Pagina 63 van 459

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 12:22
door Mara
sirdanilot schreef:
Mara schreef:Waar smaken ze naar?
Ik heb laatst een gerecht met linzen gemaakt, maar nee, het kon ons allen niet bekoren.
Je hebt heel veel kruiden en specerijen nodig en dan nog is de smaak niet lekker.
Jammer, want ze zijn gezond.
Binnenkort die kikkertjes maar eens proberen dan.
Ik zag dat jongere een leuk receptje had geplaatst. :)
Bij AH lagen trouwens inmiddels asperges die aanmerkelijk goedkoper waren.
Zagen er best goed uit.
Belangrijk bij linzen is:

- Het gebruik van een goede bouillon, een bouillonblokje doet al wonderen
- Het gebruik van gedroogde linzen, nooit uit blik
- Het gebruik van ui en knoflook (geeft smaak)
- En inderdaad het gebruik van kruiden en specerijen
Ik had een goede kwaliteit verse linzen gekocht, bij een speciaalzaak.
Inderdaad wat zout en een groentenbouillonblokje in het water gedaan.
Knoflook houden wij allemaal niet van, ik had kerrie en peper toegevoegd.
Gebakken uitje erdoor, maar het wilde gewoon niet.
Ik heb het recept niet meer bij de hand, maar ik had veel meer smaken toegevoegd uiteindelijk dan
er op vermeld stond en meestal is het andersom.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 12:27
door Mara
Zita schreef:Spaghetti met zalm volgens het recept uit de laatste Allerhande. Erg lekker!
Bedoel je die spaghetti met erwten, spinazie en zalm Zita?
Volgens AH valt dit onder de kids favorieten, en budget recepten.
Dat laatste vraag ik me af gezien de 200 gram gerookte zalm die erin moet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 12:31
door refo
sirdanilot schreef: Belangrijk bij linzen is:

- Het gebruik van een goede bouillon, een bouillonblokje doet al wonderen
- Het gebruik van gedroogde linzen, nooit uit blik
- Het gebruik van ui en knoflook (geeft smaak)
- En inderdaad het gebruik van kruiden en specerijen
Dus zijn linzen alleen maar maagvulling.
En of je ze uit blik neemt of niet mag iedereen gewoon zelf weten, neem ik aan.
Ze smaken tenslotte nergens naar.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 14:43
door MarthaMartha
lasagne, maar dan niet met die grote bladen maar met gewone kleine pasta

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 15:07
door Zita
Mara schreef:
Zita schreef:Spaghetti met zalm volgens het recept uit de laatste Allerhande. Erg lekker!
Bedoel je die spaghetti met erwten, spinazie en zalm Zita?
Volgens AH valt dit onder de kids favorieten, en budget recepten.
Dat laatste vraag ik me af gezien de 200 gram gerookte zalm die erin moet.
Jeps. Met geroosterde pijnboompitten en verse spinazie. Budget was het niet, maar als er iemand mee-eet is het wel leuk om wat lekkers te maken. Zusjelief is geen kid meer, maar halverwege de twintig, maar ze vond het erg lekker.
Vandaag eet ik het laatste kwart van een witte kool, gratis aardappels en gehakt uit de aanbieding :-) (kool in reepjes snijden en koken, aardappels koken en pureren (beetje kleffe puree maken, want het moet nog in de oven), gehakt kruiden en paneren en rul bakken, kerriesaus maken van een gesnipperd uitje, bloem, melk, kerrie, zout en peper. Kool onderin de ovenschaal, kerriesaus erover, gehakt daar bovenop, aardappelpuree daarop, bestrooien met paneermeel, 20 min op 180 graden. Het kost niks en ik vind het lekker.)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 15:37
door Mara
Zita schreef:
Mara schreef:
Zita schreef:Spaghetti met zalm volgens het recept uit de laatste Allerhande. Erg lekker!
Bedoel je die spaghetti met erwten, spinazie en zalm Zita?
Volgens AH valt dit onder de kids favorieten, en budget recepten.
Dat laatste vraag ik me af gezien de 200 gram gerookte zalm die erin moet.
Jeps. Met geroosterde pijnboompitten en verse spinazie. Budget was het niet, maar als er iemand mee-eet is het wel leuk om wat lekkers te maken. Zusjelief is geen kid meer, maar halverwege de twintig, maar ze vond het erg lekker.
Vandaag eet ik het laatste kwart van een witte kool, gratis aardappels en gehakt uit de aanbieding :-) (kool in reepjes snijden en koken, aardappels koken en pureren (beetje kleffe puree maken, want het moet nog in de oven), gehakt kruiden en paneren en rul bakken, kerriesaus maken van een gesnipperd uitje, bloem, melk, kerrie, zout en peper. Kool onderin de ovenschaal, kerriesaus erover, gehakt daar bovenop, aardappelpuree daarop, bestrooien met paneermeel, 20 min op 180 graden. Het kost niks en ik vind het lekker.)
Okay, ik ga het ook maken, morgen misschien. Maar ik laat die pijnboompitten weg. ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 17:03
door MoesTuin
Kostelijk allemaal!

Hier verse Spinazie in de pan, 1 uur geleden geplukt van de tuin
Met aardappels en vlees, (prutje door elkaar wordt het uiteindelijk)

Aardappels in de tuin komen al op, en ga ik zo toedekken met vliesdoek, lekker bedje voor ze vannacht onder deken....lekker warm genoeg hopenlijk, want een aardappelplan houdt helemaal niet van vorst en legt het loodje anders......

Bonne Appetit!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 21:29
door sirdanilot
refo schreef:
sirdanilot schreef: Belangrijk bij linzen is:

- Het gebruik van een goede bouillon, een bouillonblokje doet al wonderen
- Het gebruik van gedroogde linzen, nooit uit blik
- Het gebruik van ui en knoflook (geeft smaak)
- En inderdaad het gebruik van kruiden en specerijen
Dus zijn linzen alleen maar maagvulling.
En of je ze uit blik neemt of niet mag iedereen gewoon zelf weten, neem ik aan.
Ze smaken tenslotte nergens naar.
Als je bruine bonen 'maagvulling' vindt, dan vind je linzen ook maagvulling. Linzen zijn immers gewoon bonen, maar dan veel kleiner dan b.v. een bruine boon.

'Ze smaken nergens naar' dan maak je ze dus niet goed klaar. Uit blik is vies, gedroogd is lekker. Verse uit een speciaalzaak ken ik zelf niet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 21:51
door refo
Je zegt zelf dat er bouillon bij moet, knoflook, kruiden.
Dan proef je uiteindelijk de linze zelf niet meer.
Bij bruine en witte bonen is dat ook wel zo.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 apr 2014, 12:24
door MarthaMartha
nasi zonder pakjes en zakjes....

Rijst koken in bouillon, prei in een zeef er even boven hangen en gaar stomen.
In de koekenpan een eitje roerbakken en wat schouderham erdoor.
Saté erbij...

Aardbeitjes toe

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 apr 2014, 12:27
door Mara
MarthaMartha schreef:nasi zonder pakjes en zakjes....

Rijst koken in bouillon, prei in een zeef er even boven hangen en gaar stomen.
In de koekenpan een eitje roerbakken en wat schouderham erdoor.
Saté erbij...

Aardbeitjes toe
Bij een drogist met reform artikelen, kun je nasi- en bamikruiden zonder smaakversterkers en andere toevoegingen, kopen.
Ik betaalde maar 90 cent en kon daar twee keer een pan nasi van maken.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 apr 2014, 12:27
door Orchidee
Maak je de nasi ook nog "kruidig" met losse kruiden bijv.?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 apr 2014, 12:30
door Mara
Nee, maar van ons hoeft het ook niet zo pittig of scherp.
Je moet zelf even experimenteren met de hoeveelheid.
Misschien dat jij er een heel zakje bij doet?
En verder roerbak ik de diverse chinese groentjes erbij en laatst een keer met vegablokjes.
Maar dat vonden wij niet zo'n succes.
Maar nasi staat hier niet zo vaak op het menu.
O ja, een flinke scheut ketjap, op het laatst.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 apr 2014, 12:40
door Mara
Gisteren hebben we gebakken op de tafelgrill.
Ideaal :super
Na 1 teleurstellend woksetje en slecht functionerend gourmetstel, hebben we nu deze aangeschaft
Afbeelding

Geen olie of vet nodig! Supergladde plaat, je kunt hem ook omkeren en dan heb je een geribbelde.
Lekbakje zit eronder dus het overtollige vet wordt netjes opgevangen.
Zo schoon onder een hete kraan met een scheutje afwas.
Geen vieze aangekoekte pannetjes meer.
Alleen de garnalen hadden we in een apart pannetje.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 apr 2014, 13:02
door refo
Bij gourmet heb je nooit vet of olie nodig.