Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24718
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

Witte moet je flink schillen.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

refo schreef:Witte moet je flink schillen.
Zeker!
Doe je dat niet, zit je met taaie draden.
Groene hoef je ook niet schillen, maar toch haal ik het dunschillertje er een keer overheen hoor.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

sirdanilot schreef:Groene asperges heb ik bijna nooit op (zit wel heel soms in van die groentemixen maar dan maar heel weinig), is dat lekker?

In veel landen doet men asperges in de oven roosteren ipv koken. Dat zijn dan dus meestal groene asperges. Ik probeerde het laatst met witte maar dat wasgeen succes, geef mij maar gekookt !
De kinderen lusten geen witte, maar af en toe een stukje groene asperge in een eenpansgerecht of quiche, vinden ze wel te doen.
Groene zijn goedkoper en hebben duidelijk een andere smaak, wat pittiger zou ik het willen noemen.
Als ik ze in een gerecht verwerk, kook ik ze kort, 3 minuten.
En goed de onderkant erafsnijden, je merkt het aan het mes, wanneer de steel zachter en minder droog wordt.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24718
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

Mara schreef:
refo schreef:Witte moet je flink schillen.
Zeker!
Doe je dat niet, zit je met taaie draden.
Groene hoef je ook niet schillen, maar toch haal ik het dunschillertje er een keer overheen hoor.
Maar misschien was sirdanilot dat vergeten.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

refo schreef:
Mara schreef:
refo schreef:Witte moet je flink schillen.
Zeker!
Doe je dat niet, zit je met taaie draden.
Groene hoef je ook niet schillen, maar toch haal ik het dunschillertje er een keer overheen hoor.
Maar misschien was sirdanilot dat vergeten.
Ik begreep eigenlijk dat Sirdanilot de asperges te kort had gegaard.
Ik heb een keer het kookadvies van AH opgevolgd en dat was dus ook geen succes.
Volgens de koks moet je 2 x rondom schillen.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Bert Mulder
Berichten: 9099
Lid geworden op: 28 aug 2006, 22:07
Locatie: Grace URC Leduc Alberta Canada
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Bert Mulder »

Hier zijn de groene normaal. We schillen ze niet, halen wel de schubben er af.

Sent from my GT-P7500M using Tapatalk
Mijn enige troost is, dat ik niet mijn, maar Jezus Christus eigen ben, Die voor mijn zonden betaald heeft, en zo bewaart, dat alles tot mijn zaligheid dienen moet; waarom Hij mij ook door Zijn Heilige Geest van eeuwig leven verzekert, en Hem voortaan te leven van harte willig en bereid maakt.
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door JolandaOudshoorn »

jakobmarin schreef:heerlijk, gezond, goedkoop en dorstlessend voor de komende warme periodes:
een fles (koud) water, met daarin wat stevia en citroensap (beide naar smaak), schudden en drinken maar! :super
Mmmm. Gewoon water is ook best lekker. Enne, ik drink tegenwoordig vaak gekookt water met een schijfje gember erin.
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10675
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken :wiz
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Gebruikersavatar
freek
Berichten: 5711
Lid geworden op: 24 nov 2005, 13:55

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door freek »

Waarom zou je pakjes en zakjes gebruiken?
Sheba
Inactief
Berichten: 1997
Lid geworden op: 23 okt 2013, 21:48

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Sheba »

Orchidee schreef:Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken :wiz
Of hetlekker is weet ik niet. Ga het vanavond uitproberen....

Hartige taart met bladerdeeg en spinazie...

Dit is voor 4 personen...
Taartvorm van 24 cm doorsnede...
6 eieren
1 ui
Bladerdeeg
160 Gr dikke plakken schouderham
600 Gr spinazie
125 ml crème fraiche
75 geraspte belegen kaas
Peper zout

Vorm bekleden met bladerdeeg en gaatjes inprikken
10 minuten bakken in voorverwarmde oven van 200 graden
4 eieren hard koken en pellen
Ui snipperen en samen met de ham fruiten in olijfolie in wok.
Beetje bij beetje spinazie toevoegen tot het slinkt.

Bodem uit de oven vullen met mengsel uit wok. En vier eieren die je gekookt hebt.
Mengsel maken van 2 losgeklopte eieren en crème fraiche en Maas. Op smaak brengen met peper en zout en over taartmengsel gieten.
Tot slot nog 35 minuten in de oven afbakken.

Gezond, geen pakjes ;) en snel en makkelijk!
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10675
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Ik zelf gebruik zelden pakjes en zakjes, vind en vond het niet lekker, gezond en gevarieerd, maar mijn dochters en man zijn er dol op en worden er door geinspireerd qua ingredienten enz. :)

Ik moet het uit handen geven en dat duurt nog wel even, dus nu geld het voor mij: "eten wat de pot schaft" of je het nu lekker vind of niet ;)

Wist niet dat ik eten zo'n issue vond/vind :hum
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Sheba
Inactief
Berichten: 1997
Lid geworden op: 23 okt 2013, 21:48

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Sheba »

Orchidee schreef:Ik zelf gebruik zelden pakjes en zakjes, vind en vond het niet lekker, gezond en gevarieerd, maar mijn dochters en man zijn er dol op en worden er door geinspireerd qua ingredienten enz. :)

Ik moet het uit handen geven en dat duurt nog wel even, dus nu geld het voor mij: "eten wat de pot schaft" of je het nu lekker vind of niet ;)

Wist niet dat ik eten zo'n issue vond/vind :hum
Nou misschien is dit dan wat voor je man en kinderen om klaar te maken... Ben jij even van de pakjes verlost. Zij koken iets wat gemakkelijk is en jou, als je van spinazie houd, blij mee maken...
Heb het van de (gratis)app van allerhande van AH. Kunnen ze ook inspiratie opdoen!
Coosje
Berichten: 64
Lid geworden op: 20 nov 2007, 22:49

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Coosje »

Orchidee het is ook erg moeilijk om iemand te vervangen die koken als hobby heeft toch?
Laat ze nou maar even. Ze doen hun best. :love
sirdanilot
Berichten: 772
Lid geworden op: 26 jun 2012, 13:49
Locatie: Leiden

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door sirdanilot »

lien75 schreef:
Orchidee schreef:Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken :wiz
Of hetlekker is weet ik niet. Ga het vanavond uitproberen....

Hartige taart met bladerdeeg en spinazie...

Dit is voor 4 personen...
Taartvorm van 24 cm doorsnede...
6 eieren
1 ui
Bladerdeeg
160 Gr dikke plakken schouderham
600 Gr spinazie
125 ml crème fraiche
75 geraspte belegen kaas
Peper zout

Vorm bekleden met bladerdeeg en gaatjes inprikken
10 minuten bakken in voorverwarmde oven van 200 graden
4 eieren hard koken en pellen
Ui snipperen en samen met de ham fruiten in olijfolie in wok.
Beetje bij beetje spinazie toevoegen tot het slinkt.

Bodem uit de oven vullen met mengsel uit wok. En vier eieren die je gekookt hebt.
Mengsel maken van 2 losgeklopte eieren en crème fraiche en Maas. Op smaak brengen met peper en zout en over taartmengsel gieten.
Tot slot nog 35 minuten in de oven afbakken.

Gezond, geen pakjes ;) en snel en makkelijk!
Lijkt me erg lekker, maar is ook erg vet (craime freche, veel eieren, bladerdeeg). Leuk voor een feestdag misschien.
Sheba
Inactief
Berichten: 1997
Lid geworden op: 23 okt 2013, 21:48

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Sheba »

sirdanilot schreef:
lien75 schreef:
Orchidee schreef:Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken :wiz
Of hetlekker is weet ik niet. Ga het vanavond uitproberen....

Hartige taart met bladerdeeg en spinazie...

Dit is voor 4 personen...
Taartvorm van 24 cm doorsnede...
6 eieren
1 ui
Bladerdeeg
160 Gr dikke plakken schouderham
600 Gr spinazie
125 ml crème fraiche
75 geraspte belegen kaas
Peper zout

Vorm bekleden met bladerdeeg en gaatjes inprikken
10 minuten bakken in voorverwarmde oven van 200 graden
4 eieren hard koken en pellen
Ui snipperen en samen met de ham fruiten in olijfolie in wok.
Beetje bij beetje spinazie toevoegen tot het slinkt.

Bodem uit de oven vullen met mengsel uit wok. En vier eieren die je gekookt hebt.
Mengsel maken van 2 losgeklopte eieren en crème fraiche en Maas. Op smaak brengen met peper en zout en over taartmengsel gieten.
Tot slot nog 35 minuten in de oven afbakken.

Gezond, geen pakjes ;) en snel en makkelijk!
Lijkt me erg lekker, maar is ook erg vet (craime freche, veel eieren, bladerdeeg). Leuk voor een feestdag misschien.
.

Tja, ik doe het met demi Crème fraiche. Er zit verder alleen wat ham in. Maar pp is dat ook niet zoveel...toch? Dan maar een fruittoetje toe... Tja, kaas. Je kunt het ook met slankie proberen.

Doe je het volgens recept met de 48 plus kaas en volle crème fraiche, komt het op 695 kcal pp?
Plaats reactie