Pagina 67 van 459

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 19 mei 2014, 11:58
door refo
Witte moet je flink schillen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 19 mei 2014, 12:52
door Mara
refo schreef:Witte moet je flink schillen.
Zeker!
Doe je dat niet, zit je met taaie draden.
Groene hoef je ook niet schillen, maar toch haal ik het dunschillertje er een keer overheen hoor.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 19 mei 2014, 12:54
door Mara
sirdanilot schreef:Groene asperges heb ik bijna nooit op (zit wel heel soms in van die groentemixen maar dan maar heel weinig), is dat lekker?

In veel landen doet men asperges in de oven roosteren ipv koken. Dat zijn dan dus meestal groene asperges. Ik probeerde het laatst met witte maar dat wasgeen succes, geef mij maar gekookt !
De kinderen lusten geen witte, maar af en toe een stukje groene asperge in een eenpansgerecht of quiche, vinden ze wel te doen.
Groene zijn goedkoper en hebben duidelijk een andere smaak, wat pittiger zou ik het willen noemen.
Als ik ze in een gerecht verwerk, kook ik ze kort, 3 minuten.
En goed de onderkant erafsnijden, je merkt het aan het mes, wanneer de steel zachter en minder droog wordt.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 19 mei 2014, 13:12
door refo
Mara schreef:
refo schreef:Witte moet je flink schillen.
Zeker!
Doe je dat niet, zit je met taaie draden.
Groene hoef je ook niet schillen, maar toch haal ik het dunschillertje er een keer overheen hoor.
Maar misschien was sirdanilot dat vergeten.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 19 mei 2014, 13:59
door Mara
refo schreef:
Mara schreef:
refo schreef:Witte moet je flink schillen.
Zeker!
Doe je dat niet, zit je met taaie draden.
Groene hoef je ook niet schillen, maar toch haal ik het dunschillertje er een keer overheen hoor.
Maar misschien was sirdanilot dat vergeten.
Ik begreep eigenlijk dat Sirdanilot de asperges te kort had gegaard.
Ik heb een keer het kookadvies van AH opgevolgd en dat was dus ook geen succes.
Volgens de koks moet je 2 x rondom schillen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 19 mei 2014, 16:14
door Bert Mulder
Hier zijn de groene normaal. We schillen ze niet, halen wel de schubben er af.

Sent from my GT-P7500M using Tapatalk

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 19 mei 2014, 23:34
door JolandaOudshoorn
jakobmarin schreef:heerlijk, gezond, goedkoop en dorstlessend voor de komende warme periodes:
een fles (koud) water, met daarin wat stevia en citroensap (beide naar smaak), schudden en drinken maar! :super
Mmmm. Gewoon water is ook best lekker. Enne, ik drink tegenwoordig vaak gekookt water met een schijfje gember erin.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 13:18
door Orchidee
Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken :wiz

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 13:26
door freek
Waarom zou je pakjes en zakjes gebruiken?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 13:47
door Sheba
Orchidee schreef:Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken :wiz
Of hetlekker is weet ik niet. Ga het vanavond uitproberen....

Hartige taart met bladerdeeg en spinazie...

Dit is voor 4 personen...
Taartvorm van 24 cm doorsnede...
6 eieren
1 ui
Bladerdeeg
160 Gr dikke plakken schouderham
600 Gr spinazie
125 ml crème fraiche
75 geraspte belegen kaas
Peper zout

Vorm bekleden met bladerdeeg en gaatjes inprikken
10 minuten bakken in voorverwarmde oven van 200 graden
4 eieren hard koken en pellen
Ui snipperen en samen met de ham fruiten in olijfolie in wok.
Beetje bij beetje spinazie toevoegen tot het slinkt.

Bodem uit de oven vullen met mengsel uit wok. En vier eieren die je gekookt hebt.
Mengsel maken van 2 losgeklopte eieren en crème fraiche en Maas. Op smaak brengen met peper en zout en over taartmengsel gieten.
Tot slot nog 35 minuten in de oven afbakken.

Gezond, geen pakjes ;) en snel en makkelijk!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 13:49
door Orchidee
Ik zelf gebruik zelden pakjes en zakjes, vind en vond het niet lekker, gezond en gevarieerd, maar mijn dochters en man zijn er dol op en worden er door geinspireerd qua ingredienten enz. :)

Ik moet het uit handen geven en dat duurt nog wel even, dus nu geld het voor mij: "eten wat de pot schaft" of je het nu lekker vind of niet ;)

Wist niet dat ik eten zo'n issue vond/vind :hum

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 14:03
door Sheba
Orchidee schreef:Ik zelf gebruik zelden pakjes en zakjes, vind en vond het niet lekker, gezond en gevarieerd, maar mijn dochters en man zijn er dol op en worden er door geinspireerd qua ingredienten enz. :)

Ik moet het uit handen geven en dat duurt nog wel even, dus nu geld het voor mij: "eten wat de pot schaft" of je het nu lekker vind of niet ;)

Wist niet dat ik eten zo'n issue vond/vind :hum
Nou misschien is dit dan wat voor je man en kinderen om klaar te maken... Ben jij even van de pakjes verlost. Zij koken iets wat gemakkelijk is en jou, als je van spinazie houd, blij mee maken...
Heb het van de (gratis)app van allerhande van AH. Kunnen ze ook inspiratie opdoen!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 14:13
door Coosje
Orchidee het is ook erg moeilijk om iemand te vervangen die koken als hobby heeft toch?
Laat ze nou maar even. Ze doen hun best. :love

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 14:30
door sirdanilot
lien75 schreef:
Orchidee schreef:Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken :wiz
Of hetlekker is weet ik niet. Ga het vanavond uitproberen....

Hartige taart met bladerdeeg en spinazie...

Dit is voor 4 personen...
Taartvorm van 24 cm doorsnede...
6 eieren
1 ui
Bladerdeeg
160 Gr dikke plakken schouderham
600 Gr spinazie
125 ml crème fraiche
75 geraspte belegen kaas
Peper zout

Vorm bekleden met bladerdeeg en gaatjes inprikken
10 minuten bakken in voorverwarmde oven van 200 graden
4 eieren hard koken en pellen
Ui snipperen en samen met de ham fruiten in olijfolie in wok.
Beetje bij beetje spinazie toevoegen tot het slinkt.

Bodem uit de oven vullen met mengsel uit wok. En vier eieren die je gekookt hebt.
Mengsel maken van 2 losgeklopte eieren en crème fraiche en Maas. Op smaak brengen met peper en zout en over taartmengsel gieten.
Tot slot nog 35 minuten in de oven afbakken.

Gezond, geen pakjes ;) en snel en makkelijk!
Lijkt me erg lekker, maar is ook erg vet (craime freche, veel eieren, bladerdeeg). Leuk voor een feestdag misschien.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 14:40
door Sheba
sirdanilot schreef:
lien75 schreef:
Orchidee schreef:Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken :wiz
Of hetlekker is weet ik niet. Ga het vanavond uitproberen....

Hartige taart met bladerdeeg en spinazie...

Dit is voor 4 personen...
Taartvorm van 24 cm doorsnede...
6 eieren
1 ui
Bladerdeeg
160 Gr dikke plakken schouderham
600 Gr spinazie
125 ml crème fraiche
75 geraspte belegen kaas
Peper zout

Vorm bekleden met bladerdeeg en gaatjes inprikken
10 minuten bakken in voorverwarmde oven van 200 graden
4 eieren hard koken en pellen
Ui snipperen en samen met de ham fruiten in olijfolie in wok.
Beetje bij beetje spinazie toevoegen tot het slinkt.

Bodem uit de oven vullen met mengsel uit wok. En vier eieren die je gekookt hebt.
Mengsel maken van 2 losgeklopte eieren en crème fraiche en Maas. Op smaak brengen met peper en zout en over taartmengsel gieten.
Tot slot nog 35 minuten in de oven afbakken.

Gezond, geen pakjes ;) en snel en makkelijk!
Lijkt me erg lekker, maar is ook erg vet (craime freche, veel eieren, bladerdeeg). Leuk voor een feestdag misschien.
.

Tja, ik doe het met demi Crème fraiche. Er zit verder alleen wat ham in. Maar pp is dat ook niet zoveel...toch? Dan maar een fruittoetje toe... Tja, kaas. Je kunt het ook met slankie proberen.

Doe je het volgens recept met de 48 plus kaas en volle crème fraiche, komt het op 695 kcal pp?