eieren
1 ui
Bladerdeeg
160 Gr dikke plakken schouderham
600 Gr spinazie
125 ml crème fraiche
75 geraspte belegen kaas
Peper zout
Vorm bekleden met bladerdeeg en gaatjes inprikken
10 minuten bakken in voorverwarmde oven van 200 graden
4 eieren hard koken en pellen
Ui snipperen en samen met de ham fruiten in olijfolie in wok.
Beetje bij beetje spinazie toevoegen tot het slinkt.
Bodem uit de oven vullen met mengsel uit wok. En vier eieren die je gekookt hebt.
Mengsel maken van 2 losgeklopte eieren en crème fraiche en Maas. Op smaak brengen met peper en zout en over taartmengsel gieten.
Tot slot nog 35 minuten in de oven afbakken.
Gezond, geen pakjesen snel en makkelijk!